Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láttátok a tegnapi beszédet?...

Láttátok a tegnapi beszédet? És a ma reggeli híreket? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy megint a kisembereket szorongatják meg.Ketté veszik a családit és hozzá csatolják a fizuhoz(én passzív TGYÁSon vagyok)és adózni kell utána-sovány vigasz,hogy állítólag magasabb lesz az adó sáv....a eddigi 180 nap helyett most a GYEDhez 1év munka viszony kell-és csak addig kapod,amennyi időt dolgoztál,de max 2 évet.

Féllek belegondolni,hogy lesz tovább,folyamatosan felszólítás jön,hogy ez-az fedezethiány miatt nincs kifizetve.....Egyszerűen a férjem fizetése elmegy a biztosításra,törlesztőrészletre....a TGYÁSom meg a rezsit fedezi.Marad jó esetben 20ezer.Nincsenek nagy igényeim,de van egy 3 hónapos babám.Eddig szerettem volna kis testvért-de most nem merem bevállalni.

Gondolom nem én vagyok ezzel így egyedül...tipp,hogy hogyan tovább?

2009. febr. 17. 06:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Ausztráliából író "sorstárs"!

A szegénységi bizonyítványodat ki is állítottad azzal, hogy ausztrálnak vallottad magad. Csak azt nem értem, hogy akkor miért foglalkozol ennyit azzal, hogy másokat számtalanszor meggyőzz arról, hogy neked milyen jó ott.

Én magyar vagyok és igenis BÜSZKE vagyok rá még akkor is, ha ilyen ramaty a helyzet. És arról, hogy MAGYARNAK LENNI jó, nem kell senkit meggyőzni.

2009. febr. 17. 19:42
 62/80 anonim ***** válasza:
34%

hat tudod 100szor es ezerszer leszek inkabb ausztral mint magyar. Magyarnak szulettem, ezt sosem fogom megtagadni de az otthoni kornyezet sajnalom de nem tudta megadni amit en ettol az elettol elvarok. masreszt a kopkodesek, az irigysegek, az a sok sok negativum ami megy arrafele sajnalom semmi olyan nincs amire buszke is lehetne az ember. csak egy dolgot mondjal, es majd akkor elgondolkodom h igen legyek e buszke magyar... mert sajnalom de nem vagyok az. es well a kettos allampolgarsag engedelyezett, ha kulfoldon elo magyaroktol meg szeretned vonni a magyar allampolgarsagot well azt hiszem nyujtsd be peticiot a parlamentbe... ha nekem valasztani kellene inkabb leszek ausztral allampolgar... de mivel nem kellett valasztanom mert lehetosegem volt megtartani a magyart igy megtartottam, hisz megis ott szulettem ezt sosem fogom tagadni, de jogom van egy jobb vilagban elni es ha lehetosegem van ra jogom van ugy donteni h mashol csinalom meg a sorsom. sehol nincs eloriva ha Mo-n szulettem nekem ott is kene megpunnyadnom. en tettem ennek erdekeben legalabb es nem csak soppankodtam es panaszkodtam hanem cselekdtem. nem tetszett valami valtotttam...

Ha olyan hulye buta suta stb lennek akkor nem kaptam volna bevandorlast, ugyanis nem ferjhez mentem es hazassag reven lettem allampolgar ha tudni szeretned iskolai vegzettsegem es szakmai tapasztalatomra kaptam meg a letelepedest, es majd az allampolgarsagot. es itt is vittem valamire, hisz egy nagy multinak a penzugyi osztalyat vezetem, es az egesz azsiai regiot felugyelem. szoval is mi is a te vegzettseged kedves leszolo, es milyen szakmaban is dolgozol????? akkor hulyez le masokat ha tudod h mi annak az egyennek a hattere akit lehulyeztel....

