Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láttátok a tegnapi beszédet?...

Láttátok a tegnapi beszédet? És a ma reggeli híreket? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy megint a kisembereket szorongatják meg.Ketté veszik a családit és hozzá csatolják a fizuhoz(én passzív TGYÁSon vagyok)és adózni kell utána-sovány vigasz,hogy állítólag magasabb lesz az adó sáv....a eddigi 180 nap helyett most a GYEDhez 1év munka viszony kell-és csak addig kapod,amennyi időt dolgoztál,de max 2 évet.

Féllek belegondolni,hogy lesz tovább,folyamatosan felszólítás jön,hogy ez-az fedezethiány miatt nincs kifizetve.....Egyszerűen a férjem fizetése elmegy a biztosításra,törlesztőrészletre....a TGYÁSom meg a rezsit fedezi.Marad jó esetben 20ezer.Nincsenek nagy igényeim,de van egy 3 hónapos babám.Eddig szerettem volna kis testvért-de most nem merem bevállalni.

Gondolom nem én vagyok ezzel így egyedül...tipp,hogy hogyan tovább?

2009. febr. 17. 06:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
67%

child care - bolcsode, baby sitter, nagymama, nagypapa,

vagy egy fizetesbol elnek es apuka ket allasban robotol...

2009. febr. 17. 07:51
 22/80 anonim ***** válasza:
93%
Én nemcsak az első trimeszterben émelyegetem picit, hanem 6 hónapot feküdtem és csak hányni tudtam felkelni(akarom mondani okádani,mert más szebb szó nincs arra, ami történt velema wc-n). A főnököm csak azért nem rúgott ki ( világhírű multi), mert tudják, hogy jártas a csoportom, akikkel dolgozunk munkajogban, de azért előre közülte, hogy nehogy azt higgyem, hogy majd ő egy kisgyerekessel fog együtt dolgozni, aki megbízhatatlan, vissza se jöjjek vagy ha mégis, úgyis úgy kicsinál, hogy sírva menekülök....nemhogy megbeszélni vele, hogy majd otthonról bedolgozok.....:O( Te hova tudud rakni majda a Manót ha már teljes munkaidőbe kell dolgozz? Az 8,5óra + 2óra utazás jó esetben. Ti hogyan tudjátok ezt megoldani?
2009. febr. 17. 07:52
 23/80 A kérdező kommentje:
Elhiszem hogy külföldön se rózsás az élet,de te is kimentél valamiért oda.Valami jobb valami rosszabb-tudom hogy sehol se tökéletes.Csak gondolom mindenhol kicsit másképp kompenzálják a helyzetet.Csak tudod míg másnak luxus autó,villa,óriási fizu....addig én örülök annak hogy havonta meg tudom oldani az internet/telefon kérdést!Napok óta nem tudtunk kimenni(idő miatt)újságot nem veszek,legalább ez maradjon nekem.És minden országra értem mikor azt mondom hogy SZEGÉNY EMBERT MÉG AZ ÁG IS HÚZZA!Anyukámék anno(31éve)bevállaltak minket 3kat-és tisztességben fölnevelte.(Szlovákiából származom)De akkor kicsit stabilabb volt a munkahely,mindenkinek volt,most meg örüljünk,hogy egyikünk tud dolgozni....nekem is sokat segítenek a szüleim(tojás hús,babakozmetikumok)de ég is a pofám rendesen,hogy nem tudok viszonozni semmit,és a testvéreimet is "ápolják".Amikor összekerültünk,azt mondtuk a kaján nem fogunk spórolni....most mi van?spáros tescós termékeket veszünk.Nem tudom miről mondhatnék még le-fodrász,kozmetikus,új ruhák hónapok óta mellőzve.Na ehhez kéret tanácsot,hogy miben tudok még jobban spórolni?
2009. febr. 17. 07:54
 24/80 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem az aki internetet tud fizetni,annak kajára is kell hogy jusson!Ha nekem nem volna ennivalóra pénzem először a nettől,és a kábeltévétől majd a felesleges telefonálásoktól szabadulnék meg!

