Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Autósülés! Más is így gondolko...

Autósülés! Más is így gondolkodik ez ügyben?

Figyelt kérdés

Végigpásztáztam már ezer oldalt, ezer üléssel, olvastam véleményeket, néztem videókat.

Zárójelben megjegyzem, külföldön élek, és ámulattal olvasom, hogy otthon hány család 50-60 ezer forintos ülést vesz, mikor "nincs" rá pénz.

Idekinn is megoszlanak a vélemények, de egy olcsó kategóriás székről is pozitív értékelést olvasok. 5-ből 4.4-et kapott a nania, amit annyira sokan lehúznak, 164-en értékelték az ülést. Egyébként a száma 44/03-44/04-es, szóval megfelel a követelményeknek. Lehet, hogy elégségest kapott, de átment. Nem úgy, mint a ferrári, amiről első hallásra azt gondolná az ember, hogy tuti, hogy a nevét csak valami jó üléshez adja.

És akkor jöhet itt az ellenvélemény, hogy kézzel össze lehet törni (na ez azért elég erős túlzás, persze tudom, hogy kell érteni, de azért mégis csak átment a teszten, szóval annyira könnyen azért nem törhet össze)

Meg aztán ott van a másik dolog: A teszten erős frontális ütközéseket mutatnak be, ami szerncsére elég ritka eset, úgy értem, azért nem minden nap hajtunk 220-al, és nem minden nap találkozunk szembe ilyenekkel. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy amikor látjuk a híradókban a baleseteket, ott általában az autók kábé papírlap vékonyságúra összepréselődtek, és autós ülés legyen a talpán, ami megvédi a gyermeket egy ilyen esetben. Kis koccanásokat meg símán kibírnak olyan ülések is, amik elégségest kapnak. Ha nagyot ütközünk, a szuper ülés sem védi meg.

Így arra jutottam, hogy olcsó széket veszek, veszek egy naniát, ami 0-18-25 kg jó, dönthető, kényelmes. Amúgy meg az sem igaz, hogy vegyünk drágát, mert úgy is ki lesz használva, mert úgy is két gyereket akarunk...persze, az elsőnek veszel egyet 9-18kg (4 éves korig), a második csak két évvel fiatalabb az elsőnél, akkor kelleni fog még egy ülés.

Más is gondolkodik így? Szerinted?

Arra lennék kíváncsi, hányan vannak ellenem, és hányan mellettem. Érdekes statisztika jöhetne ki belőle. (ne essünk egymás torkának)

2011. ápr. 2. 11:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

nézd, nekem még nincs gyerekem, de nem értek veled egyet...nem vennék a gyereknek olyan ülést, ami csak elégséges minősítést kapott - ha nem engedhetném meg magamnak anyagilag, akkor spórolnák a gyerekjátékokon és ruhákon ill. a saját holmijaimon, de ülésből és gyerekágyból tuti, hogy a lehető legbiztonságosabbat venném meg (nem a legdrágábbat, hanem a legbiztonságosabbat ;))...inkább legyen kicsit több kiadásom rá, minthogy egy baleset után azon egyem magam évekig, évtizedekig, hogy mi lett volna, ha...

nem mellesleg, attól, hogy te kresz szerint vezetsz, és jó sofőr vagy, még vannak idióták az utakon

2011. ápr. 2. 12:10
 2/9 anonim ***** válasza:
48%

Teljesen egyetértek veled, én is így gondolom, de nem tudtam volna iylen érthetően megfogalmazni. :)

Szóval szerintem is elég egy olcsóbb ülés, nekünk 2 db Nania Cosmo SP van (ikreknek).

[link]

És szerintem egy akármilyen gyerekülés is megvédi a gyereket, különben nem forgalmaznák. De azért nagyon rossz értékelésűt nem vennék. És amúgy is nagyon sok ülés nagyon drága, és elégségest kapott.

Meg amit semmiképp nem ajánlanék, az a a 9-36 kg-os. Mert szerintem az tényleg nem biztonságos. Egy babát és egy kisiskolást ugyanabba az ülésbe? Hát nem tudom. Sokan spórolásból vesznek olyat, de akkor inkább veszek egy olcsó 9-18 kg-osat és később egy 15-36 kg-osat.

Úgyhogy szerintem nyugodtan megveheted a Naniát. :)

2011. ápr. 2. 12:11
 3/9 A kérdező kommentje:

Amit még kihagytam és eszembe jutott:

Megint csak a drága ellen: Ahogy haladunk előre az időben, egyre gyorsabban fejlődik a technika, egyre jobban jellemző, hogy évről évre új dolgokat dobnak ki, évről évre újabb jogszabályok, törvények vannak, melyek egyre szigorúbban veszik a biztonságot is. Mi van, ha idén még jó a 44/04-es, de 2 év múlva meg azt mondják, ki kell őket cserélni, és most már 05-06-ost kell venni, aki 04-esben tartja a gyereket, azt megbűntetik.?! Ez a 9-36-os székre vonatkozik a legjobban. Ma még a legjobb, legbiztonságosabb ülés, egy holnapi törésteszten megbukik, mert rájönnek, hogy mi van, ha emígy ütközik az autó, az ellen nem véd a szuper szék...