es igenis a szellemi munka is faraszto. probald mar meg csak egyetlen egy hetig dolgozni 9-tol este 7-ig semmi ebedszunettel mert olyan elfoglalt a munkakorod h kajalni is az iroasztalnal kajalsz es kozben dolgozol es erolteted pici fejecskedet???? nezd mar nekem a computert oh sorry a szamitogepet 10 oran keresztul szunet nelkul!!! ehhez adjal mar hozza min masfel oras vezetest is!!! hidd el sokszor jobban lestrapal szellemileg mintha fizikai munkat vegeznek. a gyari munkas megszolal a csengo es elhuz 3.30-kor lejart a muszakja nincsenek utana gondjai. majd a masnapot kezdi elolrol. en mikozben vezetek be terevzem meg az aznapi munkamat meetingekre keszulok es sokszor reggel email var amit elterveztem h aznap csinalok teljesen mast fogok. sosem tudom h hanykor fejezem be a munkam elvben 5.30-kor lejarna a munakidom eheleytt sokszor 7kor is itt vagyok es sokszor szombaton otthonrol dolgozom... akkor hogy is van ez??? nem panaszkodaskeppen irom csak azert leirom az irodasok eletet is... ja es emellett iranyitok 3 embert itt egyet uj zelandon, es meg 4 azsiai penzugyi osztalyvezetot... foglalkoztal mar valaha emberekkel???? nem konnyu... tehat mielott leszolnal masokat inkabb neked kene csak egy icinyket elgondolkodni!!!! lass mar vilagot es nyisd mar ki az aprocska szemeidet legyszives!!!

2009. febr. 18. 00:06
 63/80 anonim ***** válasza:
34%

meg annyit nem akartam senkit sem meggyozni h itt milyen jo. csak annyit akartam hozzaszolni h otthon sokan panaszkodnak olyan megvonasokrol vagy intezkedesek bevezeteserol ami itt egyaltalan nincs, es azok az intezkedesek amit most kivannak bevezetni itt mindig is az volt. az emberek megsem felhaborodottak meg sem panaszkodnak meg sem fikaznak megsem kopkodnek pedig hidd el nekik is nehez. csak annyit akartam az egeszbol kihozni h otthon mentalitasbeli porblemak vannak ami a szocializmus maradvanya. sem egyik hozzaszolot leszolni nem akartam sem pedig a kerdezot sem akartam leszolni...

te ehhez kepes az irigysegtol nem latva dragalmazol olyanokat akiket nem is ismersz. azt hiszem neked kene kiallitani a szegenysegi biozonyitvanyt!

2009. febr. 18. 00:17
 64/80 anonim ***** válasza:
85%

Hat ez erdekes!

Szerintem ne a tanultsaghoz hasonlits kedves Ausztralia,mert ha te lealsz itt ezen vitazni akkor hiaba vagy "tanult" az inteligenciad azert kerdeses.

En ismerek tobb diplomas embereket akik amugy akkora parasztok es kozonsegesek h az mar fajdalmas.

Szoval az ertelmet nem lehet ehez kotni.Ez teny.

A masik h en Kanadaba elek szeptember ota,de mar alig varom h hazamehessek a valsag ellenere is,mert a valsag itt is erezheto meghozza nagyon.Es abszolut nem vagyok buszke h itt elek,inkabb kenyszernek fogom fel.En magyar vagyok ugyanis es van hazam.....

2009. febr. 18. 02:07
 65/80 anonim ***** válasza:
40%

Kedves Kanada.

eszem agaban sincs vitatkozni mert ertelme ugy sincsen. azert ne vitazunk h kinek magasabb az intelligenciaja...

a valsag mindenhol erezheto es ebbol AU sem marad ki. ha nem tudnad ez vilagmeretu es ez meg csak a kezdet. barhol is vagy a vilagban erezni fogod a valsagot hol kevesbe hol jobban... most nem akarok a makrookonomia rejtelmebe belemenni...

senki sem kotelezett h kenyszerbol elj Kanadaban, nyilvan magad dontottel ugy es indokod is megvolt ra. az h mit tekintesz hazadnak az teljesen egyen fuggo, h mennyire szereted meg uj kornyezeted az attol is fugg mennyire tudod az uj kulturat es kornyezetet adoptalni. van akinek sikerul van akinek nem. Szeptember ota, ne haragudj az nem sok ido... ennyi ido alatt nem lehet konzekvenciakat levonni. legfokeppen h a kezdetek mindenhol nehezek. ha van valsag ha nincs valsag. Ha tudni akarod en is legalabb egy evig kimondottan nem szerettem itt elni, meg sem futamodtam meg hanem vegig csinaltam, majd mikor helyzet jobbara fordult ugy valtozott minden. megszoktam az uj kornyezetem es elfogadtam. itt is vannak problemak megsem fikazom. ma mar ez az otthonom barhol is szulettem. itt van a parom, hazam, az allasom. most mar minden ide kot.

tovabbra is csak azt mondom es annyiban akartam hozzaszolni h barhol is vagy a nagy vilagban ahhoz h jol elj dolgozni kell sajnos. es itt sem megy mar h egy allasbol eltartom a csaladot. Mi is varjuk az elso babankat es mind a ketten jol keresunk, meg sem tudjuk megengedni h az en fizetesem akar egy evre is teljes mertkekben kiessen. mert a haz hitele a fizetesem fele, es nem minimalberen vagy atlagfizetesen elek. es nem luxus palotaban lakom. es kenytelen vagyok kisakkozva is de valahogy megoldani..

es jol erzem magam marmint egeszsegileg??? nem... eleinte allandoan emelyegtem alig birtam kikelni az agybol es egesz nap kinzott. most mar jobban viselem csak hamar faradok. megis lehuzom azt a napi 9-10 oramat es nem sirnakozom. hanem csinalom mert ez van. sok valasztas nincs..

2009. febr. 18. 02:30
 66/80 anonim ***** válasza:
33%

es meg annyit, h ti normalisnak tartjatok a kovetkezoket: van egy ismerosom aki ugysiznten kivandorolt, a gyerekeket bevagta a bolcsodebe mikozben o nem dolgozott, egy fizetesbol eltek es a ferje hiaba keres baromi jol meg sem eleg arra h alberlet rezsi kaja bolcsode es egyebeket fedezne, igy a megtakaritasukat eltek fel. kozben azon soppankodott h mennyire szar a helyzet itt mert persze itt allamba ezt nem tamogatja es mennyire jobb odahaza. Mert otthon detto ugyanezt csinalta, csak ott tamogatast kapott ezert.. Kozben benyelte otthonrol a csaladi potlekot a ket gyerekre, a gyed-et meg egyeb szocpol tamogatast mikozben itt is felvette a csaladi potlekot. a szakdolgozatat mar harom eve irja... lett volna ideje mig gyerekek bolcsiben voltak. majd elment dolgozni egy evet, akkor azon kesergett oh nincs ideje semmire es h o ezt az alja munkat csinalja ot ev tanulas utan. majd kilepett mert nem birja idegileg alapon. mar hat honapja nem dolgozik az egyik pici elkezdte a sulit a masikat meg bolcsibe jaratja. a szakdolija egy lepest sem haladt elore. naluk allandoan kosz van es rendetlenseg, egesz napja avval tellik h vasarolgat es evvel avval osszefut... a gyerekekkel nem sokat foglalkozik azon kivul h elviszi oket bolcsibe meg suliba, meg elejuk dob vmi kajat felveszi oket, vesz vmi uj cuccot. de nem jatszik veluk nem fejlesztik oket, erre van a suli meg a bolcsi mondja o. a nagyobbik beszedkezsegi nehezsegekkel kuzd... akkor ez szerintetek normalis?????

masik ismerosom otthon van o is bevagta a gyereket a bolcsibe mikozben o nem dolgozott, persze vmi hamis papirt csinaltatott h o neki van munkahelye h a gyerek bekeruljon a bolcsibe.

