Mi lesz velünk, kismamák?
Kiakadtam az új megszorító csomagon, amit az új kormány tervez! Megszüntetik a szocpolt, a félszocpolt, befagyasztják a családi pótlékot, a gyedet csak 1 évig akarják adni, stb.
Én pokolian kétségbe estem!
Most sem élünk nagy lábon, gondolom ezzel nem vagyunk egyedül, ilyen-olyan okokból kiestünk minden támogatási lehetőségből, le kellett fújnunk a tetőtér-beépítést, mert egyszerűen nem fér bele a keretbe a törlesztőrészlet, és akkor ha még az a nevetséges összegű gyed/gyes sem lesz (esetemben 40e. a gyed )?
Ezért fizettük éveken át a tb-t?
És maradjon az ember nyugodt, miközben ott ugrál a picur a hasában?
Azért vannak helyek, ahol tényleg lehet spórolni. Leszázalékolt emberek, de közben jobban bírják a munkát, mint egy egészséges...Naponta látok ilyet. 16 évesen szülő kismamák, akiknek azóta 5 gyerekük is van, soha nem fizetnek majd adót, mert dolgozni nem mennek el, ki is jelentik, nem egyszer hallottam már. Magam is kismama vagyok, GYES-en. De én azt mondom,hogy optimistán kell néznünk addig a jövőbe, amíg semmi nem eldöntött. Kár itt magunkat és másokat idegesíteni. Attól nem lesz jobb.
Egy három gyerekes, akiknek havonta kb. 35.000 Ft/fő a jövedelmük
Sziasztok! Látom, nem vagyok egyedül a kétségbeesésemmel. Amúgy már én is gondoltam rá, hogy demonstrálni kellene. Nem tudom, hogy az a sok szemét ott a Parlamentbe, mit szólna hozzá, hogy Pocakos és babakocsis kismamák, kispapáikkal felvonulhatnának, stb. Meg szerte az országban lennének ilyen megmozdulások. Persze ez a mi állapotunkban nagyon nem lehetséges, mert ha baj van (valaki rosszul lenne), ellenünk fordítanák az egészet.
Patt helyzetben vagyunk.
És mérhetetlenül elkeserítő ez az egész.
Köszönöm mindenki válaszát, majd meglátjuk, mi sül ki ebből az egészből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!