Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van azért még itt olyan, aki...

Van azért még itt olyan, aki hasonlóképp gondolkodik, mint én?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva már elegem van az itt levő szuper-liberális szülőkből, akik nem büntetik, nem verik, nem állítják sarokba a gyereküket, sőt még rászólni sem mernek. Nem hiszem, hogy ez a hozzáállás célravezető lenne, főleg látva az első így felnövő generációt.

Engem is hasonlóan neveltek (bár rám azért rám szóltak, ha hülyeséget csináltam, veszekedtek is velem), mégis úgy érzem, hogy néha bizony kimondottan megérdemeltem volna egy pofont. Nem sokszor, de szerintem 3-4-re szükségem lett volna az életben. És akkor én még a lába nyomába sem értem a mai tinédzsereknek.

De ami itt megy, az kiakasztó. Folyton azt olvasom, hogy ne szólj rá, ha szétrámol, az a gyerek dolga. Meg hogy nem szabad sarokba állítani, mert dadogni fog a gyerek. Könyörgöm, ránéznem azért szabad? Mi lesz az így nevelt gyerekekből? És itt a GYK-n pláne ilyen szülők vannak. 99%-ban minden túlzás nélkül!

2011. jan. 18. 10:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
A verést én ellenzem, de a büntetést nem. A kisfiam két éves és bizony nálunk van büntisarok, ahova le kell ülnie fél percre ha veszélyes dolgot csinál. Szerintem ez a gyerek érdeke. ilyen dolgokra gondolok, hogy tükör vagy üveg ütögetése, rohangálás az ágy szélén stb. Persze előtte többször is rászólok és szépen kérem, hogy hagyja abba.
2011. jan. 18. 11:14
 12/28 anonim ***** válasza:
36%
Én egyetértek veled, hogy szükséges nevelni agyereket és megmutatni neki a határait. Olvasom itt,hogy 2-3 éves gyerekek még 10x kelnek fel éjszaka inni-enni,és mikor leirom hogy hát hagyd hagy bőgjön 2 napig mert ez csak egy rossz szokás amire a szülei szoktatták rá,akkor megkapom hogy micsoda lelketlen némber vagyok. ja,tényleg 2 nap hiszti rosszabb minthogy 5 évig ne aludjon át egy éjszakát a gyerek és a szülők sem.És ez csak egy példa volt.A pofont én megalázónak tartom ,minden esetben elitélem. Nevelési értéke nincs,ha meg dühében üt a szülő akkor méginkább semmi értelme. Ez az egy dolog,amiben eltér a véleményünk .
2011. jan. 18. 11:14
 13/28 anonim ***** válasza:
52%
Nem verésről beszéltem,és ne vedd magadra.
2011. jan. 18. 11:16
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is az a mániám,hogy idejében kell normális, társadalomba való embert nevelni,amíg kicsigyerek. De sajnos hiába próbálom fegyelmezni,mindenki a családban enged minden rosszaságot,még engem csitítanak,hogy ,,hagyjad,hagy játszon csak!". Igen? fent az asztalon? Na olyankor durran el a fejem és ordítok le mindenkit...
2011. jan. 18. 11:23
 15/28 A kérdező kommentje:

Dehogy veszem magamra, köszönöm szépen a válaszokat :) Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy mindenkinek más a véleménye. Főleg a verés egy kimondottan vitatott téma, és én sem vagyok híve, csak amikor úgy isten igazából megérdemli.

Párom kapott 3 pofont életében. Azt mondta megérdemelte, és többet nem követte el ugyanazt a hibát, és hogy szerinte jogos volt. Mondta, hogy ha nem kapott volna, akkor úgy érzi nem lett volna az az ember, aki most. Efféle verést én is megengedettnek, sőt olykor szükségesnek tartok.

Erről is kérdeztem ma a pszichológia tanáromat, aki azt mondta, hogy 2-3-at, ami igazán jókor, igazán jó helyen van, valóban mindenki megérdemel életében, csak hogy vigyázni kell, mert nagyon könnyen áteshet a szülő a ló túlsó oldalára. Én hiszek neki. De persze megértem az ellenkező véleményeket is :)

2011. jan. 18. 11:26
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Jaj bocsi nem neked szántam,hogy ne vedd magadra,hanem az egyik válaszolónak:)

Tökéletesen egyetértek veled.Én is egyetlen apai pofont kaptam életemben,de azt megérdemeltem,és nem lette tőle lelki sérült.Csak valakinek a fenékre csapás is verés.

