Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láttátok a tegnapi beszédet?...

Láttátok a tegnapi beszédet? És a ma reggeli híreket? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy megint a kisembereket szorongatják meg.Ketté veszik a családit és hozzá csatolják a fizuhoz(én passzív TGYÁSon vagyok)és adózni kell utána-sovány vigasz,hogy állítólag magasabb lesz az adó sáv....a eddigi 180 nap helyett most a GYEDhez 1év munka viszony kell-és csak addig kapod,amennyi időt dolgoztál,de max 2 évet.

Féllek belegondolni,hogy lesz tovább,folyamatosan felszólítás jön,hogy ez-az fedezethiány miatt nincs kifizetve.....Egyszerűen a férjem fizetése elmegy a biztosításra,törlesztőrészletre....a TGYÁSom meg a rezsit fedezi.Marad jó esetben 20ezer.Nincsenek nagy igényeim,de van egy 3 hónapos babám.Eddig szerettem volna kis testvért-de most nem merem bevállalni.

Gondolom nem én vagyok ezzel így egyedül...tipp,hogy hogyan tovább?

2009. febr. 17. 06:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk 4 gyerek van. Nem azért szültem őket, hogy az állam pénzén élősködjek. A férjem eddig elég jól keresett, de mostanában az ő jövedelme is jócskán visszaesett. A családi és a Tgyás bizony jól jött. Hitelünk nekünk is van, szerencsére nem túl sok. de ha véletlenül néhány napot kések az utalással, jön a felszólítás... A pici lányom még csak 5 és fél hónapos, neki még vásárolhatok a turiban, de a tizenéves nagy gyerekeimnek már nem nagyon. Nem azért, mert túl nagyok az elvárásik, hanem mert vannak olyan gyerekek akik kigúnyolják azokat, akik nem a legdivatosabb holmikban feszítenek.. Nem azt mondom, hogy az enyémek így járnak iskolába, de oda kell figyeljek, mit veszek meg nekik.

Hogy mi lesz így nem tudom. Munkára még nagyon kilátás sincs egy ilyen kisvárosban... Elmehetek esetleg napszámba, mezőgazdasági munkára. Két diplomám is van, de sajnos pedagógusi mindkettő, erre meg mostanában nincs szükség...:( Ha pedig lenne is valamilyen állás, akkor meg a picit nem tudnám hová tenni, mert a nagyszülők dolgoznak (60 év fölöttiek), a bölcsibe protekcióval is legfeljebb a várólistára kerülhetnénk, bébiszitterre meg nincs pénz, mert az ő fizetése elvinné az én jövedelmemet.. Akkor mg minek...? Ezt már megint jól kigondolták ott fenn az "okosok".. Ha baj van, legegyszerűbb a gyerekes családoktól és a nyugdíjasoktól elvenni.. Miért nem a multikat adóztatják meg? ott lenne miből elvenni.

2009. febr. 17. 10:12
 42/80 anonim ***** válasza:
90%
Hátpersze, hogy jól ki van találva. :O) Anyuka menjen el dolgozni hamar ( oldja meg, hogy hova) és közben bízzon meg egy sittert, aki neveli és gondozza a bébit. Szupi, mert igy csináltunk 2 új munkahelyet! Egyet az anyának, egyet a sitternek. :o)
2009. febr. 17. 10:21
 43/80 anonim ***** válasza:
83%
Akik itthon, ausztriából kapják a családit stb, azok élnek a legjobban!
2009. febr. 17. 10:39
 44/80 anonim ***** válasza:
74%

Nem értem miért jönnek mások külfölddel, hogy ez van meg az van. Nem érdekel, és szerintem senki sem vigasztal.

Mert egyenlőre itt élünk ezen a "gyatra" magyarországon, és az itteni árakhoz kell igazodnunk, a kevéske fizetésünkből. Nem tudom hogyan tovább, én szociális szférában dolgoztam, és már tudom, hogy nem fognak visszvenni, mert a válság miatt igy próbálnak spórolni.

