Hol "érdemesebb" szülni? Magyarországon vagy Ausztriában?
Tisztában vagyok vele, hogy ahhoz, hogyha az utóbbiban (Ausztriában) szülnék, akkor ahhoz kell X idős munkaviszony, hogy onnan kapjam a juttatásokat.
Minden tapasztalatot, véleményt szívesen várok/fogadok!
Köszönöm a válaszokat!
Még jó, hogy nem ott szültem, mert még nem is szültem!:)
Egyébként persze, hogy nem lesz automatikusan kettős állampolgár, de ha Ausztriában születik, akkor automatikusan osztrák állampolgár lesz és lehet kérvényezni a magyar állampolgárságot is, mivel a szülők magyarok. Legalábbis én ezt olvastam régebben.
De nyugodtan cáfoljatok meg ha tévedek, legalább én is okosabb leszek!:)
2. válaszoló voltam
Akkor megcafollak.
Nagyon tévedsz. :)
Nem minden orszagba lesz automatikusan allampolgar ha a gyerek ott szuletik. Tudtommal ez Ausztriara nem vonatkozik es ugy hallottam Angliaba sem.
Az en fiam Kanadaba szuletett, O automatikusan kanadai allampolgar lett. Az USA-ba is igy mukodik.
Kerdezo: A baba meg csak tervbe van vagy mar terhes vagy? Kint eltek mar vagy csak szeretnetek?
Ma 00:12 te nem győztél meg. A megcáfolás nálam nem ezt jelenti, de mindegy...Te csak kötözködsz, de meg nem indokoltad. Vagy mert nem tudtad, vagy mert nem akartad. Az előbbire
Az utolsó válaszolónak már inkább hittem. Ezek szerint valóban tévedtem, de mégsem mondtam akkora butaságot, mert mégiscsak vannak olyan országok, ahol így működik, csak nem pont Ausztriában. Neked köszönöm a felvilágosítást!:)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
A baba még csak tervben van, illetve az is, hogy kiköltözünk Ausztriába. Csak nem tudunk dönteni, melyik választás lenne jobb: Baba megszületik itthon és majd úgy kiköltözni vagy előbb kiköltözni és majd ott jöhet a baba.
Nem a kettős állampolgárság miatt fontolgatjuk a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!