Kismamák! Ti légzésfigyelöt vettek a babátoknak? Nálunk velünk egy szobába lesz a baba akkor is vegyünk?
Én nem vettem, mivel a baba több hónapon keresztül Velem aludt egy ágyban, mellettem. A mama légzése nagyon jótékony hatással van a babáéra, rendszerezi és fenntartja azt. Erről sokat olvashatsz a neten. Fél éves kor után pedig már külön ágyban, de még mindig egy szobában aludtam vele. 1 éves kora óta már a saját szobájában, ágyában alszik, nagyon imádja.
2 gyermekes és 8 hetes km
15:15-ösnek: első vagyok.
Két gyermekemnél vált be ez a módszer és azért nem volt nehéz "leszoktatni" Őket az anyával való alvásról, mert fokozatosan történt, ésszel. Ennek nincs köze a szerencséhez.
Az egy szobában alváskor pedig a baba ugyanúgy hallja a szülei légzését, szuszogását, ezáltal éberebben is alszik, tehát nem a mama hallja meg, hogy a kicsi nem lélegzik. Bár szerintem nincs olyan anyuka aki ne aludna félálomban és a kicsi minden kis moccanására fel nem ébredne. Érdemes a kiságyat a szülői ágy mellé, az anyuka oldalához állítani, így elég a mamának csak kinyúlni, hogy elérje a babát és a szoptatáshoz sem kell felkelni.
Mi vettünk. Velünk is egy szobában alszik a picur, de éjszaka - és nappal - sem ülök az ágya szélén figyelni, hogy veszi e a levegőt. Inkább ilyenre adom ki a pénzt, mint más kacatokra, mert ez életet menthet. És szerintem nem csak koraszülötteknél fontos. Egy ismerősöm 1 éves koráig használta a babájánál és tovább adható.
Szóval én vennék a helyedben.
Mi vettünk, én azóta tudok csak nyugodtan aludni. Amíg nem volt (6 hetes koráig), addig keltem minden piilanatban, hallgattam, hoyg szuszog-e, de gyakran olyan mélyen aludt, hogy nem hallottam, így az ujjamat odatettem az orra elé, azon éreztem, hogy vesz-e levegőt. Akkor rövid időre megnyugodtam, de valójában nem tudtam nyugodtan aludni. Ettől a procedúrától most megkímél a légzésfigelő. Ha jól van elhelyezve nem riaszt tévesen, én nagyon megnyugtatónak tartom.
Sokat olvastam róla mielőtt megvettük. A bölcsőhalál nem csak a koraszülött és légzésproblémás gyermekeket fenyegeti, hanem pont az a lényege, hogy az időre született makk egészséges gyermekek is áldozatul esnek, ezért nem tudják sem megelőzni, sem azt megmondani, hogy mi vezet odáig.
Nekünk van, nyugodtabban is alszom, főleg most, h már külön is tettem a kicsit.
Amúgy, amíg velünk egy szobában volt, addig is külön ágyban aludt.
Egyszer-egyszer aludt a mi ágyunkban is, de nem tudtunk nyugodtan pihenni.
Kétszer sípolt be fél év alatt, abból egyszer akkor, amikor egy reggel a mi ágyunkban aludtunk tovább.
Pelenkára csatolhatós figyelőnk van, tehát a mellettem alvó babát az én ágyamban figyelte! Hiába aludtunk együtt, nem ébredtem volna fel, ha nem vesz levegőt a lányom! (Aki amúgy nem koraszülött, nem légzésproblémás, nem hason alszik, nem volt beteg és túlöltöztetett, ...stb.)
Neked kell eldönteni, h akarsz-e venni! Ez vitás kérdés sajnos, egyik fél sem fog tudni meggyőzni!
Sok sikert a döntéshez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!