Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láttátok a tegnapi beszédet?...

Láttátok a tegnapi beszédet? És a ma reggeli híreket? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy megint a kisembereket szorongatják meg.Ketté veszik a családit és hozzá csatolják a fizuhoz(én passzív TGYÁSon vagyok)és adózni kell utána-sovány vigasz,hogy állítólag magasabb lesz az adó sáv....a eddigi 180 nap helyett most a GYEDhez 1év munka viszony kell-és csak addig kapod,amennyi időt dolgoztál,de max 2 évet.

Féllek belegondolni,hogy lesz tovább,folyamatosan felszólítás jön,hogy ez-az fedezethiány miatt nincs kifizetve.....Egyszerűen a férjem fizetése elmegy a biztosításra,törlesztőrészletre....a TGYÁSom meg a rezsit fedezi.Marad jó esetben 20ezer.Nincsenek nagy igényeim,de van egy 3 hónapos babám.Eddig szerettem volna kis testvért-de most nem merem bevállalni.

Gondolom nem én vagyok ezzel így egyedül...tipp,hogy hogyan tovább?

2009. febr. 17. 06:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem, hogy miért hiszik azt, hogy ezzel megnő a hivatalosan, teljes fizetéssel bejelentett dolgozók száma?
2009. febr. 17. 07:38
 12/80 A kérdező kommentje:

én most vagy kifizetem a 18 ezres hátralékot,vagy eszünk.

Nem az a gond,hogy minden emelkedik,hanem hogy ezzel nem nő egyenes arányban a fizetés.Mert ebben az évben nem emeltek még fizetést,de a törlesztőt már 20ezerrel.És igaza volt az ellenzéknek,hogy azzal nem javul a helyzet,hogy beépítik a családit.És tényleg-ennyi erővel ne is adják-hiszen többet adózunk belőle,mint amennyit kapunk.

2009. febr. 17. 07:38
 13/80 anonim ***** válasza:
70%
inkább csökkeni fog...
2009. febr. 17. 07:39
 14/80 anonim ***** válasza:
87%
Én azt nem értem, hogy az árak miért olyanok vagy magasabban sokszor, mint a jobban menő országokban, a fizunk pedig töredéke? Az államadósság miatt? Nem tudjátok, van vhol olyan topik, ahol politológus segít átlátni ezeket a kérdéseket?
2009. febr. 17. 07:40
 15/80 anonim ***** válasza:
82%
bizony, elveszik a családit, csak szebben lett megfogalmazva...
2009. febr. 17. 07:42
 16/80 anonim ***** válasza:
86%
Ausztráliában a fizetés hány %át vonják le a tb-nek havonta cserébe a 10 nap betegszabiért amit a munkáltató fizet ott? És a cégek egy ember után havonta hány %ot fizetnek, hogy adják a 10 nap 100%os betegszabit?
2009. febr. 17. 07:43
 17/80 anonim ***** válasza:
40%

Utolso hozzaszolo: meg annyit h egy atlag gyari munkas kb 2,200 dollart vissz haza egy honapban. ehhez viszonyitsuk az arakat, ha a papa meg mama gyari munkas es kiesik egy fizetes... tehat itt sem rozsasabb a helyzet csak annak aki jol keres. egy atlag allampolgar hasonlo gondokkal kuzd csak panaszkodas nelkul.

Meg annyit h en is babat varok es van hitelem is, eleg magas, es meg fogom oldani valahogy... es sajnos barmennyire is faradt vagyok barmennyire is rosszul voltam az elso trimeszterben sajnos ki kellett birni es be kellett jonni dolgozni. en az elso honapokat az osszegyjtott szabibol fogom fedezni, a tobbinel meg megprobalom megbeszelni a fonokeimmel h otthonrol dolgozzak majd szep lassan jovok vissza az irodaba es probalom megosztani otthonrol valo dolgozassal. sajnos mas megoldas nincs, hisz a keresetem tul jo ahhoz h az nullara kiessen....

2009. febr. 17. 07:44
 18/80 anonim ***** válasza:
85%
Ausztráliában hova rakja anya a 13 hós babót amíg dolgozni megy?
2009. febr. 17. 07:44
 19/80 anonim ***** válasza:
79%
Erre én is kiváncsi vagyok, hogy hova rakják a babát. Ugynis itthon, ha akarnék se tudnék vissza menni dolgozni, ugyanis nem tudom hova rakni a gyereket. Nincs bölcsi a környéken!!! Így azt sem tudom, hogy mit fogok csinálni ha a gyerek 2 éves lesz.
2009. febr. 17. 07:47
 20/80 anonim ***** válasza:
45%

kozben valaszoltak. Mi az adoval fizetjuk a TB-nek nevezett Medicare-t, a dolgozok 1.5%-ot fizetnek a bevallott jovedelem utan (vagyis brutto jovedelem - elszamolhato koltsgek), ezt nem vonjak evkozben ev vegevel kell rendezni az adobevallasban. a munkaado 5%-ot fizet a dolgozo brutto bere utan, plusz 2.75%-ot a munkahelyi balesetek fedezesere.

Tudom a magyar TB% ennel joval magasabb... es azt havonta vonjak...

de itt akkor sincs semmi...

Nekem van maganbiztositasom, es a szules kemeny 3400 dollaromba fog kerulni ez nem tartalmazza az extra ultrahangos vizsgalatokat ott alkalmankent 190 dollar. ebbol a 3400 dollarbol kb a felet fedezi a maganbiztosito... de igy abban a korhazban szulok amit valasztottam es annal az orvosnal akit valasztottam es o is koveti vegig a terhesseget. ha allami rendszerbe mentem volna akkor valamelyest 'ingyenes' lett volna de ott eppen ahhoz a dokihoz kerul az ember aki eppen be van osztva mikro nekem mennem kell visitre, es abban a korhazban szultem volna ahol epp hely van. Mivel az allami korhazak telitve vannak igy sok valasztas sajnos nincsen.

2009. febr. 17. 07:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!