Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amíg GYED-en vagyok és megvált...

Amíg GYED-en vagyok és megváltozott a címem, akkor a cégemnél való lejelentés után Ők hol jelentik be a cím változást?

Figyelt kérdés
2011. okt. 28. 05:49
 1/3 tengerszem válasza:
Sajnos, azt nem tudom, hogy a munkáltatónak van-e a munkavállaló lakcímváltozását bejelentő kötelezettsége bárhova is, nem valószínű. Viszont, úgy látom ez a kérdező gondja, ha a GYED-et a MÁK folyósítja, akkor a lakcímváltozást oda is be kell jelenteni. Úgy tudom, erre a MÁK fel is hívja a figyelmet.
2011. nov. 1. 10:53
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Az OEP-nél már lejelentettem mivel ettől a szervtől jön a havi értesítő, de a többi állami szervvel mi a helyzet (pl. APEH, TB)? A többi helyen, ahonnan papírom érkezett ott már lejelentettem a változást.

Már írtam a cégemnek, meglátjuk mit válaszol. Csak nem árt tudnom, hogy nekik tényleg hova KELL lejelenteni!

2011. nov. 1. 17:49
 3/3 tengerszem válasza:
Nem tudok olyan szabályról, ami a munkáltatót kötelezné a lakcímváltozás bejelentésére. Azt tudom, hogy minden olyan intézményhez, szolgáltatóhoz, hatósághoz stb., amellyel szemben együttműködési és változásbejelentési kötelezettségünk van, főleg szerződéses, anyagi vonatkozású ügyekben, az ügyfél kötelessége a bejelentést megtenni, saját érdekében is. Egyik ismerősöm is úgy gondolta, hogy munkáltatója közli az ő lakcím- és névváltozását a magánnyugdíjpénztárral, és nyugodtan várta az átlépéskori kifizetést. Szerencsére, ismerősei révén értesült róla, hogy a régi címre postázták, és még időben tudta azonosítani magát az illetékes postahivatalban. Azt el tudom képzelni, hogy esetleg a munkáltatón keresztül is lehet kitölteni valamiféle nyomtatványt azokhoz a szervekhez, ahova a munkavállalókról kell adatot szolgáltatni, de ezt majd a munkáltató úgyis megválaszolja. A jogbiztonság elve alapján úgy gondolom, hogy ha az APEH-hoz (jelenleg NAV) be van jelentve a változás, akkor az adók és járulékok tekintetében az elegendő.
2011. nov. 2. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!