D vitamin hiánytól deformálódhat a fej?
Tegnap elött voltunk 2 hónapos státuszon...tápszeres babám elfeküdte a fejét, háltul jobb oldalt lapos lett sajnos.:((
A védőnő nem szólt hogy kell adnom neki.
A doki szerint fel volt írva a felhőbe..nagyon mérges volt a védőnőre.
Nálunk a védőnő intézi a recepteket.
Sajnos 1 hónap után jutott eszembe a csepp,mondtam is a vedőnőnek hogy mi van a cseppel mert nem kaptam receptet csak konakinről meg a gyógyszertári fürdetöről stb...erre azt mondta hogy hát fent van a felhőbe ...de jó mondom neki, jókor mondja ,tiszta ideg voltam(vagyok).Mondom és ezt én honnan tudjam mikor a többit a kezembe adta...ezt meg pont nem a legfontosabb vitamint.Megvettem 2 szer kapott belőle mert szorulása volt szóltam a védőnőnek mondta hogy pár napig ne adjam és így el feledkeztem róla,most egy hónap megint kimaradt. A gyógyszertárba nem mondják hogy mivan fel írva csak ha megkérdezem vagy amit kérek...Azt mondta hogy ne aggódjak nem fontos adni mert a tápszerben is van ,ezt mondta dokinak is amikor kérdezte hogy mért nem adom neki és ekkor volt nagyon ideges a doktornő mondta hogy abban nagyon kevés van és kezdjem el minél előbb a pótlást...ekkor derült ki hogy ne a vigantolt adjam hanem az eurovitet mert az volt felírva de közben vettem Jutavit cseppet akkor mondta hogy azt adjam napi 2 cseppet.
Szóval a kérdésem hogy lehetséges hogy ez miatt is lett lapos .
Forgatom mindig, napközben általában hason alszik de van amikor a hátán nem mindig szeret hason aludni,éjszaka háton alszik .
A fejét születése óta forgatja és emeli.
Legtöbbször jobra tartja a fejét alvás közben .Hiába támasztom ki vagy fordítom át vissza fordítja a fejét.
Nincs letapadva a nyaki izma hipotón betegsége sincs .Jah és mondta hogy csak hason altassam.
Nagyon mérges vagyok a védőnőre ,de főleg magamra hogy hallgattam rá...:((((
Vissza fog formálodni?? :((((
Lemaradt, hogy ugye a konakin is fel volt írva receptre .
Arra is azt mondta hogy nem kell mert van a tápszerben.
Hát így nem váltottam ki.
Úgy tudom én is hogy a tápszeres babáknak nem kell K vitamin.
Tudta a doki h tápszeres akkor mért írta fel ?
De mindenképp meg fogom kérdezni.
Nagyon lelkiismeret furdalásom van ...:((((((
Most már mindegy, adj neki a megbeszéltek szerint D vitamint.
Azt nem tudom, hogy ennyitől formálódhat-e, nem vagyok ebben szakember, csak az a gondolatom van erről, hogy régen sem kaptak a babák külön D vitamint, mégsem lett mindenkinek deformálódott feje.
Köszönöm.
Anyukák,akik így jártak gyermekükkel mi lett végül ?
Vissza ált a fej formájuk?
Ti adatok babátoknak D vitamint?
Nálunk az első 1 hónapban nem kapott d-vitamint, mivel görcsei lettek tőle. Vigantol, Eurovit, Biogaia mindegy volt. Addig szoptatás során én vittem be emelt d vitamint, hogy átmenjen neki vmennyi.
Semmi baja nem lett.
De D vitamin cseppet kiadnak recept nélkül a patikában, Eurovitet javaslom- tapasztalatom szerint az könnyebb cucc. Ne várj receptekre, nem akkora összeg.
köszönöm.
Nem az összeg számit....
Nem tudtam hogy már nem vényköteles...
A kérdésre válaszoljatok !
Köszönöm.
A lapos fejre nem tudok mit mondani. Kérdezz orvost.
De a D vitamin nagyon fontos! Oké, hogy néha-néha elfelejtődik(8 hónap alatt 3x nem kapott), de hónapokig elfelejteni...
Állíts minden estére ébresztőt, hogy beadd.
Legyél felelősséggel a babád iránt!
Nem fognak mindent a szádba rágni, olvass utána a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!