Láttátok a tegnapi beszédet? És a ma reggeli híreket? Hogyan tovább?
A lényeg,hogy megint a kisembereket szorongatják meg.Ketté veszik a családit és hozzá csatolják a fizuhoz(én passzív TGYÁSon vagyok)és adózni kell utána-sovány vigasz,hogy állítólag magasabb lesz az adó sáv....a eddigi 180 nap helyett most a GYEDhez 1év munka viszony kell-és csak addig kapod,amennyi időt dolgoztál,de max 2 évet.
Féllek belegondolni,hogy lesz tovább,folyamatosan felszólítás jön,hogy ez-az fedezethiány miatt nincs kifizetve.....Egyszerűen a férjem fizetése elmegy a biztosításra,törlesztőrészletre....a TGYÁSom meg a rezsit fedezi.Marad jó esetben 20ezer.Nincsenek nagy igényeim,de van egy 3 hónapos babám.Eddig szerettem volna kis testvért-de most nem merem bevállalni.
Gondolom nem én vagyok ezzel így egyedül...tipp,hogy hogyan tovább?
Még jó, hogy kulfoldon ebben is lehet gondolkodni : Babysitter! Hm....
Elmondanám, hogy itt orulsz ha a gyereknek kiteremted az ennivalót, nem még babysitter. 1 fizuból. Itt kettobol sem megy!!!
Miert vandoroltam ki AU-ba? Egyszeruen azert mert elegem lett az otthoni mentalitasbol, a kornyezetbol ami korbe vett. abbol h a munkahelyen minden pofara ment. nem volt lenyeg h vki tehetseges vagy nem ha utalt a fonok akkor semmi esely sem volt elorebb lepni. en kokemenyen tanultam h kesobb jobb eletem legyen es nem ereztem azt h a karrierem a magyar kozegbe be tud teljesedni hisz nem vagyok kepes um 'segget' nyalni.. Itt nem kell. Itt eleg ha onmagad vagy, szorgalmas, es jol teljesitesz es a fonokod kinevez, fizetesemelest ad annelkul h kerned. az ha vmit jol megcsinalsz es hataridore ismerik azt az egyszeru szot h 'thank you'. nincsen panaszaradat, az emberek mosolyognak pedig meg van a maguk gondja. megsem savanyu uborkat szopogatnak egesz nap es az embernek rosssz erzese van h vasarolni megyek es ki kell h szolgaljona kasszanal. mintha ez szivesseg lenne, pedig ez a munkaja. az h itt a munka nem szegyen, nem neznek le vkit azert mert csak ujsagot hord vagy szemetet szallit. nincsen olyan hierachia... az emberek nem snob-ok. nem kell markas cuccban aerobic orara menni h ne nezzenek ki. En 3 ev ittlet utan mentem eloszor hazalatogatni. nekem a legelso dolog ami szembe tunt a tomerdek panaszaradat, h felszallok a villamosra vagy a buszra es mast sem hallok.. h a boltban tolvajnak neznek mert meg merek fogni ket darab arucikket es meg merem nezni... h a penztaros huzza a szajat h dolgoznia kell. komolyan a 3 ev alatt nem hallottam annyi panaszaradatot mint otthon 6 het alatt. pedig higgyetek el itt is van szegeny reteg itt sem megy mindenkinek huha de jol. de valahogy megis tudnak mosolyogni... pontosan ez az amiert sosem tudnek abban a kornyezetben letezni... en ugy ereztem magam mint egy hatalmas nagy forgalmas keresztezodes kellos kozepen ahol azt sem tudtam h miert is allok ott valojaban. ertettem h mit beszelnek korulottem hisz nem felejtettem el magyarul de valahogy meg sem ertettem a miertjet...
nekem a tapasztalatom akik ide kijottek valahogy kitarult elottuk a vilag, szinte racsodalkoznak azta igy is lehet elni... es lehet...
na de mindegy...
szerintem a netrol azert ne mondj le kedves kerdezo hisz a neten nagyon sok infot lehet megtudni...
nem tudom otthon mennyire van otthonrol vegezheto munka... amivel jovedelmet lehet kiegesziteni... probalj ennek utananezni hatha van ilyen amit lehet csinalni otthon babo mellett.
Sztem már itt sokan utánanéztünk...legalábbis én maximálisan...kapcs nélkül az esély 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001% talán....a többi olyan, hogy küldj egy válazsborítékot és majd utána pénzt és majd utána küldök 4 címet, amiből 4 fals...szóval ilyenek....ja meg mlm...:O))
Van vkinek egyéb tapasztalta?
Kitalálhatnánk vmilyen jó céget!
na azert itt sem olcso.. a baratnomnek ket gyereke ment bolcsibe, heti 550 dollarba kerul es ebbol allamba kemeny 30 dollart terit vissza hetente. a baratnom fizetese majdnem h erre rament...
rezsi ktg, ha csak egy atlag gyari munkas fizeteset nezem ami 2,200 dollar korul van ez elmegy lakashitel vagy alberlet plussz rezsi, nem beleertve a kajat...
itt a gaz szla kethavonta jon, teli idoszakban nekem 320 dollar korul mozog, nyari idoszakban olyan 127 dollar ket honapra, villanyszla 3 havonta jon kb 200-250 dollar kozott mozog telen magasabb mert fantasztikus futesi rendszerunk van ami huzza a gazt meg az aramot is egyszerre... a viz kb egy negy tagu csaladra 220 dollar 3 honapra. emelett van eves kommunalis ado ha hazad van ez egy ezres per ev, telefonszla havonta kb egy 100-as internettel egyutt. es akkor meg nem ettunk. egy heti bevasarlas a kozertben negy tagu csaladra egy 100-as minimum, ebben nincs sem hus, sem zoldseg, sem gyumolcs, az egy masik 50-es per het kb.
tehat ha egy atlag fizut nezek az atlag ember itt sem el jobban...