2011. jan. 18. 11:33
 17/28 anonim ***** válasza:
84%

Első gyerekemmel voltam várandós, amikor láttam egy számomra szörnyű esetet. Az anyuka előttem állt a bankban 2 év körüli kislányával. Sokat kellett várni, a kicsi nyűgösködött. Az anyuka nem tudta elintézni, amiért ment, és a gyereken vezette le a feszültségét. A karjánál fogva rángatta ki az épületből az akkor már ordító kislányt. Nem tudom odakint pontosan mi történt, de amikor kimentem, még mindig az bejárat előtt álltak. a kicsi lány ruhája össze volt hányva, sikítva sírt, az anyja meg majd kirázta belőle a lelket, hogy hagyja abba.

Legszívesebben agyonütöttem volna a nőt, de tudtam, hogy az olaj volna a tűzre. Odamentem hozzájuk, adtam neki egy üveg ásványvizet, hogy megitassa és megtisztítsa vele a gyereket. Közben nyugodt hangon próbáltam a kislányhoz beszélni, úgy, hogy az anyja ne érezze az indulatomat. Néhány perc múlva már a nő is megnyugodott, és komolyan szégyellte magát. Elmondta, hogy sosem tett még ilyet, most is csak rá akart egyet csapni, nem tudja, mi történt, mi vezetett idáig.

Ott fogadtam meg, hogy soha, de soha nem ütöm meg a gyerekeimet. Nem akartam, hogy egy túlfeszített pillanatban belőlem is előtörjön az állat. Sok beszéd, értelmesebb korukban valamilyen kornak megfelelő bünti nálunk is volt, de betartottam, amit ott magamnak megígértem. Ma már nagyok, és nem tudnám Őket begyömöszölni a "mai fiatalok" kategóriába. Jólneveltek, kedvesek.

2011. jan. 18. 11:49
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen igazad van. Általános iskolában dolgozom, és nap mint nap látom, hogy a gyerekek nemhogy a tanáraiknak adnák meg az alapvetől tiszteletet, de a szüleiknek sem. Én kaptam egy-két pofont az édesanyámtól fiatalkoromban, és nem lettem lelki sérült, és nem félek az anyámtól, de tudom, hogyan beszélhetek vele. És nem csak az édesanyámmal, de más idősebb emberekkel is így van. Soha nem tegeznék le egy idős bácsit, vagy nem "szólnék be" egy nénikének, amit itt gyakran tapasztalok a fiatalok körében.

Nekem két éves kislányom van, nem ütöttem meg még soha, de sarokba már állítottam, ha rossz volt (és tudatosan volt rossz!). De nem mondom, hogy nem fog kapni tizenéves korában egy-két jól irányzott pofont, ha megérdemli.

Viszont a ló másik oldalát is látom, hogy rengeteg gyermekkel még jobb esetben nem is foglalkoznak, rosszabb esetben pedig verik. És látom, hogy hiába tud róla mindenki, nem történik semmi. Mélységesen elítélem a gyerek bántalmazókat, csak a bántalmazás határait kéne megtalálni,és aki túllépi ezt a határt, az ellen keményen fellépni. (Nekik viszont tényleg a "liberális" szemlétet kéne választaniuk.)

Szóval itt is az "Arany középút"-nak kéne érvényesülni!

2011. jan. 18. 11:55
 19/28 anonim ***** válasza:
25%
Ez nem szuper-liberális szülő kérdése, normális ember nem veri a gyerekét.
2011. jan. 18. 12:11
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Igazad van! Úgy látom z aranyközép utat akarod mutatni. Bizony nem árt a gyereknek 1-2 atyai pofon, amit később megköszön:-) Mi a férjemmel szigorú szülőknek számítunk(állítólag azok vagyunk), nem azt mondom, hogy ütöm a gyereket, de nem hagyom, hogy Ő legyen a főnök. Nagyon tudd zavarni amikor anyukákon uralkodnak 2-3 éves gyerekek, mi lesz velük később?

Legutóbb jöttek hozzánk vendégek és a vendég kisfiú neki állt tépni a fiam a haját, meg szét szórni a dolgait, a szülők mondták kedvesen nem szabad... ez aztán nevelés! A mi fiúnk valóban kap erős szavakat, de akkor érzi, hogy mérgesek vagyunk és meg kell állnia. Eddig egyszer kapott egy kisebb pofont, mert szándékosan kiborította az ételét és amikor szóltam, hogy ezt nem szabad kiöntötte a poharát is, az agyam elborult és kapott egy pofont. Nekem jobban fájt mint neki, de soha többé nem öntötte ki az ételt agy italt.

2011. jan. 18. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!