2011. ápr. 2. 12:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Persze én is odafigyelek a biztonságra, és itthon mindent meg is teszek. De az utak kiszámíthatatlanok, ott semmivel sem tudom megvédeni a brutál balesettől. Mindkettőtöknek ment a kezecske:D
2011. ápr. 2. 12:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Én egyetértek veled!Soha nem olvastam iolyan szomoru esetröl ahol a gyerekülés milyensége miatt történt meg a tragédia!Arról szoltak már hirek ,hogy nem volt és ha lett volna nem történt volna meg.A biztonság az ha be van kötve a kisgyerek,teljesen mindegy milyen gyerekülésbe teszed bele.Kérdem én mi védi a kisgyereket elöröl?Az esö ülés ha megcsuszik a 60,000 ft os sem védi meg.Most lelehet pontozni csak a véleményemet irom le!
2011. ápr. 2. 13:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Erről nekem az a véleményem, hogy az ülés legyen a lehető legbiztonságosabb. Még ha drágább akkor is azt veszem (vettem 50 000 ft) meg, mert a gyerekem életén nem fogok spórolni és itt igenis az életéről van szó. Minden egyes alkalommal amikor beülünk a kocsiba, ugyanis SOHA nem tudhatod, hogy haza fogsz-e még menni. Bizonyára vannak olcsó és jó ülések is, de nálunk a BeSafe lett a kiválasztott és az nem a legolcsóbb kategória. Viszont ebbe én is megbízom és láthatólag a lányom is szereti. Így nekünk megérte az árát.
2011. ápr. 2. 13:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek egyet, és nem is nagyon értem, hogy miért ezen vannak a legtöbben kiakadva, hogy milyen drága. Igaz nem olcsó egy ülés 50.000 Ft-ért, de én még mindig inkább kifizetem erre, mintsem 100.000 Ft-ot vagy többet babakocsira. A legtöbb babakocsi, amit látok az utcán minimum ennyibe került, mert divatos (pl. 3 kerekű, stb és a divatot meg kell fizetni). Én pl nem vettem ennyiért babakocsit, mert inkább sporolok a divaton, de a gyerekülésre kiadok 55.000Ft (besafe). Ha meg sporolsz ezen 20.000-25.000 Ft-ot az meg szerintem nem sok ha, azt veszed alapul, hogy használmi fogod kb. 3 évig. Ha levetíted az nincs még havi 1000 Ft sporolás sem. Ennyi elmegy másra .
2011. ápr. 2. 16:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább kiadok a gyerekülésért 50-60 ezret, így legalább biztonságban érzem a gyerekem!

Én eleve olyan állásponton vagyok, hogy nem veszem meg a gagyi kínai boltos 2000 Ft-os sportcipőt, hanem inkább áldozok 15-20 ezret egy normális, márkás cipőre, amit évekig hordok. De ez bármire vonatkozik.

Pedig nem keresünk százezreket! De a minőséget meg kell fizetni!

2011. ápr. 2. 20:49
 9/9 A kérdező kommentje:

Én babakocsiban is olcsót veszek, a legolcsóbbat vettem, amit találtam (ami az igényeimnek megfelelt, és ez 63 ezer forintba került, de volt benne autós ülés, sportkocsi, mózes) Ma egyébként volt alkalmunk kipróbálni egy 9-36-igos széket, mert barátnőmnél voltunk, és hazahozott a párja, mert az én párom meg fiúbuliba ment, én mentem a lányos, babás buliba:D Végig üvöltötte lányom az utat addig, amíg ki nem vettem az ülésből. Aztán egy nyikkja nem volt. Véletlenül pont az említett besafe ülése van a barátnőmnek. (igaz, a lányom 8 és fél hónapos lesz holnap, de nem hinném, hogy fél hónap múlva már nem üvöltene benne) Így valószínű nem döntök a 9-36-igos ülések mellett, amúgy sem voksoltam rájuk. Köszönöm a válaszokat, mindenkinek megy a kezecske. Végül is elmondhatjuk, hogy nagyobb arányban vannak olyanok, akik bíznak abban, hogy a drágább márkások biztonságosabbak, mint az olcsóbb ülések, és kevesebben bíznak abban, hogy azok is ugyanolyan biztonságosak.

Én azt gondolom, hogy marketing is benne van, hiszen az az érdekük, hogy minél jobban meg tudjanak győzni minket arról, hogy a drágább a jobb. Persze valamilyen szinten magunk is tapasztaljuk, hogy a nagyon olcsó tényleg annyit is ér, de vajon a drágább is ér e annyit? Nem, de sajnos ennyiért adják.

Ha valakinek van pénze rá, vegye meg, akinek nincs, az nem veszi meg.

2011. ápr. 2. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!