Szerintem az nem hülyeség,hogy csak az kapjon gyedet akinek volt szülés elött munkaviszonya,mert az az ember tett be valamit a közös kasszába!Mert az igazságtalan,hogy én 15 éve dolgozom rendesen adózok,és annyi gyedet kapok mint akinek 1 éve van jövedelme.Én úgy hallottam,hogy lesz egy minimáljövedelem ,hogy ki kapjon családit adómentesen és a 3 gyerekes családok mindenképpen meg fogják kapni!De,hogy ezt a módosítást megszavazzák 2/3 többség kell.Az meg nem lesz meg!Az ellenzék nem fogja megszavazni.

2009. febr. 17. 07:54
 25/80 anonim ***** válasza:
86%
:O((( nálam se bölcsi, se nagyszülők....bébiszitterre meg ha itt hagyom rá 12 órát...hát több lenne a fizuja, mint az enyémmm...gondolkodtam már, hogy nyitok gyerekmegőrzöt...de nincs hozzá képesítésem :o((((
2009. febr. 17. 07:55
 26/80 anonim ***** válasza:
86%
szintén... bölcsöde nincs, nagyszülők is dolgoznak mert muszáj, béby szitterre meg kinek van pénze? na ilyenkor hogyan tovább???
2009. febr. 17. 07:57
 27/80 anonim ***** válasza:
50%
Augusztusban fogok szulni, akkor kiveszem az osszes letezo szabadsagom ugy h fizetesem felet kerem igy duplazom a kiveheto szabadsag mennyiseget es igy fedezve van a hitel az en fizumbol es a ceges kocsit sem veszik el.. majd ha ez letelt (hisz nem sok van kb 4-5 het szabim van addigra) otthonrol fogok dolgozni ev vegeig es csak szukseg eseten jovok be az irodaba. addig anya vigyaz a babora. aztan parom tanar dec kozepen az iskola befejezodik es csak februar elso hetevel indul ujra. addig a parom marad otthon vele. majd 4 napra szeretnem a munkaidom lecsokkenteni ugy hogy abbol minimum egy napot otthonrol tudjak bedolgozni en 2-ot szeretnek de kerdes ebbe hogyan mennek bele... meg egyezkedem veluk. szerencsere ilyen teren eleg rugalmasak, es igy a munkahely tamogat... majd ha a pici nagyobb akkor bolcsi lesz egy vagy ket nap, amig en irodaban vagyok, a masik kettot meg nagyival lesz. Sajnos jobb megoldas nincs...
2009. febr. 17. 07:58
 28/80 anonim ***** válasza:
67%

Külföldön is elviszi a gázszámla a fizetés 50%-át?

A kérdezővel teljesen egyetértek. Gusztustalan amit művelnek a családokkal, a nyugdíjasokkal, a kisemberekkel. A parlamenti képviselők tiszteledíjának megváltozásáról, és arról, hogy ne 360-an üljenek (vagy ne üljenek, mert általában ott sincsenek) a Parlamentben, arról meg népszavazást kell kezdeményezni, mert maguktól nem jut eszükbe ezen változtatni. Forog a gyomrom tőlük.

2009. febr. 17. 08:02
 29/80 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem a netről ne mondj le, mert akkor elég nehezen jutnak el hozzád az infók. A net mostanában alap, ha otthon vagy és babázol...pld muszáj kapcsolatot tartani, külöben elég nehéz lesz visszatérni a világba....perzse, aki csak szórakozásra használja a netet, játékra, az más....
2009. febr. 17. 08:03
 30/80 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon szimpi ez az otthonról dolgozok meg részmunkaidős dolog, csak ez itt sajnos nem működik. Képzeljétek, nekem egy kollegám csak rákérdezett, hogy mi lenne ha és már ettől le s írták és közölték, hogy nem muszáj itt dolgozni, találnak a helyére 110 másikat és a mh nem lelki szanatórium, hogy figyeljen a cég az ő probklémáira. :o(
2009. febr. 17. 08:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!