Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Ti légzésfigyelöt...

Kismamák! Ti légzésfigyelöt vettek a babátoknak? Nálunk velünk egy szobába lesz a baba akkor is vegyünk?

Figyelt kérdés
2009. máj. 3. 14:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vettem, mivel a baba több hónapon keresztül Velem aludt egy ágyban, mellettem. A mama légzése nagyon jótékony hatással van a babáéra, rendszerezi és fenntartja azt. Erről sokat olvashatsz a neten. Fél éves kor után pedig már külön ágyban, de még mindig egy szobában aludtam vele. 1 éves kora óta már a saját szobájában, ágyában alszik, nagyon imádja.

2 gyermekes és 8 hetes km

2009. máj. 3. 15:02
 2/15 anonim ***** válasza:
Szia! Velünk is 1 szobába lesz,és mi kaptunk kölcsönbe. De ha nem adtak volna,mi tudtunk volna venni.
2009. máj. 3. 15:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vettem,mi is egy szobába voltunk.Ha koraszülött,akkor érdemes.Nekem a barátnőim azt mondták,hogy sokszor beriasztott nekik,minden ok nélkül.De ezt te döntsd el.Nekem a védőnőm is azt mondta,hogy koraszülött,vagy légzésproblémákkal született gyerekeknek szokta javasolni.
2009. máj. 3. 15:04
 4/15 anonim ***** válasza:
Második vagyok,szóval azt akartam mondani,hogy nem tudtunk volna venni. :)
2009. máj. 3. 15:07
 5/15 anonim ***** válasza:
61%
Szia! Nekünk volt, mert az első baba koraszülött volt. A második időre született, de ő alatta is bent volt 8 hónapos koráig, pedig egy szobában volt velünk. Ha veled alszik az igaz, hogy nem felejt el levegőt venni, csak nem mindenki olyan szerencsés, hogy letudja szoktatni a gyereket az anyával való alvásról. A húgomnak időre született a lánya, de Ő a légzésőrnek köszönheti, hogy még él. Nem tudom, hogy akivel egy szobában de külön ágyban alszik, hogy veszi észre az anyuka, hogy nem lélegzik a gyerek.
2009. máj. 3. 15:15
 6/15 anonim ***** válasza:
93%

15:15-ösnek: első vagyok.

Két gyermekemnél vált be ez a módszer és azért nem volt nehéz "leszoktatni" Őket az anyával való alvásról, mert fokozatosan történt, ésszel. Ennek nincs köze a szerencséhez.

Az egy szobában alváskor pedig a baba ugyanúgy hallja a szülei légzését, szuszogását, ezáltal éberebben is alszik, tehát nem a mama hallja meg, hogy a kicsi nem lélegzik. Bár szerintem nincs olyan anyuka aki ne aludna félálomban és a kicsi minden kis moccanására fel nem ébredne. Érdemes a kiságyat a szülői ágy mellé, az anyuka oldalához állítani, így elég a mamának csak kinyúlni, hogy elérje a babát és a szoptatáshoz sem kell felkelni.

2009. máj. 3. 15:22
 7/15 anonim ***** válasza:
82%

Mi vettünk. Velünk is egy szobában alszik a picur, de éjszaka - és nappal - sem ülök az ágya szélén figyelni, hogy veszi e a levegőt. Inkább ilyenre adom ki a pénzt, mint más kacatokra, mert ez életet menthet. És szerintem nem csak koraszülötteknél fontos. Egy ismerősöm 1 éves koráig használta a babájánál és tovább adható.

Szóval én vennék a helyedben.

2009. máj. 3. 15:25
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kár ezen vitatkozni,egy kicsit olyan ez mint a korházban,és az otthon szülés kérdése.Mindenki maga döntse el.Ha valaki csak így érzi biztonságban a gyermeke életét,és van rá pénze,vegye,ha másképp gondolja ezt a dolgot,ne vegye.Ne itéljük el azt,aki nem,mert nem azt jelenti,hogy azért nem vesz,mert nem ér annyit a gyereke.
2009. máj. 3. 15:31
 9/15 anonim ***** válasza:
61%

Mi vettünk, én azóta tudok csak nyugodtan aludni. Amíg nem volt (6 hetes koráig), addig keltem minden piilanatban, hallgattam, hoyg szuszog-e, de gyakran olyan mélyen aludt, hogy nem hallottam, így az ujjamat odatettem az orra elé, azon éreztem, hogy vesz-e levegőt. Akkor rövid időre megnyugodtam, de valójában nem tudtam nyugodtan aludni. Ettől a procedúrától most megkímél a légzésfigelő. Ha jól van elhelyezve nem riaszt tévesen, én nagyon megnyugtatónak tartom.

Sokat olvastam róla mielőtt megvettük. A bölcsőhalál nem csak a koraszülött és légzésproblémás gyermekeket fenyegeti, hanem pont az a lényege, hogy az időre született makk egészséges gyermekek is áldozatul esnek, ezért nem tudják sem megelőzni, sem azt megmondani, hogy mi vezet odáig.

2009. máj. 3. 15:40
 10/15 anonim ***** válasza:
81%

Nekünk van, nyugodtabban is alszom, főleg most, h már külön is tettem a kicsit.

Amúgy, amíg velünk egy szobában volt, addig is külön ágyban aludt.

Egyszer-egyszer aludt a mi ágyunkban is, de nem tudtunk nyugodtan pihenni.

Kétszer sípolt be fél év alatt, abból egyszer akkor, amikor egy reggel a mi ágyunkban aludtunk tovább.

Pelenkára csatolhatós figyelőnk van, tehát a mellettem alvó babát az én ágyamban figyelte! Hiába aludtunk együtt, nem ébredtem volna fel, ha nem vesz levegőt a lányom! (Aki amúgy nem koraszülött, nem légzésproblémás, nem hason alszik, nem volt beteg és túlöltöztetett, ...stb.)

Neked kell eldönteni, h akarsz-e venni! Ez vitás kérdés sajnos, egyik fél sem fog tudni meggyőzni!

Sok sikert a döntéshez! :)

2009. máj. 3. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!