Még csak 5 hós a kislányom, de tényleg fogalmam sincs, mit fogunk tenni majd másfél év mulva, amikor gyest fogok kapni - ha kapok még. Most Tgyáson vagyok, majd gyeden leszek.

Én azt nem értem, ha beépitik a fzetésbe a csp-t, akkor akik sosem dolgotak, hogy fogják kapni? Szerintem erre is lesz megoldás, mint minden másra.

Én az állam helyében a segélyeket próbálnám csökkenteni, mert itt a mi városunkban pl. a fele segélyen és csp él.

Aztán az idióta magyar meg dolgozzon, meg a adózzon.

Szar világot élünk.

2009. febr. 17. 11:52
 45/80 anonim ***** válasza:
65%
Nem olvastam el az összes választ de az Ausztráliában élőt igen.Sajnálom összehasonlitotta Magyarországgal.Előszőr is én nem divatbol vagyok kezdet ota téppénzen,hanem azért,mert nem tudtam a betegeket emelgetni,fürdeni cipelni,forgatni stb.Külföldön tuti,hogy biztositanának a munkahelyemen egy könnyebb munkát vagy felmentenének ezek elől és a kollégák nem néznének ki.A fizetésem talán 4szerese volna a mosdtaninak,még szivesen dolgoznék is.Mikor megszületett a bébi,ugy tudom 3honapig maradnak otthon az anyukák.Nincs ezzel semmi baj,örömmel mennek vissza dolgozni,jol keresnek és tudnak biztositani a kicsinek helyet.Telik gyerek vigyázora és ott a bölcsi.És tudom vannak munkahelyek gyerek megőrzéssel.Bármikor odamehetsz szoptatni.Tehát mi azért keveseljük ezt a pénzt,mert nincs más megoldásunk.Visszamennénk dolgozni,de kirehaggyuk a gyereket?A szomszédra?Vegyek fel valakit?Akkor meg azért dolgozom.Tudod nálunk nincs hely a bölcsiben.És nem keres a párunk annyit,hogy eléldegéljünk.Fizetésünkhöz képest drága minden.Vitatkozhatunk ezen reggelig,hiszem,hogy jelen pillanatban nekünk Magyaroknak sokkal rosszabb,mint nektek,vagy bármelyik külföldinek.(nem a külföldön élő magyarokra gondolok)
2009. febr. 17. 11:52
 46/80 anonim ***** válasza:
74%

Mi nem láttuk a beszédet, de a mai hirekben már bemondták, hogy az anyasági, a gyermektámogatási segély valamint a családi pótlék nem adózó, de adóalapot képező juttatás lesz...pffffffffffffffúj.

Én már hányok ettől az egésztől (már elnézést). 33 éves vagyok, sokára jött a baba, az első és gyanitom, hogy az egyetlen gyerekem lesz...nem tudok többet bevállalni, mert lassan az is gondot jelent, hogy őt ellássam...

Nem vetem meg azt az embert, aki kimegy Mo-ról, hogy boldogulni tudjon. Viszont vannak, akik itt akarnak boldogulni (?), még ha igen tisztelt politikusok arról akarnak meggyőzni hogy ez nem jó ötlet...az egészről annyi véleményem van, hogy ha tovább szorongatják ezt a népet, egy idő után már nem fog mérlegelni, elege lesz és csattani fog az a bizonyos ostor..akkor lehet majd igazán rettegni. Nem azokat kellene már sújtani különböző megszoritásokkal, akik termelnek...talán szét kellene nézni saját portájukon is-tudom, naiv vagyok. Nekem olybá' tűnik, mintha ezt a népet el akarnák törölni a föld szinéről...szomorú vagyok, mert szeretem a gyerekemet és jobb jövőt képzeltem el neki...nem akarom, hgy nyomorogjon.

