Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit szóltok ahhoz, hogy...

Mit szóltok ahhoz, hogy magyarországon ennyire tiltják a tehéntejet 1 éves kor alatt? Más országban ez nincs ám így, csak nálunk! Miért vajon?

Figyelt kérdés

Régen is tehéntejen nőttek fel dédanyáink, nagyanyáink..., és mégsem voltak tejallergiásak...Érdekes.

Ki van ellene a dolognak, és mellete, és miért?

2011. jan. 13. 11:54
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
71%

Ez már tényleg unalmas, olvass utána hányszor tették fel ezt a kérdést eddig. Mármint úgy, hogy más országban hogy van. És ott a válaszokban megírják külföldön élő anyukák, hogy náluk sincs másképpen. Én is külföldön élek és nálunk is ugyanúgy nem ajánlják mint Mo-on. Tudsz mondani biztosra egy országot ahol nem így van? Melyik az?

Amúgy ezt a túlzott tiltást én sem értem, mindenki tegyen úgy ahogy jónak látja és adjon igazi tehéntejet ha akar. Ezzel az erővel más élelmiszert is ennyire betilthatnánk a babának mert az is lehet rákkeltő, hormonkezelt stb.

De csak akkor tegyél fel ilyen kérdést, ha biztosra tudod hogy máshol hogy van.

2011. jan. 13. 12:46
 22/42 anonim ***** válasza:
71%

"meg ha soha életében nem kap, akkor lesz más baja"

ez illetve az utolsó anyuka, aki azt írja, hogy légyszi mondj egy országot, ahol egy éves kor alatt javasolják a tehéntejet (lehetőleg európai legyen, ne pl. Kína). A másik, aki megmondta a tutit az az anyuka, aki írta, hogy úgy érzi, hogy mi vagyunk a buta anyucik és majd te, kedves kérdező megmondod nekünk, hogy mit, hogyan, merre.

Nincs ám így? no akkor hogy van? Legalább 1-2 linket küldj, akár angolul, akár németül vagy franciául, mert értjük ám azt is.

2011. jan. 13. 12:53
 23/42 anonim ***** válasza:
57%
Nem olvastam a hozzászólásokat ugyhogy lehet hogy leirták már előttem százszor.Én ugytudom hogy a legtöbb országban nem ajánlják 1 éves kor előtt,na persze itt nem Üzbegisztánról meg hasonló országokról beszélek,de szerintem te sem.Nemtudom honnan veszed ezt,én ugytudom ez egységesen igy van mindenhol.
2011. jan. 13. 12:58
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy vagyok ezzel a tej-mizériával, hogy nem hiszem el, hogy rossz a bolti tej. Miért lenne rossz? Mi a 2,8-ast és a 1,5-öst isszuk felváltva. Az egész család, a két éves gyerek is. A tejet kiegészítésként isszuk, és nem ez az egyetlen táplálékunk.

Amúgy is, ha a bolti tej rossz lenne, vagy nem annyi lenne a tápértéke, stb. ami rá van írva a dobozára, akkor a fogyasztóvédők ráugrottak volna, és a Híradóban téma lenne. (úgy ahogy néha a tojás, vagy a rossz minőségű virslik, túró rudik, stb... azokra mindig rárepülnek).

A termékeke folyamatos ellenőrzés alatt vannak, ugyhogy én bátran adom a gyerekemnek, a tápszert viszont nem szívesen.

2011. jan. 13. 13:02
 25/42 anonim ***** válasza:
61%
szreintem ha te akraod, add a gyerekednek. nekem van allergiám, pedig nem ma születtem, hanem 30 éve, kaptam tejet kiskoromban. a kislányom örökölte a hajlamot, és én nem adok neki tehéntejet, mert ekcémmás lesz tőle, meg megy a hasa, ami tipikus tejfehérje allergia tünet. sztem itt nem fogsz tudni senkit meggyőzni arról, hogy milyen fasza dolog 1 éves kor alatt tejet adni.....
2011. jan. 13. 13:06
 26/42 A kérdező kommentje:
A babatej tehéntejből van, tejpép is, tápszer is, a pudingok is, joghurtok is. Ezeket sem adsz majd a gyereknek?
2011. jan. 13. 13:07
 27/42 A kérdező kommentje:
Hányszor mondjam, hogy nem vagyok a tej adása mellett, de ellene sem...
2011. jan. 13. 13:09
 28/42 anonim ***** válasza:
61%

Olvasd és okulj: [link]

"Ha a tehéntej a bocik táplálására van, és arra találták ki, nem az emberekére. akkor régen, akonek nem volt teje, mit adott volna csecsemőjének????" Ha gazdag volt a nő, akkor szoptatós dajkát fogadott. Ha szegény volt, akkor azt adtak a babának, ami volt: kecsketejet, tehéntejet, kását. Magas is volt a csecsemőhalandóság, amelyik nőnek nem volt teje, annak a gyereke gyakorlatilag halálra volt ítélve.

Amúgy meg nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy külföldön ajánlják a tehéntejet a gyermekorvosok 1 éves kor alatt. Sehol sem javasolják. Hány külföldi országban éltél már? Honnan veszed az infóidat?

Felőlem azt adsz a gyermekednek, amit akarsz, aztán reméljük, hogy nem lesz allergiás. És engedtessék már meg nekem, hogy kicsit haladóbb legyek, mint dédanyáink voltak, elvégre már nem 100 éve élünk.

2011. jan. 13. 13:13
 29/42 A kérdező kommentje:
Oké, én ezt értem ,de akkor is minden, amit most adsz a gyerekednek lsd.:előbbre többek között a tápszernek is a TEHÉNTEJ az alapja.És ezt nem magyarázod meg!Akár módosított formában is, de ha most nem lenne egy tehén sem, és egy kecske sem stb...akkor mi lenne az alapja te csacsi????
2011. jan. 13. 13:23
 30/42 anonim ***** válasza:
57%
Na igen, mindennap van itt egy "okos anyuka", aki jól megmondja, hogy szeeinte külföldön adják a tehéntejet, Magyarország az egyedüli, ahol nem. A gond csak az, hogy egyik ilyen "okos anyuka" sincs tisztában azzal, hogy külföldön hogy van, csak a véleménye van meg, tájékozottsága meg nulla.
2011. jan. 13. 13:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!