Hallottátok, hogy azt akarják, hogy csak egy év legyen a GYED? Mit szóltok hozzá?
És mi lesz a mostani pocaklakókkal? Nekem szeptemberben fog születni, tehát még ha csak jövőre is vezetnék be a szigorítást, a gyed igénylésem már átcsúszik 2010-re...
Persze 30 év múlva majd sír a szájuk az okosoknak, hogy nem lesz dolgozó réteg, aki kitermelje az adóbevételeket, nem lesz pénz tb-re, közoktatásra, semmilyen közszolgáltatásra....
Hát igen én is úgy gondolom, hogy mit akarnak a gyeddel, hiszen azt azok kapták akik dolgoztak és úgy jogosultak gyedre. Ha annyira szigorítanak szigorítsák a 180 napot egy évre, azt még valahogy összeszedi az ember, esetleg még két év mviszony is belefér, de akkor hagy lehessen otthon az anyuka a gyermekével két éves koráig. Persze nehéz még két évet is összeszedni a mai világban, de még mindig normálisabb érvelés lenne hogy két év munka két év gyed, mint hogy akármennyit is dolgoztál ők ott fent eldöntik hogy egy évig lehetsz otthon a gyerekeddel és kész. Akkor jobban megfontolnák azok is a gyereket akik hipp hopp csak menekülnének a gyerekvállalásba.
Én is úgy gondolom hogy a gyeshez már inkább nyúljanak hozzá, mert azt kapott boldog, boldogtalan ha dolgozott ha nem. Bár ennek is lennének vesztesei, pl akiknek becsúszik a gyerek, de azért nagy réteget meg tudnának arra tanítani hogy dolgozni is kéne a gyerekneveléshez, legalább egy kicsit. Valamint én három gyerekig segíteném a családokat aztán nem. Bár ez is rossz annak aki tényleg 4-5 gyereket szeretne és becsülettel neveli, de viszont az olyan családok akik csak azért szülnek halomra hogy jöjjön a pénz és ráadásul még nem is a gyerekre költik hanem a kocsmára, cigire, na attól elvenném. Kimennék ellenőrizni vagy megfigyeltetném a szülőket akik gyanúsak és elvenném tőlük. Csak itt is az a baj hogy eddig is a gyerek szívott, ezután is ő fog. Bár lehetne olyat hogy ha után normálisan viselkedik akkor visszakapja, vagy az ilyen családoknak nem pénzben folyósítanák, hanem egyező értékben élelmiszerben, étkezési jegyben, amiből csak élelmiszert vehet. Talán így kicsit lehetne spórolni az olyanokon akik másra használják a járandóságokat és nem a gyerekükre.
A másik, hogy minket mindig más országokhoz hasonlítanak. Jó akkor a bérünket is emeljék fel olyanra mint nyugaton és nem fogunk ennyit aggódni. Ha beadom a gyereket bölcsibe, már ha befér még és bírom a havi 6e gyógyszert minimum mert ugye gyakran lesz beteg, a többi sok dolgon kívül és a munkáltatóm ezt mosolyogva elviseli akkor elmegyek dolgozni. De mennyit fogok én keresni, 60e-ret max.? A bérletet vagy fizetik vagy nem, akkor az mínusz tíz. Akkor ugye kéne vmit enni, az 200ft nap minimum, bár ebből éhen halok, de mégis eszek vmit. Néha azért kéne ruha is, hogy ne ugyanabba járjak már harminc napig. Ja és fizessem ki a kemény fizetésemből a gyerek kajáját, ruháját, gyógyszereit, ja és mivel otthon vagyok a gyerekkel szinte kéthetente mert beteg akkor más a 60eremet se kapom meg, mert ugye táppénz. Apuka keres jó esetben 75e-ret. De fizessem ki a háztörlesztőt, bár igaz költözhetünk anyám 25m2-es lakásába is, aztán a rezsit és még néha együnk is otthon vacsorát, hétvégén kajáljunk, fessük le a kerítést mert már úgy néz ki hogy szégyellem, de igaz telik. Még marad is -40e legalább. Ja de azért jó lenne legalább egy évben egyszer bemenni a szomszéd városba megenni egy gyorskajáldában max 2e ftért egy családi ebédet mint szórakozás, bár ez kimarad, de azért tiszta olyan mint nyugaton. Ja és ha nincs bölcsi! Hát a bébiszitter legjobb esetben 700-800-ért vigyáz a gyerekemre mivel anyám, apám dolgozik más nincs, van akinek senki nincs, szomszéd néni még dolgozik szegény 62 évesen mert 65 még messzi van, és míg én dolgozom hivatalosan 8, de gyakorlatban 12órában akkor nem keresek annyit amennyit a bébiszitter kér a vigyázásért. Szóval ha otthon maradok pénz nélkül még az is jobb. Lehet nem eszünk, de ismer a gyerekem, tudja hogy én vagyok az anyja nem egy idegen néni. Lehet zsíros kenyér jut az asztalra de azt anyával, a családdal jó légkörben esszük meg nem a bölcsibe eszi 1 évesen ahol egy nevelőre jut 10 gyerek és szerencsétlen azt sem tudja melyik gyerekhez fusson. A másik lehet nem is maradna bölcsibe a kajára! A többiről meg ne is beszéljek! Á teljesen kiakadtam.
Imádkozom hogy ne nyúljanak a gyedhez legalább!!! Imádkozom csodáért! Magyarországért! Legfőképpen az anyukákért akik gyermeket szülnek ebben az országban!!!
Remélem imáim meghallgatásra találnak!!!!! Tegyétek ti is ezt! Mert más már itt nem segít!
A kedves utolsó válaszolónak legyen igaza!!!!
a kisfiam augusztusban lesz 1 éves!!
mi is naon szeretnénk még egy babócát!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!