Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ugye nem lesz maradandó...

Ugye nem lesz maradandó károsodása?

Figyelt kérdés

A 13 hónapos kisfiam ma leesett a kanapéról.

A férjem mellette ült, a kicsi egyszercsak hátravágta magát és pont telibe kapta a radiátort.

A férjem elmondása szerint (én a nagyfiunkkal egy barátnál voltunk játszani) először felsírt, felvette és mikor ment vele pár lépést, akkor elvesztette az eszméletét és pár mp-re meg is remegett a kis teste.

Aztán újra felsírt és onnantól viszont nincs semmi gond. Hamar megnyugodott és azóta éber, ugyanúgy viselkedik, ahogy eddig.

A férjem azonnal mentőt hívott, be is vittek bennünket -addigra én is hazaértem- és haza is engedtek.

Este a szokásos rutint csináltuk, evett, megitta a tápiját és el is aludt 8 óra körül.

Éjszaka orvos tanácsára ébreszteni fogjuk.

Volt valakinek hasonló?

Nagyon aggódom, hogy minden rendben lesz e..

Ugye ebből nem lesz maradandó károsodása?

Nagyon ijesztő, hogy pár másodperces eszméletvesztése volt (szeme fennakadt, remegett).

tegnap 20:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem , de ezt senki nem fogja tudni neked megmondani , mert senkinek nincs varázsgömbje sajnos.
tegnap 20:54
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én ragaszkodtam volna egy éjszakai bentmaradashoz ilyen esetben.
tegnap 21:41
 3/14 A kérdező kommentje:

Kétszer kérdeztem rá, hogy nem kellene e bent maradnunk inkább. De határozottan azt mondta az orvos, hogy nem.

Nagyon ijesztő viszont ez a szem fennakadás, megremegés, pár mp-es eszméletvesztés, amit a férjem elmondott :(

tegnap 21:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon érdekes, mert minket eddig szó szerint minden apró dologgal bent fogtak, felvettek az osztályra. (Bp, Heim Pál) Én bevinném holnap kontrollra, akkor is, ha nem kérték.
tegnap 22:12
 5/14 anonim ***** válasza:
35%

Ez a kérdés full kamu! Alapból, ha mentő visz be, megfigyelnek legalább 1 éjszakát! (A mentő nem megy ki minden csacskaságra, csakis akkor, ha komoly az indok! Egy komoly tünet pedig részletes kivizsgálást és megfigyelést kíván...)

Az meg, hogy egy ember eszméletét veszti és szinte azonnal hazaengedik, ilyen a világon nincs!!!

Képalkotó vizsgálatok, részletes vérkép és pár nap megfigyelés szokott lenni, pláne ilyen pici gyereknél!

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, lehet baja! Én is vittem be sürgősségire annak idején a kisfiam, mert erősen beütötte a fejét. Igaz, nálunk nem volt eszméletvesztés, sem más tünet, de még ígyis benntartottak minket 1 napig megfigyelésen.

Viszont azt mondta akkor az orvos, hogy van olyan gyerek, aki az emeletes ágyról esik le és akkor sincs baja, más pedig 40 centis magasságból is tud maradandó károsodást szerezni.

Ha valóban eszméletvesztés történt, az pedig nagyban növeli a rizikót maradandó károsodásra.

tegnap 22:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez tényleg furcsa, hogy ilyennel nem fognak bent. Egyébként nem valószínű, hogy baja lenne, ha minden rendben volt utana, de én bent aludnék mellette, az tuti, ránéznék éjjel folyton.
tegnap 22:17
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
#5 3 hete mentő vitt be minket, mégis hazakuldtek a Heim Palbol egy 8 hónapos gyerekkel felületes vizsgálatok után. Utána még 5 napig otthon szenvedtem vele,de nem javult az allapota háziorvoshoz háromszor vittem, végül 10 napot kórházban voltunk karácsonykor. Úgyhogy de, lazán hazakuldenek.
tegnap 22:21
 8/14 A kérdező kommentje:

Sajnos nem kamu a kérdés.

Kétszer kérdeztem rá, hogy biztosan nem lesz e probléma.

Alszik most. Mikor mentem be es nyitottam az ajtót, mocorgott. Levegőt egyenletesen veszi.

Fél óránként ránézek.

tegnap 22:36
 9/14 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon sajnálom, hogy ilyen felületesek!

Lányom mikor műtötték 7 hónaposan (májbiopszia,3 kis vágása lett a bordáin), ébresztés után betolták az intenzívre,és ennyi. Altatásos műtét volt természetesen. Még egy pulzoximéter sem volt rajta. Semmi gép, semmi!

Én figyeltem órákig,hogy vesz-e levegőt, minden rendben van-e. Ismétlem, 7 hónapos baba volt!

Inni nem mertem elmenni mellőle, majdnem összeestem a szomjúságtól.

tegnap 23:13
 10/14 anonim ***** válasza:
60%

Ez meglepő,főleg,hogy probléma nem csak 1 éjszaka alatt lehet,hanem akár 1-2 hét múlva is. Szóval az,hogy ennyivel hazaküldték se egy szemészet, se semmi, főleg eszméletvesztés után az tényleg érdekes.

Most, akut sérülése nem valószínű hogy lenne, de tv, villódzó fény, sok inger ne érje pár napig. Az agyrázkódás gyanút minimum 5 napig fent szokták tartani, addig érdemes figyelni a tüneteket. Később, ha valami hirtelen változás, görcsroham,eszméletvesztés funkciózavar van, akkor érdemes ezt is jelezni,hogy volt egy ilyen.

Szerintem egyébként nem lesz baj, ha viselkedésben, képességben nem láttok változást, akkor kicsi az esélye a károsodásnak.

ma 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!