Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családosként, hogyha vásárolha...

Családosként, hogyha vásárolhatnál egy kb 100 nm-es házat az 1, vagy 2 szintes lenne?

Figyelt kérdés
és miért?
2011. jún. 29. 07:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Családoskét vásároltam házat,ami egy szintes.

Nos a tapasztalataim a következők:

1. a legjobb,ha építkezel,de azt meg csak akkor érdemes,ha vettél már házat magadnak,és látod,hogy mi az amit másképp tennél,jobban átlátod hogy mi hogy jó,ha van tapasztalatod a rosszból (sajnos)

2. az egy szintes házak szerintem jobban néznek ki és azáltal hogy nincsen lépcső sokkal inbkább kert-közeli

DE, egy szintes házból ne engedj az elvárásaidból,mert meg fogod bánni,ugyanis ilyen esetben nagyon nagyon nem mindegy az elrendezés!!!

pl: nálunk főleg zaj szempontjából zavaró - egy 120 nm-es, óriás nappalis és még 3 szobás házunk van,egy nagy fürdővel és egy kis konyhával

központi helyen van a konyha és a fürdő, és ezáltal minden zaj is központi helyre került,amit az óriási nappali csak felerősít

3. ha emeletes,akkor pont az előbb említett dolgokat talán valamennyire kiküszöbölheted: ergo az emeleten alszol és fürdesz,és pihensz, lent pedig főzöl és élsz napközben

DE ott van az a fránya lépcső, ami technikailag is meg esztétikailag is elválasztja a két szintet egymástól,és arról nem is beszélve hogy egészen kicsi gyerek nem tud rajta közlekedni egyedül

2011. jún. 29. 10:42
 12/17 anonim ***** válasza:
szerintem mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya. A miénk kétszintes, kicsi, kb. 90 nm lesz az egész, ha kész lesz. Szeretem, mert - ahogy írták - a felső rész tisztábban tartható, hiszen csak alvásra használod, az alsó csatatér. A lépcsőzést meg a fenti rohadt meleget én sem szeretem. A telek amúgy is pici, egyszintes ház rá sem férne. Ha volna 1 hektárnyi telkem, félemeletre raknám az emeletet. Ha jól kigondolod, el lehet különíteni teljesen.
2011. jún. 29. 11:38
 13/17 anonim ***** válasza:

1 szintes

Miért?

3 szintes családi házban élek 4 éves korom óta. Először a 2. szinten éltem, majd amikor családom lett, akkor mentünk a felső, 3. szintre. Nem kívánom senkinek, hogy a járni, lépcsőzni nem tudó gyereket naponta többbször vigye fel és le a lépcsőn. Főleg, ha nem csak 1 gyerek van. Aztán, ha a gyerekek kint akarnak lenni az udvaron, nekem meg főznöm kell, a kettő együtt kivitelezhetetlen, mert egyedül nem engedem le őket, hogy nem látom mit csinálnak. Ezt egy 1szintesben könnyen lehet kivitelezni.

33 éves vagyok, a többévnyi lépcsőmászás már igen meglátszik rajtam:( Anyumon szintén...

Volt 2 év, amikor nem itt laktunk, hanem az első gyerekkel egy bérlakásban, ami 1 szintes volt. A mai napig visszasírom, hogy milyen jó is volt a babakocsit csak kilökni az udvarra és ott altatni a gyereket, milyen jó volt, hogy nem kellett folyton lépcsőzni, naponta többször.

Viszont, ismerek olyat, aki 1szintes házban él, és a 4 éves gyereke nem tud lépcsőzni, mert nem volt hol megtanulnia.

2011. jún. 29. 21:03
 14/17 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok

még egy ellenérv a többszintes ház miatt, hogy a felső szint, nálunk a 3. az borzalmas meleg, felettünk a padlás meg egyenesen a katlan. Az alattunk lévő szint kellemes hőmérsékletű, és ahogy jövünk fel szépen, fokozatosan érezni, ahogy melegszik a levegő.

2011. jún. 29. 21:05
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mi 110 nm-es házba lakunk ami egyszintes, 47 nm nappali-konyhával, de amiko a kicsik alszanak nem tzdom végezni a dolgom a hanngok miatt. Ezért gondoltam, hogy jobb a szintes, de rá kell jönnöm, hogy talán mégis szerencsésebb az egyszintes,
2011. jún. 30. 06:49
 16/17 anonim ***** válasza:
Nehogy azt hidd hogy akkor tudnád,ha 2 szintes lenne,ugyanúgy felhallatszik minden!!!Mi a tetőtérben élünk,após meg lent.Minden mozzanatát halljuk,és mindig akkor megy be csörömpölni a konyhába ha a gyerek alszik.
2011. jún. 30. 07:53
 17/17 anonim ***** válasza:
szerintem a 2 szintes jobb. több a magánélet.
2011. júl. 24. 20:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!