Mi lesz velünk, kismamák?
Kiakadtam az új megszorító csomagon, amit az új kormány tervez! Megszüntetik a szocpolt, a félszocpolt, befagyasztják a családi pótlékot, a gyedet csak 1 évig akarják adni, stb.
Én pokolian kétségbe estem!
Most sem élünk nagy lábon, gondolom ezzel nem vagyunk egyedül, ilyen-olyan okokból kiestünk minden támogatási lehetőségből, le kellett fújnunk a tetőtér-beépítést, mert egyszerűen nem fér bele a keretbe a törlesztőrészlet, és akkor ha még az a nevetséges összegű gyed/gyes sem lesz (esetemben 40e. a gyed )?
Ezért fizettük éveken át a tb-t?
És maradjon az ember nyugodt, miközben ott ugrál a picur a hasában?
Valóban nagy a "kulimász".
És bár ez nem a politika helye, de mégis: le kell váltani a kormányt. És mivel törvényileg jól bebiztosították magukat, ez csak demonstrálással lehetséges.
Menjetek, ha hívják a "népet".
Hát lányok én is betojtam! Mi is albérletben élünk,és gőzöm nincs mi lesz így velünk. A 6 hónapos kisfiamat kétszer látta eddig élőben az apja,mert muszáj volt külföldi munkát vállalnia,hogy valahogy előbbre jussunk. De hogy így mi lesz ebből,nem tudom. Ráadásul munkahelyem sincs,mert a főnököm 2 hónapra rá ahogy eljöttem táppénzre, bezárta a boltot. Szeptemberben még a vállalkozását is megszünteti,tehát azt se tudom,hogy bölcsit hogy fogok tudni intézni melóhely nélkül.
Ebből az egész válságrendezésből ismét tüntetések és a sztrájkok lesznek...
Én sem tudom mi lesz így.Nekem a szerződésem a szülést követő 2.hónapban lejárt,tehát nem tudnék hova visszamenni.Apa hétvégi apuka lett,muszáj neki külhonban dolgozni,sőt,ha bejön a szezon,hétvégén maszekolni is fog :-(
A babám 5hónaos,ha hiszitek ha nem,szinte mindent használtan vettem/kaptam neki.Mind a ruhák,a kiságy hordozó,kis kád....babakocsi.Ennél jobban nem tudom hogy spórolhatnék még.A pelenka törlőkendő is csak DMes...nem használunk semmi fölös dolgot,most hogy már hozzátáplálok,próbálok aránylag olcsó és jó termékeket venni.
És ez már biztos hogy így lesz?Elfogadták?Mert ha még nem,maradt egy kis reményünk!
"a reformszövetség húsba vágó javaslatai
- Megszűnne az alanyi jogosultság alapján járó családi pótlék, gyes, gyed, gáz- és távhő-ártámogatás, valamint lakásépítési kedvezmény.
- A 13. havi nyugdíj megszűnik.
- A nyugdíjak reálértéken való befagyasztása (gazdasági növekedéstől függetlenül).
- A nyugdíjkorhatár három év alatt fokozatosan emelkedne 65 évre.
- A gyes és a gyed ideje 3-ról 2 évre csökkenne.
- Az egészségügyben elkerülhetetlen a biztosítási elv következetes érvényesítése és a szolgáltatások növekvő költségeinek igénybevevőkkel közös finanszírozása (ez aligha jelenthet mást, mint részben fizetős egészségügyet).
- A munkaerő-gazdálkodási alap a munkahelyteremtést támogassa, és ne a munkanélküliség fenntartását finanszírozza. E tézis értelmezésében eligazít az egyik háttértanulmány, amely szerint „fel kell hagyni a képzetlen munkaerőt mesterségesen megdrágító megoldásokkal (minimálbér és terhei), és indokolt a bértámogatásokat erre a körre korlátozni.
- A minimálbér és diplomás minimálbér intézményét 2010-től meg kell szüntetni.
- 85 milliárd forint kivonása a MÁV-ból.
- Rokkantnyugdíjazás szigorítása.
- Az eva és az ekho megszüntetése. "
"Akadnak filozófiai különbségek is: az Index szerint befagyasztanák a családi pótlékot, nem pedig megszüntetnék az alanyi jogúságot. Nagyobb szigort jelentene viszont, ha a kismamák tényleg csak a gyermek egyéves koráig kapnák a GYED-et."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!