Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire szól bele az anyukád...

Mennyire szól bele az anyukád vagy az anyósod gyermeked nevelésébe? Hogyan reagálod le a kritikákat?

Figyelt kérdés
Most hétvégén volt nálunk az anyukám és kész katasztrófa volt a helyzet, össze is vesztünk. Kíváncsi lennék, másokat is ennyit cseszegetnek?
2011. aug. 7. 15:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
írnál részleteket?
2011. aug. 7. 15:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Rövid válasz: IGEN:)

hosszabban,két hete vitatkozom anyámmal,hogy nem fogom elkezdeni hozzátáplálni a 3,5 hónapos teljesen jól fejlődő anyatejes lányomat...anyós messze van, és hál' Istennek az ottani védőnő (akivel jóban van) már előttem lerendezi(nem ismerem,de hálás vagyok neki:))

Én egyébként nem hagyom magunkat,és az élet engem igazolt(igaz még csak rövid idő),szóval lassan azért kezdenek békén hagyni(egyelőre:D)

Szóval kitartás és fel a fejjel:D

2011. aug. 7. 15:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nagyon akarnám, akkor én is sok dolgot vehetnék cseszegetésnek mind anyukám, mind anyósom részéről. De inkább a tanácsot, jó szándékot látom benne. Mindenkit meghallgatok, de tudják, hogy enyém az utolsó szó.

És képes vagyok beismerni, ha nekik volt igazuk.

Így nekem semmi problémám nincs egyikükkel sem, azt már az elején tisztáztuk (még meg sem szültem akkor), hogy a gyereknek én és a férjem vagyunk a szülei, így nevelni nekünk kell.

2011. aug. 7. 15:36
 4/14 A kérdező kommentje:
Írok majd részleteket is, csak most már felébredtek a gyerekek és mennem kell. Köszönöm az eddigi válaszokat!
2011. aug. 7. 15:56
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyukámmal való vitatkozást 3szor jobban viselném/viselem, mint az anyósommal. Higgyétek el, az vmi borzadályos. Fújja a régi nótákat, azt hiszi szakértő az összes tmában....ááá. Néha már elhúzódnék és legszívesebben röhögnék. Anyukámmal múltkor a szobatisztaságon elmélkedtünk, ő is állította, hogy 2 évesen teljesen szobatiszta voltam, hogyhogy a gyerkőc még nem az? De az elméleti vitán felülkerekedtünk, és ennyi. Anyósommal....na,olyan nincs!:)
2011. aug. 7. 16:20
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a fiam nagyon kicsi volt, gyakran fordultam tanácsért anyámhoz, így ő nem is osztogatott soha kéretlen tanácsokat, ellentétben a sógornőmmel és anyósommal.

Gondolom ők így akarták jelezni, hogy szívesen segítenek, de velük sem akkor, sem azóta nem vagyok olyan viszonyban, hogy a bajban hozzájuk fordulnék. (ők később felhánytorgatják)

Még ha jó dolgokat mondtak volna, meg is fogadom, de általában nem értették, hogy én miért nem úgy gondozom a babám, mint a sógornőm a lányait. Pl: miért nem adok a 4 hónapos gyereknek húslevesben főtt csirkemájat? mondtam, hogy a hozzátáplálási táblázat szerint a csirkemáj 8 hónapos kortól mehet. Erre ők: uggggyan már! adjak csak neki. Nem adtam.

Most másfél éves a fiam, anyám továbbra sem szól bele, anyósék még próbálkoznak, de már nem olyan intenzitással.

2011. aug. 7. 17:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem rózsás a helyzet, anyukám makacs a végtelenségig. Anyóssal szinte nem is találkozunk, akkor meg a konyhában van, szinte végig, amíg ott vagyunk.
2011. aug. 7. 20:42
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én már leszoktattam őket róla. Mindkettő mindig mindent jobba tudott, közbe pl. anyósom majdnem kitörte a kétnapos fiam nyakát, mert annyit nem tud hogy egy újszülött nem tartja még a saját fejét. Nem részletezem még miket csinált, de egyre biztosabb vagyok abban, hogy a páromat ötévesen örökbe fogadták, annyira gőze nincs a kisbabákról, kisgyerekekről. De ő is, meg anyám is, bármit csinálok azonnal, élből rákezdtek, hogy azt hogyan kellene. Sajnos ha cseszegetnek nagyon oda tudok szólni, így mindkettő leszokott róla.
2011. aug. 7. 21:20
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
hát, az én fiam nagyszülei semmibe se szólnak bele ami a kicsivel kapcsolatos. Az elején anyósom agitált, hogy nem beszél, nem jön a foga, nem áll időnap előtt, de csak azért, mert a huga felcukkolta és a férjem mindent hamar csinált. Aztán a kicsi keresztanyja, anyósom unokahuga rendrerakta, azóta megértette, hogy minden gyermek máshogy fejlődik. Anyám abszolut nem szól bele ilyesmibe, vele a házzal kapcsolatban szoktunk óriásakat vitázni, de az nem ide tartozik.
2011. aug. 8. 12:14
 10/14 A kérdező kommentje:
Nos, köszönöm a válaszokat. Látom, azért nem vagyok egyedül. Alapvetően azért nem írtam részleteket, mert a kérdésem nem azt hivatott fejtegetni, hogy kinek volt igaza. Vannak bizonyos elveim, amiből nem engedek. Nem kell velük egyetérteni sem a T. fórumozóknak, sem anyukámnak, sem másnak. Csak azt szeretném, ha nevelhetném úgy a gyerekeimet, ahogy én a legjobbnak ítélem meg. Szóval az egyik ilyen alaptétel nálam, hogy a babát nem hagyom sírni. Sem nappal, sem éjszaka. Anyukám ezzel nem ért egyet, szerinte így "elnevelem" vagy a másik kedvencem a "majmot nevelek" a gyerekeimből, akik aztán zsarnokoskodni fognak felettem és nem állják majd meg az életben a helyüket, mert nem tanítottam őket idejekorán a rendre. Szóval anyukám nálunk volt 3 napot most hétvégén, az egyik konfliktuskör erre a dologra épült. Másik az igény szerinti szoptatás. A kicsi 8 hós, igény szerint szopik, sokszor, plusz 3-szor eszik rendes ételt is. Megjegyzem a szilárd étkezések ideje nagyjából időponthoz kötött, a szopi teljesen "össze-vissza". Na, ezen is ki van bukva, hogy milyen egészségtelen így etetni a babát. Sorolhatnám még. Miért nincs el egyedül a 8 hós hosszabb ideig, mert "felkapattam", már elrontottam, korábban kellett volna a rendre nevelni. Miért ébred még mindig éjszaka, már rég le kellett volna szoktatni, egy ekkor gyereknek már át kell aludni az éjszakát, szó szerint "este 9-től reggel 5-ig rá sem kell nézni". Ha felébred sírjon csak, majd megszokja hogy éjszaka aludni kell. Még elmondom, hogy többször megbeszéltük már anyukámmal, hogy én így csinálom és hogy miért gondolom így jónak. Nem is akarom őt meggyőzni, csak hagyjon békén. De egyszerűen mindig újraélednek ezek a viták. A nagylányom 3,5 éves vele is így voltak a dolgok. Szóval anyukám is igazán hozzászokhatott volna már ennyi idő alatt a dolgokhoz.
2011. aug. 8. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!