Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láttátok a tegnapi beszédet?...

Láttátok a tegnapi beszédet? És a ma reggeli híreket? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy megint a kisembereket szorongatják meg.Ketté veszik a családit és hozzá csatolják a fizuhoz(én passzív TGYÁSon vagyok)és adózni kell utána-sovány vigasz,hogy állítólag magasabb lesz az adó sáv....a eddigi 180 nap helyett most a GYEDhez 1év munka viszony kell-és csak addig kapod,amennyi időt dolgoztál,de max 2 évet.

Féllek belegondolni,hogy lesz tovább,folyamatosan felszólítás jön,hogy ez-az fedezethiány miatt nincs kifizetve.....Egyszerűen a férjem fizetése elmegy a biztosításra,törlesztőrészletre....a TGYÁSom meg a rezsit fedezi.Marad jó esetben 20ezer.Nincsenek nagy igényeim,de van egy 3 hónapos babám.Eddig szerettem volna kis testvért-de most nem merem bevállalni.

Gondolom nem én vagyok ezzel így egyedül...tipp,hogy hogyan tovább?

2009. febr. 17. 06:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
40%

11:52-es hozzaszolonak, en nem osszehasonlitani akartam AU-t Mo-al hisz eg es fold a kulonbseg a ket orszag kozott nemcsak gazdasagilag hanem mentalitasilag. En nem mondtam ha veszelyes munkakorben dolgozol komoly fizikai munkat vegezve h kockaztasd a terhesseget. Igen itt konnyebb munkara rendeltek volna es nem vetettek volna meg sem a fonokeid sem a kollegaid sot segitettek volna mindenben. Ezert irtam otthon az emberek mentalitasaval hatalmas nagy gondok vannak es ameddig ez nem valtozik sajnos nem lesz jobb soha sem. Mo annyira el van maradva minden teren a fejlett nyugati allamoktol h 50 ev is keves lenne h a lemaradast behozza. En anyumon latom, tesomek fel eve jottek ki. Anyu otthon elt egy beszukult vilagban allandoan hallgatta a Nap tv-t, meg az ATV-t meg egyeb nyalanksagokat amibol nekem mar a 2ik nap elegem volt mert hallgatni is rossz volt. panaszkodott fitymalt mindent. Mikor kijottek, nalam nincs magyar tv es nincs satelite csak kabeltv azon szerencsere ezek a magyar nyalansagokat nem lehet fogni... eleinte anyu vitazott velem h vezessem be de en ebben nem engedtem. megszokta h nincs. es ma mar nem is igenyli azt a sok maszlagot h hallja. kinyiltak a szemei.. h aaaa igy is lehet elni. Eleinte nem mert lemenni a kozertbe mert nem beszel angolul egy ket szon kivul es felt h megalazzak vagy kinevetik. kb 3 honap kellett h magatol bemegy a kozertbe megveszi amit kell oda adja a bankkartyajat lehuzni (igen itt kiadhato a kezedbol annelkul h felnel h masolatot keszitenek rola) es kifizeti, az elado mosolyog megkedi h h van o meg valaszol, ugy ahogy tud. nem nezik le h egy idegen bevandorlo aki angolul is alig tud, hanem segitik.

nem egy ismerosom van aki kesobb erkezett es persze friss bevandorlokent nem a legjobb poziciot kapod. nagyon sokan kozulul megalazva ereztek magukat h csak azt a szar munkat csinaljak h az olyan alja munka. itt az ausztral nem igy gondolkodik. dolgozni nem szegyen. legyen az kukasszallito vagy akar egy magas beosztasu manager. itt nincs az az elkulonules.. es ez megint csak nezet es mentalitas kerdese. ebben van a nagy hiba otthon.

a megoldas mi lenne???? nem tudom... mentalitast vlatani... de amig a kormany es a meno vallakozasok szetlopjak az orszagot es a divat az h mennel jobban alazzuk meg a masikat es gazoljunk at rajta es a vegen jot nevetunk mekkora fasza gyerekek vagyunk... addig a valtozas nem fog menni...

en fonokkent dolgozom itt es otthon is lehuztam 4 evet egy munakhelyen.. nem egyszer mondtak h kis hal vagyok a vizben fogjam be a szam, es ha nem tetszik ott az ajto setaljak ki mert 100an varnak a helyemre. na mar most mint fonok ilyet mondanek a beosztottamnak... azt hiszem en setalhatnek ki az ajton a felmondasommal. ez a stilus itt nem megengedett... ezert az atlagos hangulat is jobb. itt a kollegak segitenek a masiknak es nem keresztbe tesznek. szerintem ezen kene elgondolkodni...

