Más is gondolkodik úgy vajon, mint én?
Tehát, mi a keresztgyerekünknek megvettünk tényleg mindent, amit gondoltunk, ha egy héten 4-szer mentünk hozzájuk, mindig vittünk valamit neki! El is van kényeztetve!
Viszont fordítva már nem, így van! Ha a mi gyerekünk keresztszülei (a keresztgyerekünk szülei) jönnek hozzánk semmit nem hoznak, csak, ha névnap vagy valamilyen ünnep van!
Mi sajnos most nem állunk anyagilag a legjobban, de az ő gyereküknek és a sajátomnak, amit kell mindent megveszünk, inkább lemondok arról, hogy magamnak vegyek valamit!
Ők viszont jól állnak! Én nem követelek, csak jól esne, ha az én gyerekem is kapna!
Ők vajon miért nem hoznak semmit sem?!
Én szeretek adni, és jobb is, mint kapni, csak jól esne, ha viszonoznák őket!

Szia!
Én még tavaly írtam egy hasonló kérdést...
Nálunk nem keresztszülőség a téma, hanem nagynéni-nagybácsi...
A sógornőméknek jóval előbb született gyermekük, mint nekünk. Valahányszor feléjük jártunk, a kislánynak vittünk valami apróságot. Névnap, szülinap, karácsony, húsvét, mikulás, gyereknap, erre alapvetően kapott ajándékokat. Sokszor vigyáztam is rá, hogy a szülei tudjanak váltott műszakban dolgozni.
Aztán terhes lettem, a kislány akkor már 4-5 éves volt. Az egész terhességem alatt meg nem látogattak, csak akkor, ha kellett valami. De meg nem kérdezték, hogy hogy vagyok. Vagyis rosszul írom, a sógornőm nem kérdezte, csak a sógorom. Megszültem. Nem jöttek látogatni, csak amikor a pici már elmúlt 3 hónapos. Egy Tescos szatyrot odavágtak a konyhapultra, hogy remélik tudjuk használni ami benne van. (1 bébikaja, 1 popsitörlő, 1 baba habfürdő). Ennyi, utána sem jöttek csak amikor költöztünk, a pici fél éves korában. Megjegyzem, az alattunk lévő utcában laktak, gyalog 10 perc...
Elköltöztünk, ígérték, hogy jönnek látogatni, azóta sem...Azóta elmúlt 2.5 éves a fiam, és már született egy kis testvére is, aki már elmúlt 10 hónapos is. A mai napig nem jöttek látogatni.
Ajándékot azt kapta a nagyobbik, amit írtam. 4 hósan. Soha semmi más alkalomra nem vettek neki semmit.
Mikor megszületett a pici, postán küldtek "ajándékot" karácsonyra. A nagynak egy FP teknőst(utálja), a picinek meg egy törölközőt. Semmi más!
Én úgy voltam vele, amikor a nagyobbik már a névnapjára, első karácsonyára, mikulására semmit nem vettek, hogy akkor mi sem veszünk semmit!!!
Ők jól élnek, mi kevésbé olyan jól. Mégis telne rá...
De ők még egy rohadt telefont, smst sem eresztenek felénk, hogy hogy vagyunk!!!
Kedves utolsó válaszoló, elég szomorú, hogy ilyen a közeli rokonság!
Amúgy a keresztszülők, a nagynénije és nagybácsija a gyerekemnek!
Nem én nem azt várom el, hogy visszaadják amit kaptam, hanem, hogy kedveskedjenek valamivel az én babámnak is!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!