Családosként, hogyha vásárolhatnál egy kb 100 nm-es házat az 1, vagy 2 szintes lenne?
Egyelőre egy szintes a miénk (85nm), de a padláson van beépíthető rész, kb. 30 nm-es. Azt majd meg fogjuk csinálni, de sok-sok pénz kell hozzá. Egyelőre én ezt szeretem így, nem kell állandóan lépcsőzni, egy szinten van minden. Sok ismerősnél tapasztalom, hogy sok dologból, főleg a gyerekek cuccaiból kell lent is, fent is egy. Egy szinten ilyen probléma nincs.
Mi ha megcsináljuk a fenti részt, akkor oda megy fel egy vendégszoba (most lent a dolgozóssal egyben van nekünk), lesz ott egy vendégfürdő (jelenleg csak egy van lent), és lesz egy billiárdasztal egy pici bársarokkal, tulajdonképpen dühöngőnek hívjuk, hogy azt fogunk ott kiépíteni. :) Egy kis szórakozósarkot. :)
Mi laktunk ilyenben es olyanban is, a ketszintes ket kicsi gyermekkel jobban bejott.
Egyreszt azert, mert igy a fel hazat (az emeletet) nagyon konnyu volt lekeriteni, tisztan tartani. Az emeleten voltak a haloszobak, napkozben csak annyira mentunk fel, hogy a gyerekeket leraktam aludni. Lent volt wc, furdoszoba is, azert sem kellett feljarni. A lepcsot zartuk le, lent volt dolgozoszoba a ferjemnek, annak az ajtaja el volt keritve, a nappali hatalmas volt, ott volt a csatater. A lezart lepcso miatt nem volt ossze-vissza rohangalas, a nappaliban jatszottak folyamatosan, onnan tudtak kimenni a kertbe is, a konyha a nappalival egy legter volt (de biztonsagi okokbol le volt keritve szinten), igy ha foztem, akkor is folyamatosan "egyutt" voltunk, rajuk lattam, beszelgettunk, de nem kellett izgulnom, hogy a konyhaszekrenybol kiveszik a kest, eltorik a porcelant, vagy magukra rantjak a leves a tuzhelyrol.
Nem tuntek el sehova, mert ugye az emeletre nem tudtak felmenni.
Az emeletet igy mondjuk heti egy alkalommal eleg volt takaritani, mert a haloszobakat tenyleg csak alvasra hasznaltuk.
Egy szintes hazban jobban elottuk van jelenleg minden, nem tudjuk a haloszobakat annyira elszeparalni, allandoan rohannak ossze-vissza, igy viszont egy-egy gyerek nincs szemelott, mert egyik bemegy, masik kint marad es ezt nagyon nem szeretem. Beszaladnak saros labbal is, van, hogy cipostol kotnek ki az agyban, tobbet kell takaritani.
Az emeletiben a hangok is kevesbe mentek fel a haloszobaba, mint itt, de en megis jobban hallottam oket, ha felebredtek. Altalaban akkor fozok, mosogatok, amikor ok alszanak, igy ez az emeletesben szinten kenyelmesebb volt.
Annyi, hogy emeletesben a magassag miatt tobb biztonsagi eszkoz kellett, mert ugye a lepcso fent is, lent is le volt zarva, nem szerettem, ha egyedul lepcsoztek, feltem, hogy meglokis egymast, megcsusznak. Es ott az ablakra is kerult zar, hiszen egy emeletnyi magassagbol is nagyot pottyanhat a gyerek a betonjardara.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!