Mennyire szól bele az anyukád vagy az anyósod gyermeked nevelésébe? Hogyan reagálod le a kritikákat?
Rövid válasz: IGEN:)
hosszabban,két hete vitatkozom anyámmal,hogy nem fogom elkezdeni hozzátáplálni a 3,5 hónapos teljesen jól fejlődő anyatejes lányomat...anyós messze van, és hál' Istennek az ottani védőnő (akivel jóban van) már előttem lerendezi(nem ismerem,de hálás vagyok neki:))
Én egyébként nem hagyom magunkat,és az élet engem igazolt(igaz még csak rövid idő),szóval lassan azért kezdenek békén hagyni(egyelőre:D)
Szóval kitartás és fel a fejjel:D
Hát ha nagyon akarnám, akkor én is sok dolgot vehetnék cseszegetésnek mind anyukám, mind anyósom részéről. De inkább a tanácsot, jó szándékot látom benne. Mindenkit meghallgatok, de tudják, hogy enyém az utolsó szó.
És képes vagyok beismerni, ha nekik volt igazuk.
Így nekem semmi problémám nincs egyikükkel sem, azt már az elején tisztáztuk (még meg sem szültem akkor), hogy a gyereknek én és a férjem vagyunk a szülei, így nevelni nekünk kell.
Amikor a fiam nagyon kicsi volt, gyakran fordultam tanácsért anyámhoz, így ő nem is osztogatott soha kéretlen tanácsokat, ellentétben a sógornőmmel és anyósommal.
Gondolom ők így akarták jelezni, hogy szívesen segítenek, de velük sem akkor, sem azóta nem vagyok olyan viszonyban, hogy a bajban hozzájuk fordulnék. (ők később felhánytorgatják)
Még ha jó dolgokat mondtak volna, meg is fogadom, de általában nem értették, hogy én miért nem úgy gondozom a babám, mint a sógornőm a lányait. Pl: miért nem adok a 4 hónapos gyereknek húslevesben főtt csirkemájat? mondtam, hogy a hozzátáplálási táblázat szerint a csirkemáj 8 hónapos kortól mehet. Erre ők: uggggyan már! adjak csak neki. Nem adtam.
Most másfél éves a fiam, anyám továbbra sem szól bele, anyósék még próbálkoznak, de már nem olyan intenzitással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!