Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Általában miért szeretik az...

Általában miért szeretik az emberek a nagycsaládot, azaz ha több gyerek is van?

Figyelt kérdés

Most ez nem hergelés, vagy provokáció lenne, meg nem is az, hogy én beleszóljak akárkinek az életébe, hogy miért vállal mondjuk 3+ gyereket (a CSOK-ot most hagyjuk ki ebből). :)

Hanem csak néha szimplán felmerül bennem ez a kérdés, mert hát ugye minél több gyerkőc van egy családban, annál nagyobb zsivaly, szervezés, költség, DE! annál több öröm, szeretet és boldogság. (tapasztalatom szerint)

Viszont általánosságban meg a legtöbb szülő szokott panaszkodni, hogy egy idő után már csak ordít a gyerekekkel, mert unja a rengeteg kiabálást, szaladgálást, esetleg marakodnak, nem fogadnak szót, de mások meg szinte sosem idegeskednek, ordítanak a gyerekekre, hanem boldogságban, nevetésben élnek, és így élvezik az életet.

Akkor most valakinek potyatürelme van, és egyszer sem ég ki, vagy dühödik fel a gyerekek miatt, vagy igen, csak nem mer panaszkodni?

2023. szept. 10. 19:04
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
64%

#20.

Ez nettó hülyeség! 4 Fiam van, mindegyik elég figyelmet kap, van külön szobájuk és nem járnak a szomszédba fagyizni, még néha hozzánk jönnek barátok! Ahol nem foglalkoznak velük, ott szerintem eggyel sem. Mindig együtt eszünk, minden hónapban elmegyünk valahova velük külön-külön is. Van anya és apa nap mindenkinek. Bármit elmondhatnak nekünk, ha igénylik. Soha nem kell senkinek vigyázni S kisebbre, hiszen magunknak vállaltuk, nem Nekik. Imádjuk minden percét az életünknek. Ketten vagyunk a Férjemmel mindenre, de ezt vállaltuk, nem nyafogunk! ❤️

2023. szept. 11. 20:29
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Ötletem sincs. Szerintem egy gyerek is több a kelleténél😂

Amúgy egy hete voltunk a férjemmel egy esküvőn ahol épp fültanúja voltam, hogy az egyik 2 kisgyerekes anyuka panaszkodott a másiknak, hogy alig várja hogy kirepüljenek a gyerekek (7 és 2 évesek egyébként) , elköltözzenek, mert már nagyon sok nyűg van velük, idegesítik. Hát gondoltam magamban, jól kezdődik szerencsétlenek élete....

2023. szept. 12. 03:02
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Még ha nem dolgozik az egyik szülő, akkor sem jut elég figyelem 4 gyerekekre. Nem annyi, mintha egy vagy max kettő lenne.

Láttam videót 5 gyerekes szülőtől, mondta h úgy foglalkozik egyénenként a gyerekekkel, hogy minden nap más segíthet neki megteríteni.... hatalmas lehet ott a figyelem..

2023. szept. 12. 08:05
 24/28 anonim ***** válasza:
49%
A Férjem otthon dolgozik, én 8-16-ig irodában, hidd el van időnk Rájuk bőven. Arra van időnk, amire akarunk!
2023. szept. 12. 08:23
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

#24 na mondjuk vannak akiknek az életük 100%-osan a gyerekek és az ő igényeik körül forognak.

Mondjuk én már ezt se tudnám csinálni...

2023. szept. 12. 08:32
 26/28 anonim ***** válasza:
Sokan a csok miatt vállalják be, meg azért, mert nem védekeznek megfelelően. Biztos van, aki nagy családban nőtt fel és ezért ő is azt szeretne, de pl tőlem nagyon távol áll. Nekem semmi vonzó nincs benne, mivel a mai világban már nem úgy van, hogy összetartanak a családtagok. Sokszor a testvérek alig beszélnek egymással felnőtt korukban és nincsenek is jóban, nem számíthatnak egymásra. Cserébe gyerekkorban kevesebb figyelem, pénz jut egy gyerekre és sok esetben nem luxus dolgokra sem jut.
2023. szept. 12. 09:20
 27/28 anonim ***** válasza:
49%
#25. Ezért vállalatuk Őket, ha nem tudnánk csinálni nem lenne ennyi. 🙂
2023. szept. 12. 09:31
 28/28 anonim ***** válasza:

Na, akkor ezeknek is nagyon kellett gyerek. 😁😁😆

2023. szept. 19. 06:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!