Úgy érzem, a párom többet enged meg magának, mint ami
"járna". Mit tegyek?
Szerintem jogos, nem értem miért nem visz magával oda, ahová babával is mehetnél. Jó ötlet lenne, hogy elmentek egy hétvégére a babával :) De majd meglátod, amikor már nem szoptatsz éjszaka, akkor te is mehetsz néha, és ha akkor pampog, akkor mondd csak meg neki, hogy ő is mehetett. Csak szerintem ne duzzogj neki, azzal csak feszültség lesz, egyszerűen csinálj te is magatoknak programot, és később, ha már te is el tudsz menni néha gyerek nélkül este, akkor lehet mondani, hogy "hát látod drágám, én se húztam a számat, amikor te elmentél éjjel szülinapot ünnepelni, most rajtad a sor, hogy itthon maradj és én menjek."
2009. febr. 6. 18:50
2/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Már mondtam Neki,hogy nem lesz mindig ilyen pici a baba és nekem is vannak barátaim,akkor majd marad Ő itthon és én megyek "éjszakázni".Na,erre teljese kikelt magából.Kerek perec megmondta,hogy egy nőnek nem jár annyi-délután elmehetk egy káváházba...
Szerintem a párod még nem tud mit kezdeni az új helyzettel. Közétek cseppent "valaki", akivel ő nem tud mit csinálni, rád van utalva inkább. Azt olvastam, hogy a férfiakban 4-5 hónaposan ébrd fel igazán az APA. Ez az ami eszembe jutott, meg még egy gondolat, amit a családomban láttam. Az unokabátyám ilyen. Most ivászat, most biliárd, most vacsi és horgászás. Sajnos nem nőtt be a feje még, és talán nem s fog. Ezen a második gyerek megérkezése sem segített. Buli ezerrel és a haverok, mert ez jár neki...
Én nem tudom, hogy meg tudnám-e csinálni a hétvégi elutazást. Egy kicsit erősnek találom, de ki tudja. Lehet észbe kapna a párod, vagy abszolút nem is értené mirét tetted ezt vele. Inkább próbálj meg erről beszélni vele. Mondd el neki, hogy ez téged nagyon zavar.
2009. febr. 6. 18:54
4/22 A kérdező kommentje:
Sajna a megbeszélésen szépen és csúnyán is túl vagyunk már.Nem hatott.Nála terápiát kell alkalmazni.Mont pl. a zokniainál :88X megkértem hogy ne kiforgatva dobálja a szennyestartó mellé...mióta nem forgatom Neki vissza ,minden 2.-at "megfelelően iktatja" a szennyesbe.Talán a túlzott csvargásának és lepasszolásának is "terápia "kell...Vélemény?
Első vagyok. Hát nagoyn nem szép a párod hozzáállása. Én valahogy tényleg nem tudom azt megérteni, hogy egy nőnek - még ha már anya is lett - ne járna szórakozás. Én ma is éppen oda készülök. 16 hónapos a fiam amúgy. Mi beosztottuk rendesen az ilyesmit, havi egyszer biztos van valami, vagy én megyek, vagy ő, néha együtt is eljutunk. De ha az van, hogy megyek valahová, akkor nekem már este hattól szabadidőm van, ő etet, fürdet, minden, engem hagy készülődni, szervezkedni. Szerintem ez így igazságos. Ha valaki igényli a szórakozást, az menjen is el, akár férfi, akár nő, akár apa, akár anya, csak tartson mértéket ha már gyereke van és ne sajátítsa ki csak magának a szórakozáshoz való jogot. Mondjuk mi még elég fiatalok vagyunk, párom 26, én 24 vagyok.
2009. febr. 6. 19:09
Terápia: kerüld el a veszekedés, szájhúzogatást, tapasztalat, hogy egy savanyú asszony mellől menekül a férfi. Inkább találj ki közös programot, ne feltétlenül úgy, hogy ütközzön az ő privát programjával, de a lényeg, hogy együtt menjetek valahová, és majd meglátja, hogy az is tud olyan szórakoztató lenni, mint a haverokkal való bulizás. Azt meg, hogy a jövőben mi lesz, amikor majd te is akarsz külön menni, egyenlőre akkor ne erőltesd, majd ha eljön az ideje, akkor ráértek azzal foglalkozni, most inkább szervezz közös programokat, találj ki valami izgalmasat.
2009. febr. 6. 19:12
7/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Amennyire ismerem,kénytelen leszek drasztikusabban fellépni,mert a józan észre ,szép szóra nem hallgat és mindent magának akar,és mindent úgy gondol,hogy csak Neki szabad.Pedig tudom ,hogy szeret,csak nagyon önző.
8/22 A kérdező kommentje:
Eddig sem volt nagyon jellemző a veszekedés,mert egyikünk sem szeret.A közös programot próbáltam,De mindig "elfoglalt" olyankor.Ez nem jött be.
Nálunk is ugyanez van. + ő nekem szinte semmiben nem segített. Mi is veszekedtünk már párszor miatta. Aztán rájöttem felesleges vele vitázni. Mostmár bárhova megy nem szólok.
Erdmény: fürdet velem, takarít, kiszolgál, kaját készít és ha bármire megkérem megcsinálja. Beszéltünk róla és úgy érzi még kicsi a kislányunk (2 hónapos) ő nem tud vele bánni. Azóta pláne engedem mindent csinálni, kicsilány és apa is imádja egymást.
Szóval, ha tudod foglald el magad ha van másra időd és ne zsörtölődj vele. Sétáljatok nagyokat, így köben ki tudsz kapcsolódni. Én wellnessre nem mernék még elmenni, pláne nem egyedül.
2009. febr. 6. 19:17
Hasonló a helyzetem nekem is...de még amiatt durvább,h a babakocsit is elszállitotta itthonról,igy tényleg nem tudok kimozdulni a 7 hós kisfiammal...egész nap bevagyok zárva,teljesen kezdek kikészülni...már ugy voltam,h vinném kézbe is,de már nehéz,és ráaaádsul ujra terhes vagyok 20 hetes,így nem merem kézbe cipelni 5 percnél tovább....hétvégén is mindenhova megy,de ha közös progit akarok,akkor mindig arra hivatkozik h fáradt stb.,de jön a telo a haverjától és már itthon sincs...
2009. febr. 6. 20:00
Kapcsolódó kérdések: