Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy magyarországon ennyire tiltják a tehéntejet 1 éves kor alatt? Más országban ez nincs ám így, csak nálunk! Miért vajon?

Figyelt kérdés

Régen is tehéntejen nőttek fel dédanyáink, nagyanyáink..., és mégsem voltak tejallergiásak...Érdekes.

Ki van ellene a dolognak, és mellete, és miért?

2011. jan. 13. 11:54
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
57%

"...akkor mi lenne az alapja te csacsi????"

Pl szója. A csacsi meg te vagy. A tápszer alapja ugyan tehéntej, de MÓDOSÍTOTT tehéntej, hogy ne allergizáljon. Mielőtt azzal támadnál, nem tápszerpárti vagyok, mert van elég tejem. Ha nem lenne, akkor sem tápszerért nyúlnék először, hanem donor női tejért.

egy anyatejleadó

2011. jan. 13. 13:28
 32/42 anonim ***** válasza:
67%

Nézd, mikor az én gyerekem végigüvöltötte az éjszakát és azt mondták azért, mert nincs tejem. (persze igazuk volt), kiírták a tápszert, teljesen magam alatt voltam, felhívtam az osztályon dolgozó csecsemőorvos barátnőmet és ő azt mondta, ne egyezzek bele a tápszer adásba, mert módosított tehéntej, meg nem allergizál, de higgyem el, hogy idegen fehérje és allergizál és komoly problémákat tud okozni. Úgyhogy semmiképp. Mondjam meg a nővéreknek, hogy nem.

Na most ő ott dolgozik, orvos, aki tápszert ír a gyerekekenek, gondolom jópár ügynökkel beszélt már életében és azt mondta ne, mert jobb, mint a tehéntej igaz, de fehérjét ugyanúgy tartalmaz. Nos, én neki hiszek. Úgyhogy egyetértek a kérdezővel a tápszer, tejpépek ugyanúgy tehéntej alapúak. és egyébként mikor kórházban voltunk, volt ott egy csecsemős anyuka és vírusos hányás-hasmenésnél tilos a tej és mondta, mint valami hülye gyereknek, anyuka rá van írva tejalapú, ugyanaz allergizálás szempontjából, mint a tehéntej. Szóval igazán, miről beszélünk.

Annyi a tej dobozára az van rá írva TEJ, a tápszerre meg TEJALAPÚ, de egyébként egyek. Tehéntejből készül mindkettő.

2011. jan. 13. 15:31
 33/42 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, végre van, aki a földön jár!Erről beszélek!
2011. jan. 13. 16:23
 34/42 anonim ***** válasza:
67%

És még egy csacsika, ha van a tehéntejnél allergizálóbb valami, akkor az a szója.Úgyhogy a szójalapú tápszer, akármi is kb ott van, mint tehéntej

Sőt oviban szójából nem is lehet ételt készíteni, az ÁNTSZ szigorúan TILTJA ezt. a tehéntejet pedig lehet előírja, úgyhogy szóját adni 1 év alatt, még nagyobb hibának tűnik, mint a tehéntej.

Fontos táplálási elv napjainkban, hogy szója alapú tápszert nem adunk hat hónapos kor alatti csecsemőknek. Az e feletti életkorban, amennyiben nem áll fenn tejfehérje-allergia, és családi anamnézis, már választható szója alapú tápszer. Adása minden esetben odafigyelést igényel! Az optimális megoldás, ha hidrolizált fehérjéket tartalmazó tápszereket kap a csecsemő.

Egyéves korig még abban az esetben se adjunk szóját, illetve szójatermékeket a gyermekeknek, ha nem szerepel az anamnézisben allergiára utaló hajlam. A szójából készült élelmiszerek adását későbbi életkorra is tehetjük. Amennyiben a családi anamnézis pozitív, akkor egyéves kor után sem javasolt. Felnőtteknek készített szójaételt, pl. szójapörköltet, minél későbbi életkorban, öt-hat év felett tervezzünk az étrendbe.

2011. jan. 13. 16:59
 35/42 anonim ***** válasza:
57%

Sajnálom, hogy nem tudtad alátámasztani semmivel az állításodat, de még csak meg sem próbáltad.

Komolyan gondoltad, hogy egy légből kapott infóra mindenki elkezdi adni a tehéntejet egy éves kor alatt, csak mert szerinted ez így helyes? Furán gondolkodsz. De ha már itt tartunk, gondolkodj el azon, hogy miért volt 20 anyuka a kijelentésed ellen és mindössze egy mellette. Ez számomra jelzésértékű lenne.

2011. jan. 14. 08:06
 36/42 A kérdező kommentje:

Mert mind a sajtó, a média és a "LÉGBŐL KAPOTT" híreknek hisz.Ennyire befolyásolhatóak vagytok.És hogyha nem olvasod végig az összes hozzászólást, akkor ne ítélkezz!

Egy kérdést tettem fel, csak válaszokat vártam, nem minősítést!!!!

2011. jan. 14. 11:16
 37/42 anonim ***** válasza:
73%

amikor már pótolni kellett a kislányomnak, szerencsére sokáig szopott (másfél éves korig) akkor hipoallergén tápszert adtam neki, attól nem lett baja. a tehéntejtől ismét mondom, hasmenése van és ekcémája. a joghurttól kefirtől tejföltől sajttól semmi baja, azt kapja is, de mivel ezek nem tejek hanem tejtermékek, jóval kevesebb bennük a tejfehérje, ill. módosult alakban van bennük.

tejpépet meg babatejet nem kap.

amúgy ha ennyire szíveden viseled ezt az adjunk tejet 1 éves kor alatt topicot, akkor indíts egy kampányt, hátha sikerül valakit meggyőznöd. még a fókuszba is bekerülhetsz.

2011. jan. 14. 13:01
 38/42 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező! Idézlek: "Mondjuk én sem adnék a kisfiamnak"

Ezek szerint te is "légből kapott híreknek hiszel és ennyire befolyásolható vagy"?

Egyszóval nem értem most végül is miért kampányolsz?

2011. jan. 14. 14:05
 39/42 A kérdező kommentje:

Igen én sem adnék a fiamnak, de nem azért mert beteg lesz tőle.Van anyatejem, és azt kap!De ha így vesszük a dolgokat végül is kap, mert tejpépet adok neki!Az allergia nem csak mesterséges módon fejthet ki hatást a szervezetbe!Örökölhető tulajdonság is.Nálunk a családban nincsen allergiás,ami nagyon jó, meg örülök is neki.De akik nagyobb városon laknak nézd meg 40-50%-kal többen allergiásak.Mert sem a pollenre, semmire nem alakult ki a szervezetükben a védekező reakció!

Kutasd vissza, hogy a parlagfűre allergiás volt e valamelyik ősöd...Szerintem NEM!

Gyengék a mostani emberek az az igazság!!!

2011. jan. 14. 14:53
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, iszonyat buta vagy.
2011. jan. 14. 15:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!