A kérdésem igazából az lenne, hogy faluba miért kell a kutyát elhordani sétálni?
Valamelyik nap olvastam egy kérdést, hogy az egyik anyuka elvitte a gyerkőccel a kutyát is sétálni, és az egyik háznál azt látta, hogy anyuka veri a kutyákat, mert azok ugattak.
Én se kultiválom, ha a kutyáink azért őrjöngenek, mert másik kutyát sétáltatnak a házunk előtt. Főleg mikor a babám épp elaludt. Jó én nem verem őket, de igenis rájuk szólok. Tehát a kérdésem még mindig az, hogy miért kell a kutyát a faluban sétáltatni. Én se viszem az enyéimet.
Kedves kérdező!
Második vagyok. Igen minden nap visszük sétálni, mert igényli a mozgást. Ugye te sem gondolod komolyan hogy a sétálós anyuka direkt viszi felétek a kutyát hogy a te babádat felébressze. Gondolom első gyerek. Majd rájössz hogy nem róla szól a világ, mások is élnek nem csak te, és nem csak síri csendben aludhat a gyerek.
Kedves kérdező:
Inkább ne tarts kutyát, ezzel tennéd a legjobbat:-((((
Sőt te se menj ki az utcára.
Mellesleg megtaníthatnád viselkedni is a kutyádat, ha zavar az ugatása..
Én is falun lakom, s én is viszem sétálni a kutyámat képzeld. Magasról teszek rá, hogy hol, milyen, megy mennyi kutya ugat!!
Olyan jó érzés mikor megyünk nyugisan, sétálunk, miközben a a kerítés mögül a kutyák majd szétszedve a kerítést ugatnak.. Az enyém szocializálodott eb, nem nagyon ugat akkor sem, amikor otthon van az udvaron, s másik kutya megy az utcán.
Igen és itt a következő kérdés, miért jobb a te kutyáidnak egy kertben, mint a panel kutyának, amelyiket nap mint nap viszik sétálni, hogy inger érje őket? Már miért ne vihetné el valaki sétálni a kutyáját csak azért mert faluban él.
Nem kell begyöpösödött agyúnak lenni, mert valaki falusi és felvenni a paraszti lét alapelemeit.Remélem a gyerekedet azért néha kiviszed a kertből és lát mást is, vagy majd húszévesen csodálkozik rá a metróra, a Balatonra?
A babádról meg annyit, amikor az én babám született, akkor felújították a panelt, nem tudom hallottad e milyen zajjal jár, panelba fúrni csavarokat, nyugodtan aludt, mint ahogy itt falun is, pedig alattunk van a párom műhelye és vannak örjöngő kutyák, sőt a szembe szomszéd kutyája állítólag egész éjjel ugat. A gyerekeim magasról tesznek erre. Ez is a paraszti gondolkodás: pszt, a gyerek alszik. Ja kedvencem a hozzád hasonló anyukától: ne kopogj, a gyerek alszik-tábla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!