Szülés veszélyei? Milyen problémák léphetnek fel? És milyen maradandó károsodás lehet szülés után odalent?
Igazából egyszerűbb lenne dönteni a gyerekvállalásról, ha az ember tisztában lenne a veszélyeivel is.
Ezért irtam ki külön kérdést erről.
Szeretnénk tudni, hogy megéri-e nekünk a kockázat. Szeretnénk gyereket, de nem minden áron saját vérből valót.
Azért a halál elég ritka.
Én inkább a maradandó károsodásoktól félek.
Esetleg császár szövődményei,vagy természetes szülés esetén odalent.
Esetleg más maradandó. De a halál nem egy gyakori dolog manapság.
Ezek azok, amikre főként kíváncsi vagyok.
Viszont legközelebb inkább Quora,- vagy Answer,- .COM-on teszem fel a kérdéseim.
Hátha nagyobb sikere lesz, mint a jó magyar oldalnak, segítőkész magyarokkal.
"itt a kismamákat ne rezeltessük már be feleslegesen"
Mint első babájával terhes, mindenidős kismama, azt mondom, aki fél, az ne olvasson ilyen kérdést.
Attól még a kérdező ha kíváncsi, hadd kérdezzen.
Teljesen értelmetlen a kérdés, tekintve hogy az általad feltett legfontosabb kérdésre - "Szeretnénk tudni, hogy megéri-e nekünk a kockázat." - mindaddig nem fogod tudni a választ, míg nem szültél. Mert vagy túlesel rajta úgy, hogy szinte észre sem veszed, vagy pedig a rosszabbik forgatókönyv érvényesül. De ha millió tapasztalatot olvasol el, akkor sem fogod soha a büdös életben megtudni, mi lenne a te esetedben.
És még azt is vedd hozzá, hogy "horror sztoriból" sokkal többet olvashatsz, két okból is. Egyrészt sokaknak segít a trauma feldolgozásában, ha kiírják magukból. Másrészt pedig a sima, komplikációmentes terhesség és szülés nem bír hírértékkel, és még a fórumokon sem lehet leírni, mert rögtön kapod az ívet, hogy dicsekedni jöttél - meg amúgy is, nincs semmi "érdekes" benne.
7# köszönöm, örülök végre, hogy a sok szakértő között, aki pozitív értékelést kapott a kérdés teljes megkerülésére is, de végre akad egy olyan, aki képes volt megválaszolni.
Azt esetleg tudod hogy van-e benne szó a lehetséges károkról, amit okozhat odalent? Gondolok én itt a szexre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!