Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 gyerek tényleg ennyire...

5 gyerek tényleg ennyire soknak számít ? A többi nagycsaládost is éri attrocitás ?

Figyelt kérdés
Három lányunk jött egymás után. Szerettünk volna egy fiút is, de kettő lett, mert ikrek. Amikor meglátják egyben a csapatot, kaptunk olyan megjegyzéseket, hogy nyulak vagyunk, bigott vallásosak, hozzájárulunk a bolygó pusztulásához. Lehet túlnépesedés van Ázsiában és Afrikában, de itt, Európában pont hogy öregszik a társadalom. Szerintem a sok gyermektelen, 1-2 gyermekes mellett elfér néhány nagyobb család. Anyagilag megengedhetjük magunknak szerencsére, én is dolgozom, amennyit tudok, ezért nem értem miért ilyen agresszívak, bunkók az emberek. Legalábbis némelyik.
2023. máj. 2. 12:13
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
74%
Hagyd rajuk,ne torodj az ilyen emberekkel...igy ismeretlenul is buszke vagyok rad,hogy 5 gyerekkel birsz...nekem neha ketto is sok.
2023. máj. 2. 12:17
 2/34 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem semmi rossz nincs benne. Kicsit szokatlan.

Én nem láttam az ismerőseim körében semmi atrocitást. Pedig vannak 4-5 gyermekes ismerős családok.

2023. máj. 2. 12:18
 3/34 anonim ***** válasza:
63%

Mi lett volna, ha 6 lányod lesz? Addig szülsz, míg nincs fiú?

Ismerek ilyen családot, ők lányt szerettek volna. A hetedik lett lány.

2023. máj. 2. 12:19
 4/34 anonim ***** válasza:
96%

Bocsánat, de annyira tetszik a megfogalmazásod, jót nevettem: egy almát kérek, kettő lett, maradhat?

Hogy érdemben is hozzászóljak, 5 gyerekkel az ilyet még sem kellene hallanod. Aki bunkón szól annak esetleg odaszólnék, hogy míg nem neki kell nevelni és eltartania semmi köze hozzá. Bár nem tudom azt az élethelyzetet elképzelni, ahol ezeket a szemetekbe mondják, azt elhiszem hogy meglepődnek, mert egyre ritkább, dehogy valaki ilyen gonosz megjegyzést tesz q szemetekbe?! Mondom ezt 3 gyermekesként

2023. máj. 2. 12:23
 5/34 anonim ***** válasza:
96%
Habár szerintem mindenki annyit vállal, amennyit akar/bír, és soha nem szólnék emiatt, szerintem sok az 5. Nekem legalábbis 2 van, közülük az egyik sni-s, bőven elég így a 2. De ha neked 5-tel jó, meg annak az 5nek is jó, akkor oké. Próbáld meg elengedni ezeket a beszólásokat. Ezek ha nem ezért, akkor valami másért szólnának be.
2023. máj. 2. 12:27
 6/34 A kérdező kommentje:

“Mi lett volna, ha 6 lányod lesz? Addig szülsz, míg nincs fiú?”

Igazából az sem lett volna baj, ha mind lány. Szeretnénk őket is. De azért csak nem bűn egy bizonyos szám után reménykedni, hátha lesz a másik nemből is gyerek.

2023. máj. 2. 12:28
 7/34 anonim ***** válasza:
71%
Van, aki simán elbír hat, hét gyerekkel is, van, aki eggyel sem. Rengeteg az irigy, magányos, keserű ember, nem szabad velük foglalkozni. Mi is imádjuk a gyerekeket, nálunk három kislány van, ha fiatalabb lennék, vállalnék még. A lányok barátai is nagyon szeretnek nálunk játszani, van olyan kislány, aki minden hétvégén szinte átjön, mert unatkozik otthon, nincs testvére. A sok előítélet talán abból van, hogy van egy tanulatlan réteg, akik a sorozatos szüléstől érzik valakinek magukat.
2023. máj. 2. 12:29
 8/34 anonim válasza:
26%
1 is sok.
2023. máj. 2. 12:33
 9/34 anonim ***** válasza:
21%
Az egy azért sok, mert unatkozik, a szüleit foglalja le. De ha van testvére, elvannak egymással, tudnak együtt játszani, sokkal könnyebb két gyerekkel.
2023. máj. 2. 12:38
 10/34 anonim ***** válasza:
89%

Ne foglalkozz másokkal! Ha neked nem sok, akkor nem sok!

Nekem sok lenne, de az nem számít. Van egy ismerősöm, 5 gyereke van és azt érzem vele kapcsolatban, hogy “le a kalappal!”

Egy dologgal nem értek egyet, hogy amikor arról cikkeznek, hogy 16 gyereket szült. Ott valószínű, hogy a gyerekek egymást nevelik, mert egyedül képtelenség. Ez meg milyen gyerekkor???

De a te eseted messze más, és csak rátok tartozik. Sok boldogságot!

2023. máj. 2. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!