Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért az apjukat szeretik...

Miért az apjukat szeretik jobban a gyerekek?

Figyelt kérdés

[link]

Ilyen videókat dob fel nekem a facebook. Mindegyikben az a lényeg, hogy ha az apjukat látják a babák/gyerekek, akkor boldogok; ha az anyjukat, akkor bőgnek, rosszalkodnak.

Vagy pl étteremben a gyerek sült krumplijából vesz egy kis darabot anyuka = gyerek visít, rászól az anyjára, de az apjának önszántából ad.

Miért van ez?

Gondolom többnyire az anyjuk foglalkozik velük, tehát én elég visszataszítónak, hálátlannak látom ezt a viselkedést, nem viccesnek.

jan. 10. 07:49
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Nm szeretik jobban, csak nagyobb jutalom ha az apjatol kap figyelmet hisz tole kevesebbet kap altalaban.
jan. 10. 07:54
 2/7 anonim ***** válasza:
94%

Azert az kis tulzas, hogy az anyjuknal csak bognek a gyerekek. 🤣

Ezek kiragadott pillanatok.

Amugy pontosan ezert. A legtobbet anyuka van otthon, apukat ritkabban latja, nyilvan barmit csinal, az sokkal kulonlegesebb, mint anya, aki mindig ott van es akit allandoan lat.

A gyerekvallalasert nem varunk semmit cserebe. Nem azert szultem, hogy majd a gyerekem allandoan halas legyen nekem meg koszongesse amit erte teszek. Nem o akart megszuletni, mi akartuk ot, ez az alap, hogy ellatjuk.

Vannak rossz pillanatok, de annal tobb a csodas. Akinek gyereke van, az tudja.

jan. 10. 08:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem minden gyereknél van így egyébként. De már volt egy hasonló kérdés ahol volt több jó válasz is. Miszerint a gyerekek még nem tudják kezelni az eltérő érzelmeket egyidőben, illetve vannak gyerekek akik pont hogy a kevesebbet látott szülő társaságát értékelik jobban, mivel ritka, mások meg pont ezért esetleg eltávolodnak tőle. Nem egyformák a gyerekek sem.

Minket kezdettől fogva nagyjából ugyanannyit lát, mivel a férjem itthonról dolgozott és első naptól pelenkázott, fürdetett, altatott,- persze én így is többet csináltam. Mégis elutasító vele sokszor, de máskor meg nem. Sokszor 1 perc alatt változik nála hogy üti aztán meg puszit ad. Szóval ezek a videók kiragadott "viccesnek" szánt lájkvadász dolgok, nem a teljes életük.

Ami nálunk igaz hogy én vagyok a türelmesebb, nyugodtabb, a férjem nem mindig kezeli jól a hisztiket vagy negatív érzelmeket, így rá többször megharagszik. Ez az általános rangsorolásban is kiütközik. Lehet hogy ahol apát preferálják, ott anyuka a szigorú vagy kevésbé türelmes.

jan. 10. 08:09
 4/7 anonim ***** válasza:
78%

"Ilyen videókat dob fel nekem a facebook."

Ez itt a lényeg. Ezt rakják fel ismeretlenek, ezért ezeket dobja fel.

Mint ahogyan a bulvársajtó is mivel van tele? Meggyilkolták, baleset érte, felrobbant, kizuhant, katasztrófa történt.

Egyszerűen ki kéne lépni az off-line világba és nemcsak a FB-on lógni. Akkor nem lenne telerakva a fejed ilyen hülyeségekkel.

jan. 10. 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"hálátlan"

Brrrrr, de rossz ez a kifejezés. A gyerek nincs tisztában azzal a társadalmi elvárással, hogy hálásnak kéne lennie, amiért megteremtetted és életben tartod. És amúgy igaza is van, ha belegondolunk... elvégre ő nem kérte, te akartad, akkor miért ő legyen hálás? :D

Egyébként meg az apjukat ritkábban látják és jellemzően az apukák kevésbé szabnak határokat, gyakrabban csak a jó részeknél vannak ott, így jóval kevesebb "kötelező dolog" van apukák felé, mint anyukák felé.

Deeeee javaslom kezdj el szeparációs szorongásos videókat nézni, egyből elmúlik az az illúziód, hogy az apukákat jobban szeretik :D Apaként fejre is állhatsz, ha egyszer anya kell, akkor ott bizony anya kell.

jan. 10. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk ez időszakos. Volt egy korszak, amikor apa volt az isten neki, mostanában meg mindig én kellek :D de ez nem jelenti, hogy bármelyikünket jobban, vagy kevésbé szeretné. Sejtem, melyik gyerektelen kérdező vagy...😅
jan. 10. 16:07
 7/7 A kérdező kommentje:

"nyilvan barmit csinal, az sokkal kulonlegesebb, mint anya, aki mindig ott van es akit allandoan lat"

Végülis igaz, van benne valami.

A hálatlanságot úgy értettem hogy nem viszonozza/értékeli a sok törődést és szeretetet amit az aktívabb szülőtől, az anyjától kap. Nem arra gondoltam hogy meg kéne köszönnie hogy megszülezett, élete végéig a szülei adósa lesz stb

"Sejtem, melyik gyerektelen kérdező vagy...😅"

Mire gondolsz?

Köszönöm a válaszokat

jan. 10. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!