Mennyire számít nektek a védőnő?
20 éves vagyok, védőnőnek tanulok. Eltudom képzelni élethivatásomnak, hogy ebből csináljam meg az "életművemet".
Arra lennék kíváncsi, h az anyukáknak, kismamáknak mit jelent az, h védőnő, mennyire számít nektek a jelenléte, mennyire adtok a véleményére, hogy kikéritek-e, és hogy megfogadjátok-e a tanácsait. Tehát kb h mire számíthatok. :)Mert nagy erő kell az egyetemhez. :)
Nálunk egy tünemény a védőnő, mindenki szereti, de sok rosszat is hallok. Ha szerencsém van, akkor még tőle tanulhatom meg a szakmát. Nagy szerepe van abban, hogy ezt a hivatást választottam.
Nekem nincs tapasztalatom. Szlovákiában élek, de életemben nem volt olyan, hogy védőnő. Nálunk ilyen nem is létezik?
Most 3,5 a fiam és lassan jön a kis tesó. Most költöztünk falura, de kötve hiszem , hogy itt más lenne.
Szia! Én alapvetően kedvelem a védőnőnket, bár vannak vele bajok is. Azért hálás vagyok neki, hogy bármikor felhívhatom, mindig felveszi a telefont, és készségesen válaszol is. De sajnos nagyon sokszor butaságokat mond. Ezt persze az elején nem tudtam (egy babám van) és hallgattam rá, és csak utólag jöttem rá, hogy nem kellett volna. Szerintem a legnagyobb baj az, hogy sokszor nincs egyetértés a szakmabeliek között sem,értem ez alatt, hogy mást mondott a kórházi védőnő, mást a gyerekorvos, és mást az én védőnőm.
De szerintem szép szakma, és ha valaki tényleg lelkiismeretesen végzi, akkor nagyon nagy segítségére lehet az anyukáknak.
Én nem szeretnék védőnő lenni, mert ennyi negatív "anyukát" még életemben nem láttam mint itt egy rakáson. Mindegyiknek van valami baja a védőnőkkel, beleértve az én barátnőimet is és a sógornőmet is. Pedig tök normális védőnőjük van, csak "nekik nehogymá' egy gyerektelen szakember mondja meg a tutit"... Utálom, hogy így állnak hozzá a védőnőhöz. Pedig sztem semmi rosszat sem akar egyik sem.
A miénk mondjuk alapból is tök rendes és normális, magától is mond dolgokat, de ha kérdezek, akkor is. Sőt, volt már, hogy a keresztlányom miatt hívtam fel és kértem tanácsot, mert a sógornőm védőnője pont nem volt elérhető.
Nem olvastam végig, bocsi ha ismételek.
A sógornőmmel azt csinálta a védőnő, hogy nem vette fel a telefont. Azóta egy ismerős védőnőt hív, de persze a másik védőnőhöz jár.
Engem nagyon zavar, hogy nem lehet választani, bár akkor itt 1-2 védőnő majd megszakadna, a többit meg ki lehetne rúgni.:D:D
Én még csak 6 hetes terhes vagyok, de remélem, hogy a "körzetünkben" valami nagyon rendes és aranyos védőnő van, mert nem szeretnék úgy járni, mint a sógornőm.:)
Mennyire számít? Semennyire. Hülyeségeket beszél, bejön cipővel, ápolatlan stb.
De ha ehhez érzel kedvet, hajrá, lehet ezt szívvel-lélekkel is csinálni, sok szerencsét!
Volt már 4 védőnők (költözések miatt), most az 5. az, akit igazán bejött :) 3. gyerek mellett még mindig tud újat mondani, de nem erőszakos, tiszteletben tartja az elveimet, azt hogy 3 gyerek mellett jóval idősebben mint ő mások a tapasztalatok, mint a tanulmányok... Szóval szinte tökéletes, és nagyon örülök, hogy van!
Ha az elsőkkel is ő lett volna, sok kellemetlenségtől megkímélt volna, és segített volna, hogy a tejem ne menjen el, stb, stb.
Szóval a válasz: nagyon számít nekem/nekünk a védőnő!
Egy jó védőnő, aki szereti a gyerekeket, aki tiszteli embertársait, aki átérzi a nő, az anya gondjait, érzéseit, megértő, tanult, naprakész -igazi kincs :)
A miénk (az 5.) egyáltalán nem volt szimpi elsőre, a párommal kiakadtunk, hogy úristen, ez fog járni hozzánk? Most meg már várjuk, ha kérdés van felhívjuk.
Hajrá!
szia
alapvetően hiszek a védődnői rendszer létjogosultságában, szerintem számos lehetőség rejlik benne, amit nem használnak ki sem a védőnők, sem az anyukák.
Személyes tapasztalatom a saját védőnőmről, hogy véremmel írom ki bárhova, hogy amíg a gyerekeim fel nem nőnek, ő nem mehet nyugdíjba.
