Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Általában miért szeretik az...

Általában miért szeretik az emberek a nagycsaládot, azaz ha több gyerek is van?

Figyelt kérdés

Most ez nem hergelés, vagy provokáció lenne, meg nem is az, hogy én beleszóljak akárkinek az életébe, hogy miért vállal mondjuk 3+ gyereket (a CSOK-ot most hagyjuk ki ebből). :)

Hanem csak néha szimplán felmerül bennem ez a kérdés, mert hát ugye minél több gyerkőc van egy családban, annál nagyobb zsivaly, szervezés, költség, DE! annál több öröm, szeretet és boldogság. (tapasztalatom szerint)

Viszont általánosságban meg a legtöbb szülő szokott panaszkodni, hogy egy idő után már csak ordít a gyerekekkel, mert unja a rengeteg kiabálást, szaladgálást, esetleg marakodnak, nem fogadnak szót, de mások meg szinte sosem idegeskednek, ordítanak a gyerekekre, hanem boldogságban, nevetésben élnek, és így élvezik az életet.

Akkor most valakinek potyatürelme van, és egyszer sem ég ki, vagy dühödik fel a gyerekek miatt, vagy igen, csak nem mer panaszkodni?

2023. szept. 10. 19:04
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
43%

Szerintem több ok állhat mögötte:

- valamilyen hiányt akarnak ezzel kitölteni

- tudatlanok a védekezéssel kapcsolatban (tudok ilyet...)

- szimplán buták és nem gondolnak a jövőre.

2023. szept. 10. 19:19
 2/28 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez nagyon függ attól is hogy milyen habitusú az adott szülő. Szerintem sem a kiabálás, sem a kioktatás, ütögetés nem jó nevelés. De ugye sokan a bolhából is elefántot csinálnak...

N

2023. szept. 10. 19:22
 3/28 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom milyen körökben mozogsz, de én inkább azt látom, hogy egy gyereket vállalnak az emberek, kettőt már kevésbé, annál többet meg csak akkor ha véletlenül becsúszik.
2023. szept. 10. 19:41
 4/28 anonim ***** válasza:
78%

Mostanában én is sokat gondolkozok ezen.

Másfél éves a kislányom és képtelen vagyok felfogni, miért akar ebből valaki többet.

Nekem nehéz eset kislányom van, de a barátnőm, akinek nyugis babája van, ő se érti miért akar valaki több gyereket.

Így is alig lehet aludni, pihenni, alig jutunk el felnőtt programokra, a férjek így is nyígnak ha vigyázni kell a gyerekekre (pedig tényleg jó apák, csak nehéz egy babával/kisgyerekkel). Így is agyilag ott kell lenni 0-24ben...

És van aki ezt önként megduplázza.

2023. szept. 10. 19:42
 5/28 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom.tenyleg.

Két gyerekem van,de el sem tudom képzelni,hogy több legyen...

2023. szept. 10. 19:46
 6/28 A kérdező kommentje:

4-es

Kitartást a kislányodhoz! :)

Hát nem tudom..

Én arra tippelnék, (most nem a saját kérdésemet megválaszolva :D) hogy mivel szokták mondani, hogy egy gyerek mekkora örömet és boldogságot okoz, és biztos szeretnék ezt többedszerre is átélni.

De fogalmam sincs. 😅

2023. szept. 10. 19:55
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Én kétszeresen boldog vagyok a gyerekek miatt,de többször nem akarok boldog lenni 🤣🤣

5

2023. szept. 10. 20:00
 8/28 anonim ***** válasza:
77%
Mi öten vagyunk testvérek és nagyon szoros a kapcsolatunk az unokatesókkal is, én nagyon szeretem, hogy ilyen nagy a családunk és rengetek közös élményt szerzünk akár egy sima családi ebéd során. Emiatt én szintén több gyereket szeretnék a jövőben!
2023. szept. 10. 20:04
 9/28 anonim ***** válasza:
89%

4 gyerekünk van, mind Fiú! Imádom Őket, nagyon jó a kapcsolatunk, de ez nem jelenti azt, hogy ne akadnék ki Rájuk néha. A Férjemnek több türelme van hozzájuk.

És nem azért vannak ennyien, mert nem tudunk védekezni, vagy buták vagyunk. Ennyit szerettünk volna, ennyi lett. 😃

2023. szept. 10. 20:09
 10/28 A kérdező kommentje:

9-es

Gratulálok hozzájuk, szép család lehettek! 🙂

Hát igen, mostanában divat lett a nagycsaládosok arcába vágni, hogy jaj biztos a CSOK meg a nuku védekezés miatt szültek annyi gyereket. 😂

Az ilyen debilekkel nem kell foglalkozni.

2023. szept. 10. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!