2009. febr. 17. 13:39
 52/80 anonim ***** válasza:
86%
Én elgondolkodtam ezen az utolsó mondaton, de nemcsak most, hanem még évekkel ezelőtt. 2 mh-en és amugy az életben is úgy érzem, hogy fejlett mentalitású országbeli stílust, hozzáállást, mentalitást hoztam ki magamból...varázslatosnak hívtak, mert mindíg jó kedvem volt, lelkes voltam, kedves segítőkész, megbízható, őszinte....a vége az lett, hogy kimerűltem, belefáradtam, most pszichológushoz járok, mert egyedül már nem tudok töltődni a sok negatív gányba...ide jutottam egyedül :O(
2009. febr. 17. 13:54
 53/80 anonim ***** válasza:
46%

es meg annyit h az emberek itt osszefognak ha baj van, ismeros ismeretlen. mult heten pl volt egy hatalmas erdotuz Victoria allamban, ket falu porra egett, a tobbinel meg jo par haz megsemmisult. a halottak szama 200 fon felul van. a media a kormany kampanyt inditott az elpusztult falvak ujjaepitesere, adomany gyujtenek a karosult emberek megsegitesere, az egesz orszag osszefogott es egy het alatt tobb mint 100 millio dollart gyujtottek, plusz a ruha butor egyeb hatzarsatsi felszereleseken tul. kicsi gyerekek a heti / havi zsebpenzuket ajanlottak fel adomanykent, multik tobb millio dollart raktak bele. es meg gyujtik a penzt. az allam extra segelyt rendelt ki a karosultaknak. olyan ausztral allampolgarok adomanyoztak akik nem is elnek itt.

ez az osszefogas ami otthon nincs meg. es ilyenkor olyan baromi jo erzes lenni ausztralnak...

en nem a kerdezot akartam lehurrogni sem pedig dicsekedni h itt mi van, hanem egy szimpla velemenyt leirni, h az alapveto mentalitassal van a baj. es igen mindig a dolgos ember sziv sajnos...

2009. febr. 17. 14:01
 54/80 anonim ***** válasza:
83%
Sztem, ha nagy baj van, pld árvíz, akkor itt is megmozdulnak az emberek. Talán tthon a szimpla hétköznapokon van a gond. :O(
2009. febr. 17. 14:38
 55/80 anonim ***** válasza:
86%
Az a baj hogy a forint egyre gyengébb, egyre kevesebbet ér
2009. febr. 17. 15:10
 56/80 anonim ***** válasza:
89%

Itt még az is a baj, hogy állambácsi azt hiszi, hogy mindenki irodában dolgozik, (vagy a parlamentben, önkormányzatoknál), és a mukaideje 8-4-ig tart, jó fizetése van, amiért érdemes vissazmenni dolgozni,és 65 éves koráig be tud menni az iróasztal mögé.....csak éppen elfelejti, hogy a paraszt műszakol minibálbérért, nem 8 órát dolgoznak, hanem 12-őt, ha gyereke van már nem is igazán kell...és még tovább, stb. Lehet vannak olyan megyék, ahol kicsit jobb a helyzet, de itt pl. szabolcsban a helyzet halott.

És erre a szar világra szültem 2 gyereket, néha azt is bánom már, hogy én megszülettem.

2009. febr. 17. 16:36
 57/80 anonim ***** válasza:
86%
És akkor most menjen ki mindenki Ausztráliába? mert itt a mentalitás még vagy 20 évig biztos nem változik. Igen mi ebben a fosban élünk de legalább itthon. És én még a magyar állampolgárságot is elvenném azoktól akik csak külföldről fikázzák az ittmaradottakat. És még büszke is vagy arra h ausztrál vagy????? Rémes.
2009. febr. 17. 17:24
 58/80 anonim ***** válasza:
86%
A mi gyedünk a 180 ezres 38 éves ismerősönk (nincs diplomája) közelébe se ér. Miért nem azt veszik el?
2009. febr. 17. 17:39
 59/80 anonim ***** válasza:
86%

Sziasztok! Én is kiakadtam az új törvénytervezeten. Mi is szeretnénk második babát, de most jól el kell gondolkodni, hogy jól jöjjünk ki belőle. Szerencsére a munkahelyem megvan, és meg is lesz a baba két éves koráig biztos.

Én irodában dolgoztam, és nem értek azzal egyet, aki leszólja azt. 65 korig abba is bele lehet hülyülni, mivel (én legalábbis) emberekkel is foglalkoztam, és elég fárasztó.

Sőt, 4 és fél hónapos terhesen én is elmentem táppénzre, mivel bejáros voltam, és nem igazán akartam buszmegállókban ázni-fázni, állni a buszon stb. A munkahelyem is elég stresszes volt, és már én sem fértem bele az egyenruhámba.

2009. febr. 17. 17:49
 60/80 anonim ***** válasza:
89%

A mi gyedünk a 180 ezres 38 éves ismerősönk (nincs diplomája) közelébe se ér. Miért nem azt veszik el?

......na, nem tudtam jól leírni, mert manóbabó megjelent....szóval katona ismerősüknek a nyugdíja 180e ....ha nyugdíjra ex-katonaknak évtizedekig jut ennyi, akkor egy szülő nőnek, aki magyar palántát nevel neki miért nem jár a gyed 2 babika után, ha van évtizedes folyamatos munkaviszonya?

2009. febr. 17. 17:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!