Nagyon nagyon adok a szavára, rengeteget segített. Pedig az elmúlt 2,5 évben havonta biztosan találkoztam vele, sőt néha ennél sűrűbben (köldökköttetés miatt mindkét fiammal születése után 3 naponta jártunk).
Mindig jókedvű, szereti a gyerekeimet... stb.
Szóval számomra fontos a védőnői szolgálat, és remek védőnőm van, ezért én tényleg csak azt tudom mondani, hogy nálam a "védőnői misszió" teljesítve.
Mit írjak még, tudom, látom, olvasom én is, hogy a védőnők sok esetben nem túl megbecsültek. A mi környékünkön alapvetően igen (3 védőnő van), akihez mi tartozunk őt is kifejezetten kedvelik. És félre ne érts nem barátnős a stílusa, távolságtartó, magázódunk a mai napig.
Hova jársz, ha nem vagyok túl indiszkrét? Én is ezt tanultam, de két fél év után feladtam, és másik szakra mentem.
Most már anyuka vagyok. Nem szeretem a védőnőmet. Viszont szerintem ez jellem kérdése hogy kiből lesz jó védőnő, azokat a belső tulajdonságokat, ami a szakmához kell sehol nem fogják megtanítani, vagy meg van valakiben vagy nincs.
Szerintem ez függ a településtől is, ahol dolgozni fogsz.
4 védőnőnk volt eddig, remélem már nem lesz több. :D
Az első a terhesség alatt (megyeszékhely), nagyon rendes, kedves, aranyos volt, mindig szólt, hogy mikor jön, mikor menjek. Egy 30-as, gyerek nélküli csajszi volt. Néha csak úgy felhívott, hogy érdeklődjön a hogylétem felől, ha hallott valamit sógornőmtől (aki a munkatársa volt, mert hogy ő is védőnő). Sok tanácsot adott, bármikor fordulhattam hozzá bármilyen kérdéssel, akár mikor.
Terhesség vége fele (7-hónap) költözés miatt (falura) váltani kellett. A második egy 35 körüli, 2 gyermeke, fásult nő volt, a terhesség alatt nem jött ki hozzánk, sosem vette fel a telefont, nem hívott vissza. Csak épp annyit foglalkozott a kismamákkal, anyukákkal, amennyit minimum kellett. Semmit sem mondott el. Mikor a kórházból felhívtam, hogy császárral megszületett a fiam péntek este és kedd reggel mehetünk haza, egyenesen lehordott, hogy az lehetetlen, hogy kedden hazaengedjenek, majd pénteken hívjam, ha tényleg otthon vagyunk. Kedden az autóból hívtam, hogy úton vagyunk hazafelé. Akkor kijött, elhadart pár dolgot, dugott egy cumit a fiam szájába és már ment is. Nem is láttam utána, én vittem a fiamat hozzá, mikor már több, mint 1 hónapos volt, hogy nem kellene-e megmérni, vagy valami... Akkor derült ki, hogy az én fiam a kórházból hazaengedett súlyához képest fogyott... Utána mindig csak berendelt mérésre, akkor megmérte a súlyát, és ott is hagyott minket. 3 hónapos elmúlt a fiam, mikor megkérdezte, hogy voltunk-e már a 3 hónapos csípőszűrésen, amit persze előtte sosem mondott, hogy menni kell, így már majdnem 5 hónapos volt a fiam, mikorra időpontot kaptunk... Telefonon, de még csak személyesen sem tudtam tőle soha semmit kérdezni. Ja, és sosem volt nálunk, csak mikor a fiam 9 hónapos volt, akkor jött 1szer látogatni...
Újabb költözés (kisváros), a fiam 10 hónapos korában, helyettes védőnő. Egy huszonéves, gyermektelen csajszi, merev, "csak azt fújom, amit tanultam, amit a könyv ír, mert az a biztos és igaz" típus. Jött 1 éves koráig, tehát 3szor, mert akkor is kijött, mikor bejelentkeztünk. Sok vizet nem zavart.
Fiam 1 éves státuszára megismertük az igazi védőnőnket, akkor jött vissza gyedről. Egy velem egyidős, 30as 2 gyermekes csajszi, nagyon kedves, aranyos. Mikor hívtam, hogy valamiért nem tudunk menni oltásra (pl. fiam beteg lett), akkor hívott egy pár nap múlva, hogy meggyógyult-e már a legény, hogy vagyunk. A 8 hónap alatt többször keresett, jött, mint a fiam születése óta a másik 2 összesen. Hozzá tudok fordulni bármilyen problémával, bármikor. Remélem a következő babámnak is ő lesz a védőnője. :D
Tanulj, szerintem biztos jó védőnő lesz belőled.
PTE-re járok, 2. évet fejezem be.
A magázódás, meg hát, tudom, hogy a valóságban nem így működik, de a protokollba addig kell magázódnunk, amíg a gondozott fel nem ajánlja a tegeződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!