2009. febr. 17. 12:11
 47/80 anonim ***** válasza:
77%

"El lehet innen menni. Itt lehet minket hagyni. "

ez jutott eszembe az előző válaszról

:o(

2009. febr. 17. 12:20
 48/80 anonim ***** válasza:
72%

Sehogy nem lehet ezt igazságosan csinálni. Tényleg a legtöbben nem engedhetik meg, hogy otthon maradjanak GYES-en. Én spec. egyedülálló vagyok, szép is lenne, ha most be kéne adni a 15 hónapos fiam bölcsibe, amikor csak nyártól van helye. Nem tudnám kire hagyni, nagyszülők dolgoznak (46 illetve 50 évesek, tanárok), nekem nincsen tehetősebb otthon lévő barátnőm, akik egy fizetésből is kijönnek, akire rábízhatnám a gyereket amíg én dolgozom. És akkor mi lenne? Vigyem be a gyereket a munkahelyre? Haha, szép is lenne. Amúgy nem tudom miért kell leszólni azt, aki a terhességét táppénzen tölti. Nem mindenki irodai munkát végez ám (bár nagyon atz veszem észre, hogy ha köznapi értelemben munkáról beszélnek, akkor az első sorban irodai munkát jelent, pedig szerintem a többség nem ott dolgozik), én 2,5 hónapos terhesen elmentem táppénzre, mert a főnököm mondta, hogy el kell mennem, ez veszélyes üzem. Ki is írtak rögtön táppénzre, amikor meghallották, hogy hol és mit dolgozom (gyorsétterem, zárós műszak, amiben benne van az esti pakolászás, mérlegelés, takarítás, létrán törölgetés, stb). Amúgy belegondolva, a munkaruhámba bele se fértem volna nagy pocakkal :)

Egyébként, mint már írtam, nem lehet ezt igazságosan megoldani. Mert nem jól van az, hogy ha nem dolgozott valaki két évet, akkor ilyen kevés ideig lehet GYED-en. De az se igazságos szerintem (ahogy egy másik kérdésnél írta valaki), hogy egyesek 7 hónap munkaviszony után két évente szülnek egy gyereket és már lassan hat éve otthon vannak GYED-en. Mert igenis (elvileg) abból kapjuk a GYED-et, amit mi adóztunk amíg dolgoztunk. És ez így nagyon nem arányos. De hát sajnos ebben az országban mindig is ez volt.

2009. febr. 17. 12:49
 49/80 anonim ***** válasza:
71%

Ha ledolgoztam 15 évet egyhuzamban, miért ne maradhatnék otthon gyeden 2-2 évet? Micsoda alával ingyenélő naplopó senkiházi vagyok!

Miért kell közben az a tórtúra, hogy találjak valahol tök messze egy bölcsit, ha felveszik a nagyot és magamnak egy melót, ha felvesznek kisgyerekkel hogy meg legyen újra az egy évem. A bugrisok miatt már akik csak úgy potyogtattak eddig megint az én szintem,a rendesen dolgozó szív. Igen, egy dinnye voltam, hogy csak most szültem,de nekem nem adtak anyuciék lakást meg lét sem....meg kellett várni, amíg a fizunkból összejön az önrész+ a 3 hitellel elég a lakásra.

2009. febr. 17. 13:00
 50/80 A kérdező kommentje:

Várunk,várunk...és bizakodunk.Ha elfogadják is rossz lesz,de ha nem,lehet hogy egy sokkal rosszabbat hoznak ki helyette.Elhiszem hogy Ferenctestvérnek is álmatlan éjszakái vannak amiatt,hogy hogy oldja meg az állam helyzetét-de az ő családja sose fog nélkülözni,nem lesz az,hogy kicsim erre most nem telik,ide most nem mehetsz el....

Sajnos én kevés vagyok arra,hogy kitaláljam a legjobb megoldást-csak tűrni és reménykedni tudok.Épp most mesélte a védőnőm,hogy a GYED megszorítások azért kellenek,mert nagyon sokan 7 hónapra bejelentkeznek egy céghez(protekció)magas bejelentéssel-és így megkapják a maximum járandóságot.Holott amúgy sem megy nekik rosszul.Szóval kell egy határt húzni-de okosan

2009. febr. 17. 13:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!