Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5 gyerek tényleg ennyire...

5 gyerek tényleg ennyire soknak számít ? A többi nagycsaládost is éri attrocitás ?

Figyelt kérdés
Három lányunk jött egymás után. Szerettünk volna egy fiút is, de kettő lett, mert ikrek. Amikor meglátják egyben a csapatot, kaptunk olyan megjegyzéseket, hogy nyulak vagyunk, bigott vallásosak, hozzájárulunk a bolygó pusztulásához. Lehet túlnépesedés van Ázsiában és Afrikában, de itt, Európában pont hogy öregszik a társadalom. Szerintem a sok gyermektelen, 1-2 gyermekes mellett elfér néhány nagyobb család. Anyagilag megengedhetjük magunknak szerencsére, én is dolgozom, amennyit tudok, ezért nem értem miért ilyen agresszívak, bunkók az emberek. Legalábbis némelyik.
2023. máj. 2. 12:13
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk is 5 van,előre megteremtettük az anyagi feltételeket,soha,senkitől egy büdös vasat nem kértünk,mindketten dolgozunk most is teljes állásban.Minket is megtalálnak A legutóbbi kedves beszólása a lányom osztályfőnökének volt.Csináltak valami csínyt a suliban(nem ő egyedül,hanem maga az osztály)szóba került ez szülőin,mire megjegyezte,hogy az én lányomnak a "sok"gyerek közt biztos ki kell tűnni valamivel.Hat én felnevettem,és közöltem,hogy persze,nálunk vacsora is úgy van a "sok" gyerek között,hogy gladiátor harc van,aki nyer az eszik,a többi nem.De szokták mondani,hogy minden ingyen van nekünk(semmi nincs ingyen,csak a tankönyv ami mindenkinek ingyen van,meg oviban a kaja,mert suliban azért is fizetünk már,és nem kapunk semmilyen segélyt,meg pótlékot,mert dolgozunk,és ezek azoknak járnak,akiknek bizonyos szint alatt van a keresete,két teljes állás,az már nem jogosult ilyenekre)szokott még jönni a biztos a csok miatt,meg a babaváró.Hár abból sincs egyik se,mert előtte volt már hol lakunk,ugyanis tudatosan terveztünk nagy családot.Nem szabad ezeket meghallani.Van aki irigy,van aki szeretne kárörvendeni,ha lenne min,és van aki csak szimplán buta, és el nem tudja képzelni,hogy az ő látasmódjától eltérő is.Nem tudja elképzelni,hogy tudsz foglalkozni ennyi gyerekkel is,csak mert ő nem képes rá,nem tudja elképzelni, hogy tudsz nekik enni adni,csak mert ő nem képes annyit keresni,stb.
2023. máj. 2. 12:51
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Sok ember van, aki mindenbe képes belekötni, de ez őt minősíti. Ha nem lenne gyerek, akkor abba kötne bele, ha csak egy lenne, akkor abba stb. Nem érdemes ilyenekkel foglalkozni. Max abban van igazuk, hogy túl van népesedve a Föld, de evvel nem igazán tudsz mit csinálni.
2023. máj. 2. 12:53
 13/34 anonim ***** válasza:
98%

Mindenkinek beszólnak valamiért. Akinek nincs (nem lehet) gyereke, annak azért, hogy nem ér semmit egy nő, ha nem szül.

Akinek egy gyereke van, annak azért, hogy egyke a gyereke, mikor jön már a második baba.

Akinek kettő van, annak azért, hogy miért nincs három, vagy hogy miért vállalt kettőt, inkább egyet vállalt volna és annak több minden jutna.

Nektek pont azért, mert 5 van. Ha nem 5 lenne, akkor is beszólnának valamiért hidd el.