az allam ezeket akarja megfogni de elkepzelheto nem a legjobb modszert alkalmazza es mindig az sziv ugye aki becsuletes es megerdemelne a juttatast es az meg vigyorog a markaban aki igazan ha jol belegondolunk nem is lenne ra jogosult.

vagy itt vannak tesomek. fel eve jottek azt hittek nulla tudas es nulla angollal mindjart legordul a voros szonyeg a repteren elejuk es legjobb poziciokban varjak oket, jo magas fizuval. minden allast fitymaztak. persze kenyelmesebb volt bekoltozni hozzank, igy lakhatasi gond megoldva rezsi ktg nincs, kajat sem kell venni csak meg kell enni. tobbszori unszolasomra es veszekedesemre es amikro azt mondtam elegem van es van egy honapjuk h koltozzenek kezdtek el melot keresni es dolgozni. ok nem azert nem dolgoztak itt mert nem volt munka, hanem mert nem fullott a foguk hozza. az jobb megoldas volt nekik elni bele a vilagba es massal kitartatni magukat. a csaj minden egyes kis piszlicsare dologgal otthon rohant az orvoshoz es ment betegallomanyba... erdekes itt miert nem csinalja???? aha az tul sokba kerul itt... ledolgozza a 8 orat es azon kesereg mennyit dolgozott es ezert egesz nap nem csinal semmit mert keszul lelkiekben a kovetkezo napra. a hat honap alatt egyszer nem porszivozta ki a szobat ahol vannak, egyszer sem mosott es vasalt, egyszer nem ment bevasarolni, es nem takaritotta ki a furdoszobat es a WC-t. de o faradt... es akkor ok vannak felhaborodva h azt mondtam mostmar jo lenne ha koltoznenek tolem mert kell a szobam a sajat szuletendo gyermekemnek... hmm... erdekes... ugyanakkor vannak ismeroseim akik 12 oraznak megsem panaszkodnak csak csinaljak a dolgukat. en csak ezektol az emberektol mondhatni ugy sajnalom a tamogatast es nem azoktol akik megerdemlik. persze igazsagos modszert eleg nehez talalni erre a problemara mert olyan nincs vki mindig szivni fog.. es altalaban az a kis keresetu becsuletes ember. szep napot mindenkinek!

