Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha anyósotok...

Mit tennétek, ha anyósotok ilyen lenne?

Figyelt kérdés
Anyósom nem beszél a fiával (férjem), mert nem adta még a kezébe a lányunkat(11 hetes). Ugyanis egy alkoholista, és koszfészek! Még az hiányozna, hogy valami kárt tegyen benne, vagy leejtse. Eddig heti egyszer jött, de kijelentette, hogy nem fog jönni egy darabig (aminek nagyon örülök:)), mert nem foghatta még meg. Kutya, macska a lakásban, a kézmosás sokszor luxus neki, úgy főz, stb... Iszonyatos bűz árad belőle (szesz, kosz, lábszag). Mikor hazajöttünk a kórházból felajánlotta, hogy eljön főzni, takarítani. De ilyen ember mit takarít, aki a saját házában sem tud rendet tartani?! Így anyu jött el hozzánk, és most is gyakran jön. Ezekután sem fogom neki engedni, hogy megfogja. Egyébként nem rossz szívű (máramikor), mert mindig hoz valamit. Mi a véleményetek? Ugye nem én reagálom túl a dolgot? Ti is ezt tennétek, igaz?!
2009. márc. 31. 13:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem tudom mi lenne a megoldás, de így nem fogom hagyni, hogy fogja, stb... Képzeljétek el, ha nagyobb lesz! Csak egy pl: a kutyát, macskát fogdozza majd úgy ad a gyerekemnek kaját... Ne neeeeeeem!!!!
2009. márc. 31. 14:07
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

A leponozott vagyok.

Erről beszélek!Meg kell neki mondanod, hogy jöjjön tiszta ruhába, és ott előtted mosson kezet, stb.

Most is tuti rosszat írtam...................

2009. márc. 31. 14:12
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Én meg tudlak érteni. Könnyű másnak mondani, hogy miért beszélsz így az anyósodról, ha ő nincs ilyen helyzetben. Én az édesapámmal vagyok így. Ő is alkoholista már mióta az eszem tudom, a fürdés luxus nála, napi 3 doboz cigit szív. Mikor megszületett a fiam, ágyban feküdt, a 75 éves nagymamám pelenkázta, még fordulni sem tudott és a szobájában állandóan állt a cigifüst. Borzalmas, de már a temetésére készültünk... Kb. 2 hónapos volt a kisfiam mikor először látta az unokáját. Nem tudom, hogy miatta, vagy csak mert megijedt, de iszonyatosan összeszedte magát! Nem iszik annyit, igaz cigizik, de már állítólag hetente egyszer fürdik... :S De engem is a hideg ráz, ha megfogja a gyerekem. Szóval tudom, miről beszélsz... A férjednek kéne vele beszélni, tőle talán nem veszi úgy zokon, hogy szedje össze magát, fürödjön meg, ha hozzátok megy. Vagy esetleg, ha ott van nálatok mondd meg, hogy félted a kicsit, mosson kezet, teríts pelenkát a vállára, vagy ölébe és ha elment, megmosod a gyerek kezét is... Nem gondolom, hogy durva amit csinálsz, főleg, ha a párod is támogat ebben!
2009. márc. 31. 14:13
 14/17 A kérdező kommentje:
De nem érti meg!!! Az ivás így tönkre tette! Csak megsértődne rajt, és nem értené az egészet, hogy miért mondtuk...
2009. márc. 31. 14:14
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, a férjem is maximálisan egyet ért velem, de gondolom azért mégis rossz neki, mert az anyja.
2009. márc. 31. 14:15
 16/17 A kérdező kommentje:
Egyébként ellentétes családból származunk, mert nálunk mindeg csillog-villog, mindig bejöhetett hozzánk bárki, nem féltünk, hogy mit mondanak, milyen a lakás, náluk meg jobb, ha az ember be se teszi a lábát.
2009. márc. 31. 14:19
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ismerted a körülményeket, mikor terhes voltál, és előtte is, tudhattad, hogy mire számíthatsz. Én különben meg tudlak érteni, mert én is ismerek ilyen embereket, akik nem veszik észre magukat, hogy milyen igénytelenek. Én a helyedben megkérném a férjemet, hogy beszélgessen el az anyjával. Tudom, hogy ezt sokan tanácsolták itt, de más megoldás nincs. Ha te szólsz, örök harag is lehet, de a fiától egy anya sokkal több mindent elhallgat, jobban tolerálja. Mondjátok meg neki, hogy megváltoztak a dolgok, itt egy pici baba. Állatoknak helye nincs vele egy légtérben, ha ti nem szeretnétek. Lássa, hogy ti is kézmosás után nyúltok a babához, ha pl. beértek a lakásba! Gondolom, hogy azt nagyon nehéz lenne közölni vele, hogy mosakodjon, ez egy kínos kérdés. De ismerek egy párt, ahol a férfi kénytelen volt megmondani ezt az anyjának. Egy ideig harag volt, de azután a kedves mama jobban rászokott a mosakodásra. Sok sikert!
2009. márc. 31. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!