Láttátok a tegnapi beszédet? És a ma reggeli híreket? Hogyan tovább?
A lényeg,hogy megint a kisembereket szorongatják meg.Ketté veszik a családit és hozzá csatolják a fizuhoz(én passzív TGYÁSon vagyok)és adózni kell utána-sovány vigasz,hogy állítólag magasabb lesz az adó sáv....a eddigi 180 nap helyett most a GYEDhez 1év munka viszony kell-és csak addig kapod,amennyi időt dolgoztál,de max 2 évet.
Féllek belegondolni,hogy lesz tovább,folyamatosan felszólítás jön,hogy ez-az fedezethiány miatt nincs kifizetve.....Egyszerűen a férjem fizetése elmegy a biztosításra,törlesztőrészletre....a TGYÁSom meg a rezsit fedezi.Marad jó esetben 20ezer.Nincsenek nagy igényeim,de van egy 3 hónapos babám.Eddig szerettem volna kis testvért-de most nem merem bevállalni.
Gondolom nem én vagyok ezzel így egyedül...tipp,hogy hogyan tovább?
Itt Kanada!Szerintem ne szemelyeskedjunk.Igaza van a kerdezonek,nem kell ezen vitazni es nem is fogok.Csak szerintem kicsit felborzoltad az indulatokat a AU-s dolgokkal es ezt nem kellett volna.Mi most jelenleg kulfoldon elok nem tudhatjuk h min mennek keresztul az otthoniak,de az interneten mindennap vegig nezzuk a hireket es .....erre nem talalok szavakat.Az apukam vezeto beosztasban dolgozik,sokszor SIR!!! ha beszelek vele telefonon.Talan a csehek fogalmaztak meg jol M.o sorsat,azt irtak(bar sztem borzaszto bunko volt a reszukrol):Nobel-dijat adnak annak aki kihozza M.o-t a valsagbol.
Szerintem akiben van egy kis haza szeretet annak ilyen cikkek lattan konny szokik a szemebe.
Mi anyukak akik szeretettel megsimogatjuk a hasunkat,kozbe konnyes a szemunk es millio kerdes es kerdes merul fel bennunk:Hat ebbe a vilagba kell szulnom a gyermekemet?Mi lesz belole?Hogy fogunk boldogulni?
Na ilyen es ehez hasonlo kerdeseket kulfoldon nem tesznek fel az anyukak.Ezert ne hasonlitsuk ossze a Au-t vagy kanadat Magyar.o-val.
Kedves Mrs Australia!!!
Előre elnézést kérek mindenkitől az OFF-olásért, de reagálnom kell, mert csúnyán lehordott - alaptalanul - kedves Ausztráliában élő sorstársunk. Én vagyok a 02.17 19.42-es "szegénységi bizonyítványos" válaszadó.
Szóval ÉN angol szakos vagyok, tehát nem iskolázatlan, ahogyan leszóltál és nem gyárban dolgozok, de nem is tudom, hogy ezt honnan vetted. Lehet, hogy van 2 diplomád, de ahogyan azt előttem is írták, ez nem jelenti azt, hogy értelmes is vagy. A helyesírásod (és itt nem az ékezetes betűkre gondolok) gyatrább, mint azoké a gyerekeké, akiket az iskolában tanítok. Bizony-bizony én is emberekkel foglalkozok SŐT nem csak felnőttekkel (a diákjaim szülei), hanem gyerekekkel. Szóval köszönöm, de az emberekkel való bánásmódról nem kell kioktatni és míg te a főnököt játszod, nekem hatásos eszközök nélkül kell az érettségire felkészítenem a diákokat. Nem parancsolgathatok, nem kiabálhatok, nem sértegethetek (mivel akkor jönnek a szülők reklamálni). Hidd el, tudom, milyen dolog emberekkel bánni!
Igazából szerintem az a baj, hogy rajtad kívül senki sem akart sértegetni, de a lenéző, lekezelő, sértegető stílusod miatt mindenkinek kinyílt a zsebében a bicska és egyszerűen nem tudta reagálás nélkül hagyni.
Még egyszer bocsika, hogy nem a kérdésre válaszoltam, de nem tűröm, ha taknyos kölyökként kezelnek és kiosztanak ok nélkül.
A kérdezőnek egyébként teljesen igaza van!!!
KANADA!!!
Örülök, hogy magyar vagy és az is maradsz!!! Szerencsére az olyan emberkeből több van, mint te, akik büszkén vállalják magyarságukat külföldön is. Azt hiszem, hogy ez így is van rendjén.
Boldog babavárást és boldog babázást MINDENKINEK!!!
Sziasztok!
Egy közeli ismerősöm Németországban dolgozott, és most ott van Gyed-en. Ott érdekes módon a válság miatt a családi pótlék mellé kapnak még + 100 Eurót. Ja, és ha lecserélik a 8 évnél idősebb autójukat, akkor az autó felét az állam fizeti.
Ez a magyar politika: Egyik kezemmel adok, a másikkal elveszek. csak sajnos mindig a kisember szívja meg. A gyurcsány is inkább a fizetését nem jótékony célokra fordítaná, hanem sz ország megsegítésére, jobb helyzetbe lennénk.
Persze arra várhatok, hogy itt segítsenek az átlagembernek....Mert csak a lakáscélú hitelekre adnak segítséget...de milyet... olyat, hogy tovább fizeted és több pénzt....
Felfordul a gyomrom a magyar politikusoktól és a rongyrázásaiktól, meg amikor megszavazták maguknak a fizetésemelést... szegények biztos nem jönnek ki a fizetésükből! Nem is idegesítem tovább magam. Igazán, annak van a legtöbb esze, aki külföldre megy.........
A két gyerek közötti két év valóban ostobaságnak tűnik. De valahogy nem hiszem, hogy ez valóban így megy át.
De a kisgyermekes munkavállalók kiszolgáltatottságát kissé árnyaltabbnak látom. Ti szívesen alkalmaznátok valakit, aki bármikor otthon maradhat? Akire egyáltalán nem lehet számítani? Nektek nem volt még ilyen kollégátok? Baromi idegesítő a megbízhatatlanság. És a munkám nem olyan, hogy megcsinálhatom az ő részét is. Szigorlatoztatni minimum ketten kell, ha ő nem jön, vagy késik, mindenki szív. És én megértem őt is, ha az én gyerekem lenne beteg, baromira nem érdekelne, hogy hányan várnak rám. De azért megértem, hogy nem én vagyok az ideális munkaerő.
JAJ!
Ne vitázzatok!
Én sem tudom mi lesz velünk, két gyerek, apa fizuja rezsire, és az enyém fele is.A családi elég volt a két gyereknek,pelus+krémek, használt ruhákban vannak itthon, rokontól kaptuk őket, elmenős, jobb a nagymamák ajándékai.
Én igenis úgy érzem, hogy bűntetnek azért, mert gyerekeim vannak.Ma ez egyenlő a csórósággal. A szomszédnak most kapcsolták ki az áramot, szegény sír ha hazajön, tuti, pedig reggeltől estig dolgozik.....Undorító!
Hogy hogyan tovább? Fogalmam síncs.Nálunk beköszönt a zsíros kenyér korszak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!