2009. febr. 18. 04:47
 67/80 anonim ***** válasza:
64%
Au a férjed?
2009. febr. 18. 07:30
 68/80 A kérdező kommentje:
Lányok-lányok!Nem veszekedés -képp hoztam föl ezt a témát,és nem is azért,hogy melyik országnak sanyarúbb a helyzete-mert ha sz.r van,akkor az mindenhol bűzlik!Sajnos!Szóval:idén lesz 6.éve,hogy átköltöztem Szlovákiából a NAGY szerelem miatt-és azért is,mert valahogy ne éreztem magam igazán Szlováknak.Ott mindig azt éreztem,hogy "magyar" lévén-kisebbség vagyok és lám,most itt ue a helyzet csak fordítva.Az állambácsi kijelentette,hogy vagy SK-vagy HU leszek.Így maradtam SK.Fél évig voltam eltartott,majd sikerült egy utólag bejelentett munkát találnom(kínai),felmondtak és megpróbáltam egy másiknál,ahol 2,5 évet lehúztam,havi 5 szabadnappal úgy,hogy abban már a vasárnapok is benne voltak.(8-18)A fizetett szabi fogalma nem létezett-mondván ha nem vagy itt,nem jár a lé.Mentem én mindenhova-de neki nagyobb befolyása volt :(És ugye kellett az 1 év folyamatos munkaviszony a kölcsönhöz,így addig míg nem kaptuk meg nem is válthattam,pedig volt,hogy sírni lett volna kedvem a megaláztatástól!De tűrtem,mert építkezni szerettünk volna és nem egy koszos tanyán élni örökké albérletben,ahol kijelentették,ha baba lesz,mennünk kell!Egy csomó pénz és intézkedés után belefogtunk a házba-az 1.adandó alkalommal átmentem egy "elitebb"helyre,ami az Árkádban volt(reg.8:30-este 20ig)heti 2 szabadnappal.Heti 2x árú,15-40 karton.Ezt becipelni,kirakni,bent 20x átpakolni.Csak azért írom le,mert nem egy leányálom egy cipőboltban dolgozni!1xkaptam egy fél éves próba szerződést,majd még egyet,ami júni 25el járt le.Ez alatt febr.tudtam meg hogy terhes vagyok.Így dolgoztam,ilyen körülmények között a 6.hónapig,mikor is meghosszabbították újra fél évre-ezután benyögtem(titkolni se nagyon lehetett már),hogy kis babám lesz.Így dolgoztam még aug.közepéig.Közben megkaptam,miután átpakoltuk 2en a boltot,(de másnap mire jött,el kellett küldenünk a cuccot,így kiürültek a polcok)hogy ez így nem mehet tovább,hogy nem csináltok semmit-te nem beteg vagy csak terhes!Gondolhatjátok,hogy esett!Nem vagyok egy munka miatt sírós-de akkor elsírtam magam!Fájt,hogy ennyire nem értékelik,hogy 7 hónaposan még dolgozom.Csak azért írom le,hogy lássátok elég kitartó és szívós vagyok.Ezért bánt,hogy ez történik.Hiába dolgozom becsületesen,ha mások hülyesége miatt nem kapom azt,ami járna.És igen,dec.24el lejárt,és nem hosszabbítottak munka helyet(főni lévén én se biztos hogy ezt tenném).Ha lenne mód,én is dolgoznék-de akkor a lelkiismeretemmel hogy számolok el?Hogy elhanyagolom a gyermekem?!Nem hiszem hogy egy 1 év körüli kis embernek jót tesz,ha nincs mellette az anyukája....Én igenis szeretném megadni neki élete első 3 évében azt,amit csak egy anya tud neki megadni!Lesz ahogy lesz!
2009. febr. 18. 07:57
 69/80 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem igaza van a kérdezőnek!Nem veszekedni kell,hogy hol jobb élni?A világválság az világválság!És még csak most jön a java!Mert eddig "csak"a bankokat érintette a válság,majd most fog begyűrűzni a gazdaságba is.Nem akarom védeni a kormány intézkedéseit,de tenni kell valamit,igaz csak azt nem tudom,hogy miért a gyerekesek isszák meg a levét!Az én párom tűzoltő,róla már minden bőrt lehúztak,és némán tűri mondván,hogy ő választotta ezt a foglalkozást,és amikor felszerelt akkor még rosszabb volt a helyzete.

Amúgy a kérdezőnek üzenem,hogy én magyarországon születtem,és sokáig maszek cégnek dolgoztam,kávézóban.Hasonló helyzet,minimálbéres bejelentés stb.amikor eldöntöttük,hogy babát szeretnék,elmentem a "gazdaságosékhoz"dolgozni.Rendes munkaidő,bejelentett bér szabi stb.Amikor terhes lettem,7 hónapig dolgoztam,és vigyáztak rám!Most majdnem a max,gyedet fogom kapni!Tehát nem bántam meg,és oda is fogok visszamenni!

További szép napot mindenkinek és ne feledjétek: A remény hal meg utoljára!

2009. febr. 18. 08:55
 70/80 anonim ***** válasza:
91%

Kedves Au, nagyon gáz vagy!Ahogy írod:

"hat tudod 100szor es ezerszer leszek inkabb ausztral mint magyar", ha annyira nem bírsz minket minek vagy fenn ezen az oldalon például? Le lehet pattanni innen, nincs szükségünk nekünk se rád. Van most egy Soproni reklám hogy mákos guba meg sárga villamos és a vége így szeretlek Magyarország, borzasztó giccses de valahányszor látom befátyolosodik a tekintetem.... Gáz vagy öreg!

2009. febr. 18. 08:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!