Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy magyarországon ennyire tiltják a tehéntejet 1 éves kor alatt? Más országban ez nincs ám így, csak nálunk! Miért vajon?

Figyelt kérdés

Régen is tehéntejen nőttek fel dédanyáink, nagyanyáink..., és mégsem voltak tejallergiásak...Érdekes.

Ki van ellene a dolognak, és mellete, és miért?

2011. jan. 13. 11:54
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag a tehéntej a bocik táplálására van, nem az emberekére. Régen adtunk felestejet a gyerekeknek pici korukban, és nem lett semmi bajuk sem tőle. Szerintem most sem lenne, de ha tiltják, meg sem próbálják adni az anyukák.
2011. jan. 13. 12:01
 2/42 anonim ***** válasza:
100%
Én elfogadom a mostani álláspontokat, bár azért benne van ebben a dologban szerintem az is, hogy így könnyebb eladni a tápszert, tejitalt, tejpépet. Amit én túlzásnak tartok az az, hogy valaki még 1 éves kor után is tejitalt ad a gyereknek és a hűtés nélkül is tárolható bébi desszertet joghurt helyett. Persze ezt mindenki saját maga dönti el és ahhoz, hogy más mit tart biztonságosnak tulajdonképpen semmi közöm.
2011. jan. 13. 12:01
 3/42 anonim ***** válasza:
56%

ettől a mi is meg nagyanyáink is ezt itták,ették dologtól már feláll a szőr a hátamon.Miért nem lehet megérteni,hogy fejlődik az orvostudomány,elvégeztek egy csomó kutatást.Ráadásul,amit akkor ettek,ettünk,az még tej volt,nem az,mint amit ma a boltokban lehet kapni.Nem volt tele minden szeméttel,nem volt minden növény génmódosítva.az akkori tehenek nem génmódosított növényt ettek,az antibiotikumot hírből sem ismerték.

Én nem adok a 16 hónapos fiamnak tejet,tejitalt iszik,abban legalább van vitamin,és nincs tele nitráttal.Tejterméket azt kap tíz hónapos kora óta

2011. jan. 13. 12:06
 4/42 anonim ***** válasza:
71%
semmit. te azt és akkor adsz a gyereknek ami és amikor akarsz. de te se nézz le engem, ha betartom az egy éves kort.
2011. jan. 13. 12:09
 5/42 anonim ***** válasza:
79%

Nem tudom Te hol élsz, én Franciao.ban. De itt se javasolják 1éves kor alatt, söt 2éves kor alatt se nagyon!

Na ja, ök felnöttek, de nem hormon kezelt tehén teje által! Na meg amit etetnek velük. Bár arra is kiváncsi lennék, a boltitejek mennyi tehenet láttak?! :-)

Én 1év alatt nem adom az tuti, utánna is 2éves koráig hozzávaloként. Direktbe nem. Igy tervezem.

2011. jan. 13. 12:10
 6/42 anonim ***** válasza:
100%
Én is túlzásnak tartom. 13 hónapos kora óta bolti 2,8-as tejet iszik a kislányom, most 2,5 éves. Mellette kap egészséges, bőséges ételeket, frissen facsart leveket, plusz a téli hónapokban egy kis MultiKid vitamint vassal.
2011. jan. 13. 12:10
 7/42 anonim ***** válasza:
100%
ja, hogy egy éves kor alatt? Egy éves kor alatt én sem adtam. (A 13 hónapostól tejet ivó gyerek anyukája voltam).
2011. jan. 13. 12:11
 8/42 A kérdező kommentje:
Bocsi, de én nem a bolti tejre gondoltam...Abban persze, hogy nincs tehéntej!!!Faluról tudnánk hozni rokonoktól.Mondjuk én sem adnék a kisfiamnak, csak kiváncsi voltam a véleményekre!
2011. jan. 13. 12:18
 9/42 A kérdező kommentje:
Első válaszolótól kérdezem!Ha a tehéntej a bocik táplálására van, és arra találták ki, nem az emberekére. akkor régen, akonek nem volt teje, mit adott volna csecsemőjének????Lehet, hogy te sem lennél most itt, ha azok az emberek élnének csak, akik anyatejes táplálásban részesülhettek!!!
2011. jan. 13. 12:20
 10/42 anonim ***** válasza:
70%

Ha te akarod adni 1 éves kor alatt, hát add neki.

Egy csomó más országban ugyanígy nem ajánlják, mint nálunk, egy csomó másik országban pedig nem foglalkoznak az egésszel.

És: de igen, régen is voltak allergiások.

2011. jan. 13. 12:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!