2023. máj. 2. 12:55
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Hogy a kérdésedre válaszoljak, igen soknak számít, mert nem ez az átlagos. Viszont ettől függetlenül nem értem, hogy miért szólnak be. Amíg jó körülmények között vannak a gyerekek, addig senkinek semmi köze ahhoz, hogy kinek mennyi gyereke van.
2023. máj. 2. 13:19
 15/34 anonim ***** válasza:
92%
Nekünk 3 fiúnk van, igazából még beleférne egy 4. Úgy érzem menne,gondolkozunk is rajta, de eléggé elveszi az ember kedvét,hogy azt hallja mennyire felelőtlen akinek több van,meg biztos a pénzért szül meg a többi idiótaság. Egy biztos az,hogy valaki ezért beszól annak önmagával van baja,lehet irigy is, lehet csak szimplán rosszindulatú, nem szabad velük foglalkozni még ha nehéz is
2023. máj. 2. 13:20
 16/34 anonim ***** válasza:
90%

Nekünk csak 3 van, de a harmadiknál nálunk is megkérdezték, hogy terveztük-e :-D

Nekünk hatalmas örömforrás a gyerekek; ha valaki nem bír a sajátjaival, ne vetítse ki ránk a frusztrációját. De egyébként azt mond, amit akar, nem érdekel.

2023. máj. 2. 13:26
 17/34 anonim ***** válasza:
94%
#15nek. Hogy veheti valaki kedvet el a gyerektől az,hogy más mit gondol?! Azok az ő gondolatai, azokkal neki kell megküzdenie, nem neked. Felnőtt ember hogy lehet ennyire befolyásolható nem értem?!
2023. máj. 2. 13:35
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták, aki kötözködni akar, az bármibe beleszól. Mondjuk az ilyet atrocitásnak azért nem nevezném... Nekem is beszóltak már, hogy miért nem akarok gyereket, milyen nő vagyok én...? De már 30 éve szüleimnek is szóltak be - egyébként nem egyszer nagycsaládosok - hogy miért csak egy gyereket vállalnak és milyen "önzőek" már.

Enem igazából nem zavar, hogy hány gyereked van, ha te sem az alapján ítélsz meg a másokat hogy van-e gyereke vagy miért van kevesebb, mint nektek.

2023. máj. 2. 13:55
 19/34 anonim ***** válasza:
43%
Nem 15 vagyok,hanem a 11-es,de bizony nagyon rosszul tud esni.Nem is az,hogy befolyásolja a döntést,de komolyan a lenézést el kell tűrni,vagy magyarázkodni kell,vagy bemutatni,hogy mennyit keresünk,vagy hogy osztjuk be a pénzt?Már kinőttem én is abból,hogy érdekeljen más véleménye,de piszok rosszul esik mégis egy-egy ilyen beszólás,főleg,ha nyilvánosan vagy vele megalázva,mint amit én is írtam pl.A szülőin,az osztálytársak szülei előtt történt a sokgyermekes duma.Már nevetek ezeken,de biztos vagyok benne,hogy volt aki egyetértően bólogatva gondolta,hogy nálunk mi lehet.Pedig ugyan mi lenne?Sokkal jobban vannak szeretve,többet van velük foglalkozva,beszélgetve mint sok egykével.A pénztárca turkászás a másik,meg ez a terveztétek kérdés.Nekünk is volt ilyen is Egyrészt semmi köze hozzá senkinek, másrészt nézze már ki belőlem,hogy tudom hogy kell védekezni,ha nem akarok gyereket.Nekünk a világ legnagyobb boldogsága volt hogy úton voltak,mert terveztük,vártuk őket,az emberek még lesajnálóan megkérdezik,hogy terveztétek,vagy csak becsúszott?Érzitek ugye,hogy ez milyen sz@r már.Elhiszem,ha másnak sok lenne, akkor ő vállal annyit,amennyit ő szeretne.
2023. máj. 2. 13:57
 20/34 anonim ***** válasza:
61%
Ez olyan fura nekem, annyi ilyen kérdés van, hogy a gyerekvállalás miatt "beszólogatnak" emberek egymásnak. Nekem soha senki nem szólt se akkor, amikor nem volt, se akkor, amikor volt, se a nagycsaládos, se a gyermektelen ismerőseimnek. El sem tudom képzelni, hogy hogy ez milyen közegben történik. De ha így is van, kit érdekel? Néha inkább olyan, mintha megerősítésért jönnének az emberek, hogy "neem, nem sok az 5 gyerek", vagy "teljesen normális, hogy nem akarsz". Minek kell ezzel foglalkozni, hogy vadidegen emberek mit gondolnak erről?
2023. máj. 2. 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!