Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más is gondolkodik úgy vajon,...

Más is gondolkodik úgy vajon, mint én?

Figyelt kérdés

Tehát, mi a keresztgyerekünknek megvettünk tényleg mindent, amit gondoltunk, ha egy héten 4-szer mentünk hozzájuk, mindig vittünk valamit neki! El is van kényeztetve!

Viszont fordítva már nem, így van! Ha a mi gyerekünk keresztszülei (a keresztgyerekünk szülei) jönnek hozzánk semmit nem hoznak, csak, ha névnap vagy valamilyen ünnep van!

Mi sajnos most nem állunk anyagilag a legjobban, de az ő gyereküknek és a sajátomnak, amit kell mindent megveszünk, inkább lemondok arról, hogy magamnak vegyek valamit!

Ők viszont jól állnak! Én nem követelek, csak jól esne, ha az én gyerekem is kapna!

Ők vajon miért nem hoznak semmit sem?!

Én szeretek adni, és jobb is, mint kapni, csak jól esne, ha viszonoznák őket!

2010. okt. 16. 11:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Igen,sajnos sokan gondolják úgy,h ez csak egyirányú kötelezettség..Kicsit mérsékeljétek az elhalmozást.
2010. okt. 16. 11:47
 2/17 A kérdező kommentje:
Már mérsékeljük és nem is megyünk annyit hozzájuk,mint eddig!
2010. okt. 16. 11:49
 3/17 A kérdező kommentje:
De ők ám el várják, hogy vigyünk valamit, de viszonozni nem kellene?
2010. okt. 16. 11:52
 4/17 A kérdező kommentje:
Legutóbb nem vittünk semmit, és a gyekőc meg is jegyezte, hogy nem hoztatok nekem semmit? Ők mikor hoznak?
2010. okt. 16. 11:54
 5/17 anonim ***** válasza:
Talán ha így tesztek,előbb utóbb észre is veszik magukat..főleg ha hallják a gyerek megjegyzéseit.
2010. okt. 16. 12:00
 6/17 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy rosszul gondolkozom, de én biztosan nem vinnék heti 4x valamit egy rokon gyereknek főleg így, hogy van sajátom is. Szerintem megszokták, nekik ez már természetes, viszont őszintén? Én sem viszonoznám, mert nem ez a szokás. Ünnepekre kap valamit a keresztszülőktől, talán picit többet,mint másoktól, látogatások alkalmával valami apróságot (gyümölcs, csoki, pici autó), de nem heti 4x, max. havonta egyszer, de inkább ritkábban. Bocsánat, hogy ezt mondom, de szerintem nem is lehet elvárni senkitől, hogy heti 4x vigyen valamit a gyereknek, sőt én a sajátomnak sem veszek heti 4x dolgokat. Az a normális, amit a te gyereked keresztszülei csinálnak és nem az, amit ti csináltatok.
2010. okt. 16. 12:42
 7/17 A kérdező kommentje:

Persze nem nagy dolgokat veszünk neki pl. csoki, míg ők semmit sem! Azért az nem természetes szerintem!

De mivel egy jó ideje ritkábban megyünk, így nem is veszünk neki semmit sem!

2010. okt. 16. 12:49
 8/17 anonim ***** válasza:
Nekünk ugyan még nincs keresztgyerekünk, de Hála Istennek van egy kislányom akinek a férjem testvére és a kis felesége a keresztszülei. Kaptunk tőlük már dolgokat eleinte. Mostanában semmi, de nem az esik a legrosszabbul hanem az, hogy azokat a képeket amik fent voltak az iwiw-en a gyerekről mindet leszedték. Ha nekik lesz gyerekük az tuti, hogy tele lesz az iwiw-em a keresztgyermekem fényképeivel is, és ha valamit akarok venni akkor megkérdezem, hogy mire van szükségük, nem kezdek magánakcióba.
2010. okt. 16. 12:54
 9/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is felesleges minden alkalommal vinni valamit, hisz semmi sem olcsó egyrészt, másrészt a gyerek ha nem szokja meg, nem is várja el, és nem azért szeret majd titeket mert visztek valamit, hanem mert egyáltalán mentek, játszatok vele stb...

Mikor még még nem volt gyerekem nekem sem, és a családban is csak egy kislány volt, az unokahúgom, általában mindig vittünk neki valamit, de csak havonta két-három alkalommal, és nem nagy valamit.De azóta már nekem is van egy fiam, és még többre bővült a családban a kicsik száma, 3 keresztgyerekem is van, így nem viszünk csak alkalmakkor.

Azt hogy nem viszonozzák, hát csak ők tudhatják miért, pláne ha meg is tehetnék, de szerintem nem ilyen beállitottságúak.Na a képek levételét nem értem, lehet valamiért megharagudtak, de akkor sem ez a módja.

2010. okt. 16. 13:03
 10/17 anonim ***** válasza:

Szerintem ti bonyolítjátok túl a dolgot! Megszokták, hogy mindig visztek valamit, és még jó, hogy a gyerek rákérdez, ha mégsem visztek semmit. A gyerekek ilyenek.

És még el is várjátok, hogy viszonozva legyen!!! Azért visztek valamit, hogy vissza is kapjátok?

Amúgy rendes dolog tőletek, de fölösleges. A gyerek a végén már csak azért fog várni, hogy vigyetek valamit. Ne menj át anyagiasba, inkább "csak" szimplán örüljetek egymásnak!

2010. okt. 16. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!