A baba születése után mennyire telepedett rátok az anyósotok? Mit csinált, hogyan viselkedett? (elsősorban azok válaszát várom, akiknek előtte sem volt felhőtlen a kapcsolatuk)
Szerencsére nem nagyon.
Minden csütörtökön átjött fürdetni.
Ez a mai napig így van, 22 hónapos a kicsi.
Mi meg szintén heti 1x átmegyünk hozzájuk.
Persze, sokszor van olyan, hogy anyós vagy após betegek, és akár 3-4 hétig is nem talizunk velük, de hát értelmes emberi lények, akik nem akarják megfertőzni a gyerekeket.
Ennél több ittlétre nincs is szükségünk,
és ha anyós nagyon kapar, akkor meg le kell állítani.
Nálunk is ugyanez, ami fentebb : minden egyes hétvégén találkozunk, vagy ők jönnek vagy mi megyünk. Kora délutántól estig!! Csak a gyerekeünk már 10 hónapos, tehát 10 hónapja megy ez. Pedig már tudnánk ide - oda (szalonasütés barátokkal - babával) járkálni, de így... És ilyenkor kínos csönd, csattog a nyelvével a gyereknek (mindig !!!! - ettől már meghülyültem) , nem hagyják aludni, hozzám nem beszél, csak a fiacskájához fordul mindig, mint ha én ott sem lennék. Tömködi a cumit a szájába, stb. stb. Nincs kimondott rossz viszony közöttünk, viszont van kimondatlan feszültség.Teljes mértékben az ellentétem + túlaggódós. Pl. ha az ölemben van a gyerek, mellém áll, és ha picit is hátraveti magát a baba, már jajgatva tartja mögöttem a kezét, mintha el akarnám ejteni a saját gyerekem.. De ha csak egy sima szénsavas vizet bontok fel, akkor is jajgat, hogy ki ne fussonn a víz a palackból... :S A dolgaimba annyira nem szól bele, mert mióta babám van (meg előtte is), harapok, ha valaki kéretlen tanácsokat osztogat.
Majd kiteszem külön kérdésbe valamelyik nap, hogy meddig szokott menni ez a hétvégi kötelező találkozás. (Egyébként nyugdíjasok, a ráérős típusból). Mentségükre legyen mondva, hogy szeretik egyetlen fiuk egyetlen gyerekét :)
háááát mi egy házban lakunk, gondolhatod...
annyira egyébként nem gáz, rosszabbra számítottam. már a várandósságom alatt kikötöttem, hogy én fogom eldönteni, mi hogyan lesz, max. tanácsokat lehet osztogatni. mondjuk én eddig is ilyen voltam. folyton selypít a gyereknek, meg ha felveszi, rázza, de szó szerit, nem ringatja, rázza. volt már, hogy jó nagyot bukott a gyerek a mamira, na akkor egy kicsit alábbhagyott vele, ha én szólok, 2 perc múlva ugyanúgy rázza, szerintem észre se veszi...
mindig megkérdezi, hogy felveheti-e, ez mondjuk rendes tőle, mert én még nehezen adom ki a kezemből, még csak 3 hónapos, és nem örülnék, ha csak úgy felkapná, persze nem lenne baja tőle, de akkor sem.
amitől hülyét kapok: szoptatáskor TUTI bejön a szobába, hiába csukom be az ajtót, és magyaráztam el neki már párszor, hogy nekem ez olyan intim dolog, ne jöjjön be, nem zavartatja magát, mindig akkor van valami baromi fontos mondanivalója:(
tanácsokat osztja, de egyik fülemen be, másikon ki, pl hogy a 6 hetesnek hasfájásra adjak almalét, meg ne vegyem fel mert elkényeztetem stb. azért van gyerekem, hogy legyen kit kényeztetni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!