Melyik a kedvenc összeolvadt, dupla lány neved ha van?
Nekem az Emmaléna. Olyan könnyed hangzású és első blikkre nem tűnik hivalkodóan dupla névnek nekem legalábbis. Persze egyszerűbb ha csak az Emma vagy a Léna lenne de ez mégis bűbájos nekem.
Sorolnátok még ilyen dupla neveket amiket nem írtam még?
#8 A Zselyke számomra is ugyanaz a rosszul csengő celeb-babanév kategória, mint ezek a nevek, szóval...
tegnap 20:57
12/24 anonim válasza:
Van, ami tetszik, van, ami nem, pont mint az összes többi adható név is ugyanígy vagy tetszik, vagy nem. Szerencsére senkinek sem kötelező olyan nevet adnia a gyerekének, ami neki nem tetszik.
tegnap 21:08
13/24 anonim válasza:
Nekem sem tetszenek, de még mindig jobbak, mint a random egymás mellé rakott betűkből álló nevek, mint pl a Lia, Lea, Noa, Lora, Lara, Zara, Zora stb stb
tegnap 21:47
14/24 anonim válasza:
"Nekem sem tetszenek, de még mindig jobbak, mint a random egymás mellé rakott betűkből álló nevek, mint pl a Lia, Lea, Noa, Lora, Lara, Zara, Zora stb stb"
Ezek nem random vannak egymás mellé dobálva, hanem jelentésük van. A Lea ráadásul nem is modern, hanem bibliai név. Legalább ne reklámozd a műveletlenségedet
tegnap 22:53
15/24 anonim válasza:
Ja és például a Zora is a szláv hajnalból van
tegnap 22:53
16/24 A kérdező kommentje:
A régebbi klasszikus annamária félék hogy lettek elfogadottak mint az újabbak? Miben különböznek? Annamáriát mondjuk lehet annamarinak becézni (bár joban rosszbanban hallva mindig két névnek érzem :D)
ma 00:12
17/24 anonim válasza:
14 attól még szörnyű csivava nevek
Kérdező, az Annamária tetszik, a többi összeolvasztott név nem.
ma 06:14
18/24 anonim válasza:
14, lehet, de ha egy ilyen nevet hallok, nem a jelentésén kezdek el gondolkozni, hanem csak sajnálom a gyereket.
Szóval inkább legyen Annamira meg Emmaléna, mint Nara/Lana
ma 06:26
19/24 anonim válasza:
Egyik lányom Julianna, nekem ez a konkrét név (értelemszerűen) tetszik :D De nem azért, mert összeolvasztott név, vagy valami, hanem mert na, tetszik. A többi valóban furcsán hangzik, de őszintén, szerintem csak arról van szó, hogy ezek még újak, nem kerültek be úgy a köztudatba és ezért idegenebb hangzásuk van, de 1-2 generáció múlva már megszokottabbak lesznek és kevesebben fogják leszólni. Néhány évvel ezelőtt a Hanna volt hasonló, most meg már látod, nemcsak elfogadott, de még látod variálja is mindenki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!