Én úgy gondolom, hogy összehasonlíthatalan Ausztrália és Magyarország. Nekem élnek ott rokonaim és sokat beszélgetünk erről, mikor hazajönnek. Nyugdíjasként is jobb életszínvonalon élnek, mint én és a férjem 4 (!!!) "munkahely" mellett. Szerintem erről kár is itt bárkit meggyőzni.
Egyébként én is dolgoztam 7 évet szülés előtt és terhességem kilencedik hónapjában nem dolgoztam csak, addig fizettem a TB-t (sok más mellett). Ezért kicsit megértem, hogy ledolgozott évekhez kötik majd a Gyedet. Gondoljunk csak bele, hogy hány kismama megy táppénzre már az első trimeszterben úgy, hogy ez teljesen indokolatlan!! Tudom, hogy vannak olyanok is, akik jogosan mennek ilyenkor betegszabadságra, de lássuk be, ez a kevesebb. Nemrég szültem és még emlékszek a terhes tanácsadáson ücsörgő, makk egészséges, dolgozni nem akaró, kényelmes kismamákra is. SŐT!!! Többször letoltak, hogy ugyan miért nem tudok akkor menni, mint a többiek.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy valamennyire egyetértek a GYED ügyével. Természetesen a családi pótlék fizetésbe történő beépítése, megadóztatása FELHÁBORÍTÓ!!!!
Sajnos az országgyűlési képviselők tiszteletdíjának és egyéb plusz kölségeinek nemhogy drasztikus, semmilyen csökkentéséről nem esik szó!!! Köszönjük kormányunknak!!!
Anyum a nyugdíjából tavaly 55ezre fizetett gázszámlára télen havonta...idén nem árulja el, hogy nehogy elapadjon a tejem....a nyja nincs is ennyi jóformán :O(((( nem 80nm-en lakik :O((
A barinődnek jó drága tényleg a bölcsi, ovi...itt, amit nézte magánt tavaly, az 66e/fő/hó volt+ kaja+jegyek ha mennek úszni vagy vadaspark v ilyesmibe :o((
sajnos itt bolcsi es ovi magankezben van allami nincs.
persze osszehasonlitani a ket orszagot nehez, de en is tudok azert olyan volt osztalytarsaimrol akik makk egeszsegesen kiirattak magukat harom honapos pocakosan... aki veszelyeztetett az mas azt megertem.
pl ott van a sogornom, ha o teherbe esne tuti az elso alkalommal menne tappenzre. de itt rafaragott mivel nemreg vandoroltak ki h hatha itt jobb, h itt sajna nem jar elmehet de nuku fizetes.
es latom az o mentalitasukat. panaszkodnak allandoan a tesommal egyutt de egy kicsi lepest sem tesznek h jobb legyen inkabb mastol varjak a megoldast. engem csak ez haborit fel de nagyon.
Na visszajöttem,mert eddig a babócámmal voltam-kellett a mosolya :-)
Az egyik szemem sír a másik nevet,hogy ennyi ember hozzá szólt a témához.A 7.hónapban írattam ki magam táppénzre,mert már én éreztem hogy nem bírok a nagy pocakkal napi 11órát pakolni,emelgetni egy cipőboltban,és nem akartam hogy az amúgy is agyonterhelt kolléganőim még helyettem is dolgozzanak(bár így is azt tették,de vettek fel helyettem)Titkoltam a terhességem az 5.hónapig,mikor is esedékes volt a szerződésem meghosszabbítása-hála a főnökömnek(nem voltam a szíve csücske)így kaptam egy újabb fél éveset,(ami dec 24én lejárt)a korlátlan helyett.Nembaj,nekem ez is elég volt.
Igen ez a morál tényleg lehangoló-de...tudom hogy sehogy még sose volt,és attól,hogy itt nyavalygok semmi sem lesz jobb(csak a lelkem nyugszik meg kicsit)erőt kell venni magamon és a lehető legkisebb szalmaszálba is kapaszkodni.Még nem tudom mi hogy lesz,de valamit csak kiokoskodom.
A netem 2 év hűséggel csak novemberben jár le,a kábelt az apóstól hozzuk át...a telefonom meg jobban csak sürgősségre van.Szóval semmi luxus-én is fölnőttem márkátlan használt ruhákban.Egyedül csak az bánt,hogy a fiam is hasonló sorsra jut.De amíg van házunk(majd 25 év múlva ha kifizetjük a kölcsönt)és van mit ennünk,és nem vagyunk betegek.....örülök mindennek amit ezek mellett + tudok nyújtani.
Mindenkinek sok erőt és egészséget,és BÍZZUNK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!