Általában miért szeretik az emberek a nagycsaládot, azaz ha több gyerek is van?
Most ez nem hergelés, vagy provokáció lenne, meg nem is az, hogy én beleszóljak akárkinek az életébe, hogy miért vállal mondjuk 3+ gyereket (a CSOK-ot most hagyjuk ki ebből). :)
Hanem csak néha szimplán felmerül bennem ez a kérdés, mert hát ugye minél több gyerkőc van egy családban, annál nagyobb zsivaly, szervezés, költség, DE! annál több öröm, szeretet és boldogság. (tapasztalatom szerint)
Viszont általánosságban meg a legtöbb szülő szokott panaszkodni, hogy egy idő után már csak ordít a gyerekekkel, mert unja a rengeteg kiabálást, szaladgálást, esetleg marakodnak, nem fogadnak szót, de mások meg szinte sosem idegeskednek, ordítanak a gyerekekre, hanem boldogságban, nevetésben élnek, és így élvezik az életet.
Akkor most valakinek potyatürelme van, és egyszer sem ég ki, vagy dühödik fel a gyerekek miatt, vagy igen, csak nem mer panaszkodni?
Szerintem több ok állhat mögötte:
- valamilyen hiányt akarnak ezzel kitölteni
- tudatlanok a védekezéssel kapcsolatban (tudok ilyet...)
- szimplán buták és nem gondolnak a jövőre.
Szerintem ez nagyon függ attól is hogy milyen habitusú az adott szülő. Szerintem sem a kiabálás, sem a kioktatás, ütögetés nem jó nevelés. De ugye sokan a bolhából is elefántot csinálnak...
N
Mostanában én is sokat gondolkozok ezen.
Másfél éves a kislányom és képtelen vagyok felfogni, miért akar ebből valaki többet.
Nekem nehéz eset kislányom van, de a barátnőm, akinek nyugis babája van, ő se érti miért akar valaki több gyereket.
Így is alig lehet aludni, pihenni, alig jutunk el felnőtt programokra, a férjek így is nyígnak ha vigyázni kell a gyerekekre (pedig tényleg jó apák, csak nehéz egy babával/kisgyerekkel). Így is agyilag ott kell lenni 0-24ben...
És van aki ezt önként megduplázza.
Nem tudom.tenyleg.
Két gyerekem van,de el sem tudom képzelni,hogy több legyen...
4-es
Kitartást a kislányodhoz! :)
Hát nem tudom..
Én arra tippelnék, (most nem a saját kérdésemet megválaszolva :D) hogy mivel szokták mondani, hogy egy gyerek mekkora örömet és boldogságot okoz, és biztos szeretnék ezt többedszerre is átélni.
De fogalmam sincs. 😅
Én kétszeresen boldog vagyok a gyerekek miatt,de többször nem akarok boldog lenni 🤣🤣
5
4 gyerekünk van, mind Fiú! Imádom Őket, nagyon jó a kapcsolatunk, de ez nem jelenti azt, hogy ne akadnék ki Rájuk néha. A Férjemnek több türelme van hozzájuk.
És nem azért vannak ennyien, mert nem tudunk védekezni, vagy buták vagyunk. Ennyit szerettünk volna, ennyi lett. 😃
9-es
Gratulálok hozzájuk, szép család lehettek! 🙂
Hát igen, mostanában divat lett a nagycsaládosok arcába vágni, hogy jaj biztos a CSOK meg a nuku védekezés miatt szültek annyi gyereket. 😂
Az ilyen debilekkel nem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!