Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy magyarországon ennyire tiltják a tehéntejet 1 éves kor alatt? Más országban ez nincs ám így, csak nálunk! Miért vajon?

Figyelt kérdés

Régen is tehéntejen nőttek fel dédanyáink, nagyanyáink..., és mégsem voltak tejallergiásak...Érdekes.

Ki van ellene a dolognak, és mellete, és miért?

2011. jan. 13. 11:54
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
78%

Ez már megint a sokadik kérdés, ami úgy van megfogalmazva, hogy "jajj de kiművelt vagyok ebben a tmában ti kis buta anyucik".

A bocitejet igen adták régen is, de feles/negyedes formában. Emellett pedig bármily meglepőt írok most, a bocitej valóban NEM az emberi gyomornak való. Meg mellesleg most miről beszélünk? Arról az agyonpasztőrizált, "kizsigerelt" bolti tejről 2,8%os zsírtartalommal?:)

Sokkal inkább a kecsketej való az emberi gyomornak, aminek az összetétele közelebb áll az anyatejhez. (De ez sem tömény formában)

2011. jan. 13. 12:26
 12/42 A kérdező kommentje:

Most vesszetek belém....Csak egy kérdés volt!Nem akarom én sem adni gyerekemnek, de ha lenne olyan lehetőség, hogy háztáji tejetek lenne, akkor mi lenne a helyzet?

Egyébként van sok ismerősöm falun, kb.:4-5 is, aki tápszer helyett adta, és nincs semmi bajuk....A tápszertől is lehet baja a babáknak.Az miért van, hogy van olyan, hogy valakit kiüt a tápszer?Mert olyan is van!!!!

2011. jan. 13. 12:26
 13/42 anonim ***** válasza:
74%
Régen a nők szinte folyamatosan szültek, és hatalmas volt a gyermekhalandóság. Godolj csak Arany Jánosra, aki tíz gyerekből egyetlenként maradt életben. Nem volt olyan nagy vasziszdasz találni egy szoptatós dajkát, akinek volt teje, de meghalt a csecsemője, és aki heti két fej káposztáért meg egy kolbászért naponta megszoptatta a gyereket. Szóval csecsemőnek régen sem tehéntejet adtak.
2011. jan. 13. 12:29
 14/42 A kérdező kommentje:

Jó, akkor biztosan csak az én édesanyám, és testvére, meg magyarországon CSAK ez a falu kisgyermekei kaptak tehéntejet, ha nem volt más...Végülis minden elképzelhető!

Ez a falu a kiválasztott!

2011. jan. 13. 12:31
 15/42 anonim ***** válasza:
67%

A vidéki tej, na az a tömény, valódi tej meg egyáltalán nem való a gyerek gyomrának.

Én nem ellened szólok kérdező, csak leírom hogy vannak dolgok, amikben haladt előre a kor. Egyébként ezt védőnővel, gyerekdokival is meg lehetne beszélned, és ők elmagyaráznák hogy mi az ábra jelenleg?

2011. jan. 13. 12:31
 16/42 A kérdező kommentje:
Akivel teljes mértékben egyetértek az a második válaszoló++++
2011. jan. 13. 12:33
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Én is erős túlzásnak tartom.

Én szoptattam hat hónapig kizárólag, nem adtam semmit a fiamnak, amit nem ajánlottak. Köztük tehéntejet sem. 1 éves kora után eleinte laktózmentes tejjel próbálkoztunk, igazándiból 2 éves elmúlt, amikor ivott tehéntejet stb stb. Ja és csak vizet iszik, még teát is elvétve, soha nem jártunk gyorsétteremben, nem kapott chipset akármit Többé kevésbé egészségesen étkezett.

És most 4 évesen 1-es típusú cukorbeteg lett. És mit mondtak mitől, az 1 éves kor alatt adott tehéntejtől. (mondtam nem kapott) Meg a korán elkezdett hozzátáplálástól. (mondtam 6 hónapig kizárólag szoptattam) Rövid ideig szoptattam (mondtam 17 hónapig)Ha meg nem ettől, akkor a kólától meg a cukros üditőktől. Nagyon erősen vissza kellett fognom magam, hogy ne rúgjam fel a főorvost székestől. (csak az tartott vissza, hogy ott dolgozik orvosként a barátnőm és nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni)

Úgyhogy kicsit sem hiszek ebben. Az orvosok, kutatók pénzt kapnak minden publikációért és hát egy komoly felfedezés, már olyan kvalitást igényelne, ezért ilyen hülyeségeket publikálnak. És nehéz túllépni ezeken.

De ettől függetlenül, hogy biztos vagyok benne, az égvilágon semmi baja nem lesz a gyereknek a 2 hónapos korban adott tehéntejtől, illetve ha lesz baja, akkor is lesz, ha 4 évesen kap először tejet, meg ha soha életében nem kap, akkor lesz más baja. Betartani semmibe nem kerül. Annyi minden van, amit lehet adni egy gyereknek, hogy nem muszáj pont tehéntejet.

Ja és én két hónapos koromtól kaptam feles tejet, meg elkezdtek hozzátáplálni és tjallergiám lett, 4 éves koromban derült ki, mert a 70-es években nem volt könnyű ezt diagnosztizálni. És voltak már szövödmények is, májnagyobbodás, vékonybélgyulladás. Egy évig voltam laktóz és gluténmentes diétán és elmúlt. Azóta is ihatok tejet és ehetek tejterméket. És soha nem voltam orvosnál azóta sem.

És itt is a kérdés, nem azért van sok tejallergiás, akiket nem tudnak kikezelni, mert el kell adni ezt a sok terméket?

Mert furcsa ugyanaz az orvos (emlékszem rá) engem 78-ban egy év alatt felgyógyított (jó akkor még nem volt semmi laktóz, gluténmentes akármilyen termékek horroráron), ma meg itt ez a sok allergiás, akinek életük végéig diétázni kell. Meg alacsony IQ-juk lesz, meg Isten tudja mi bajuk. Én ebben is hatalmas üzletet látok.

2011. jan. 13. 12:34
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
Kaphattak tehéntejet, ebben igazad van; de vizezték... kisebb babáknak a fele víz volt, nagyobbacskáknak a negyede kb. Nem magát a 30-401%os zsírtartalmú tejet adták akkor sem :)
2011. jan. 13. 12:34
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Illetve rosszul írtam nem tejallergiám lett, hanem volt születésemtől fogva, már anyatejet sem kaphattam volna, nemhogy tehéntejet éveken keresztül.
2011. jan. 13. 12:36
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
nekem anyukám pici koromban mivel nem volt teje csak 3 hónapig, utána a tápszert kihánytam folyamatosan, ezért csak házi tejet kaptam vizezve orvosi utasításra, ugyanis valamit kapnom kellett. Nem vagyok allergiás, nincs semmi bajom, élek virulok, egészséges vagyok, van 2 egészséges kisfiunk. Nekik 1 éves kortól adom a tejet és Ők is jól megvannak vele :)
2011. jan. 13. 12:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!