Más is gondolkodik úgy vajon, mint én?
Tehát, mi a keresztgyerekünknek megvettünk tényleg mindent, amit gondoltunk, ha egy héten 4-szer mentünk hozzájuk, mindig vittünk valamit neki! El is van kényeztetve!
Viszont fordítva már nem, így van! Ha a mi gyerekünk keresztszülei (a keresztgyerekünk szülei) jönnek hozzánk semmit nem hoznak, csak, ha névnap vagy valamilyen ünnep van!
Mi sajnos most nem állunk anyagilag a legjobban, de az ő gyereküknek és a sajátomnak, amit kell mindent megveszünk, inkább lemondok arról, hogy magamnak vegyek valamit!
Ők viszont jól állnak! Én nem követelek, csak jól esne, ha az én gyerekem is kapna!
Ők vajon miért nem hoznak semmit sem?!
Én szeretek adni, és jobb is, mint kapni, csak jól esne, ha viszonoznák őket!

Persze nem nagy dolgokat veszünk neki pl. csoki, míg ők semmit sem! Azért az nem természetes szerintem!
De mivel egy jó ideje ritkábban megyünk, így nem is veszünk neki semmit sem!

Szerintem is felesleges minden alkalommal vinni valamit, hisz semmi sem olcsó egyrészt, másrészt a gyerek ha nem szokja meg, nem is várja el, és nem azért szeret majd titeket mert visztek valamit, hanem mert egyáltalán mentek, játszatok vele stb...
Mikor még még nem volt gyerekem nekem sem, és a családban is csak egy kislány volt, az unokahúgom, általában mindig vittünk neki valamit, de csak havonta két-három alkalommal, és nem nagy valamit.De azóta már nekem is van egy fiam, és még többre bővült a családban a kicsik száma, 3 keresztgyerekem is van, így nem viszünk csak alkalmakkor.
Azt hogy nem viszonozzák, hát csak ők tudhatják miért, pláne ha meg is tehetnék, de szerintem nem ilyen beállitottságúak.Na a képek levételét nem értem, lehet valamiért megharagudtak, de akkor sem ez a módja.

Szerintem ti bonyolítjátok túl a dolgot! Megszokták, hogy mindig visztek valamit, és még jó, hogy a gyerek rákérdez, ha mégsem visztek semmit. A gyerekek ilyenek.
És még el is várjátok, hogy viszonozva legyen!!! Azért visztek valamit, hogy vissza is kapjátok?
Amúgy rendes dolog tőletek, de fölösleges. A gyerek a végén már csak azért fog várni, hogy vigyetek valamit. Ne menj át anyagiasba, inkább "csak" szimplán örüljetek egymásnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!