Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyetemista anyukák, hogy...

Egyetemista anyukák, hogy mertétek így bevállalni?

Figyelt kérdés

Másoddiplomat csinálnék, mert az első "büfédiploma" volt. 3 évig mindennap tanultam, állandóan rá voltam parazva még is 3_ra diplomáztam. Humán erőforrásra és közigazgatási szervező szakra jelentkeztem. De nagyon bizonytalan vagyok. Gazdasági kicsit jobban fekszik, bár a matek se erősségem. A jogi dolgokat is meg kell tanulni érteni és beseggelni. Ami a szorongást kiváltja hogy van egy másfél éves kislányom. A sok tanulás tőle venné el az időt. Minimális segítségem lenne ( férj, nagyszülők). De egyszerűen tudom hogy át kell képeznem magam, mert egyre kevesebb a lehetőség a környéken és nem mindegy a lányom szempontból H mennyit tudok mellette lenni később ( ha beteg meg amúgy is ne kelljen ejjelig & hétvégén dolgoznom /szállítmányozásban dolgoztam/) Kell változtatnom, de nagy áldozattal járna, mert hamar el megy 3-4 év... Szóval értitek. Tanfolyam jobb lenne , de nem bírom a fizikai munkát és az OKJ rendszert kinyirtak.

Ezen szorongok, és nem tudom mit tegyek. Kérlek ne írjatok bántó kommentet.

febr. 15. 22:11
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

16#os, Akkor csináld a hegesztést életed végéig, ha nem büdös. De készülj, családbarát éppen nem lesz, a gyereked meg látni nem fogod, de legalább nem lesz olyan büdös a meló, mint amilyen te vagy. :D Hányinger, blöö.

Akik írták, hogy ápoló. Tessék? :D Ápolóként heti 4x12 órás műszak hol éjszaka, hol nappal, hol alvóból nappalra vissza úgy, hogy az életedről se tudsz semmit kb. De volt már heti 5 műszakom is, plusz hazaérsz alszol és bármikor csörrenhet a telefon, hogy lebetegedett a kollégád vagy a kollégád gyereke, vagy a másik osztályon valaki és nincs ember, úgyhogy legyél szíves összekapni magad és befelé és ez bizony nagyon nagyon sok szabad hétvégére igaz vagy pihenőnapra. HA egyáltalán adnak szabad hétvégén, volt hogy nem tudták megadni. Mellé túlóra, fél 6-ra összekészülve már ott ülsz, este pedig örülhetsz ha nem úszol el, mert annyira kevesen vagytok és 7-kor ki tudsz lépni. Sajnos volt olyan is, hogy 8-kor tettem ki a lábam. Ez tényleg családbarát és meg se fizetik. :D Kérdező, bármit, csak ezt ne fogadd meg. Amúgy csak trollkodnak itt sokan, hidd el, ötletet meg alig írnak.. fingjuk nincs milyen az, amikor benne vagy egy adott hivatásba, szeretnél váltani egy CSALÁDBARÁTRA gyerek mellett, de tőle se szeretnéd elvenni az időt és fejlődnél is. Nagyon nagyon nehéz ez ám. Amúgy az eltartást minek írtátok? Nem írta, hogy nem dolgozna mellette. De az is mekkora ötlet, hogy dolgozz inkább. Tehát azért, mert anya lettem, életem végéig nyugdíjig mondjuk maradjak egy gyárba, mert hát ez van? Ne vicceljünk már.

febr. 16. 11:25
 22/41 anonim ***** válasza:
36%

"fingjuk nincs milyen az, amikor benne vagy egy adott hivatásba, szeretnél váltani egy CSALÁDBARÁTRA gyerek mellett"

De én tudom, próbáltam, ezért írtam, hogy az ilyen hivatalokat, oepet meg hasonló közszférás állásokat el kell felejteni, mert nem fog tudni bejutni, az rokonoknak, ismerősöknek van.

febr. 16. 12:19
 23/41 anonim ***** válasza:
22# Tisztelet a kivétel. 21 voltam
febr. 16. 12:21
 24/41 A kérdező kommentje:
Utolsó munkahelyem előtt egy megyeszékhelyei hivatal 2 munkakört és 3 budapesti kormányablak ajánlott állást. Ezt mind érettségivel, igazából a büfé diplomával felvettek volna (nem kommunikált, de előny a diploma, bármilyen is) az alacsony fizetés és az ingázás miatt nem vállaltam,mert közbe jött egy jobb, ahonnan elmentem szülni. Az tény, H nincs megfizetve. Budapesti és megyeszékhelyi viszonylatban 250K fizettek volna. A mostani helyemen meg majd kétszer ennyit. (De ez tarthatatlan, ügyelet, állandó készenlét....)
febr. 16. 12:51
 25/41 A kérdező kommentje:
Fizikai munka alatt most értek egy kőművest, burkolot, villanyszerelőt. Ami meg női cukrász pék szakács... Gyerekek.. pékek hajnali 3kor kezdenek, sógornőm is gyerek előtt cukrász volt... 6kor kezdtek és majd napi 12 órát toltak... Nőként, anyaként menjek szobafestő mazolonak? Vagy valami karosszériasnak autószerelőnek? Főleg ha affinitàsom sincs hozzá. Az utolsó kettő nappali rendszerű képzés 3 év szakmunkásiban. (...)
febr. 16. 12:55
 26/41 A kérdező kommentje:

Én is gyerek korom óta egészségügyben dolgoznék, de a muszakolas és a kevés fizetés miatt nem. Minden tiszteletem neked.

febr. 16. 12:56
 27/41 anonim ***** válasza:
65%
Miért nem tanulsz meg inkább 2 nyelvet viszonylag magas szinten? Sok helyen nem kell más csak a nyelv.
febr. 16. 13:11
 28/41 A kérdező kommentje:

Mert elvárás ma már 2 nyelv ismerete. (Főleg irodai munkakörökben. Ez olyan mint az, hogy van jogsid és vezetési tapasztalatod.)

febr. 16. 13:53
 29/41 A kérdező kommentje:
Úgy akartam érteni, hogy a mostani munkakörömben is angol németül kommunikálok. A többi elvárás, képesség és szaktudás csak erre jön rá.
febr. 16. 13:54
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Én a NAV-ban dolgozom felsőfokú végzettséggel, nem vezető beosztásban. A nettóm több, mint 500 eFt, és kapunk még cafeteriát és jutalmat is (bár ez már említésre sem méltó összeg). Állítólag béremelés is lesz. 40 óra a munkaidő, rugalmas a munkarend (a legtöbb munkakörben). Van 5 nap pótszabadságunk és évi 44 nap home office (ezen felül a munkáltató is elrendelheti, pl. hőségriadó idején). Simán be lehet jutni ismeretség nélkül is.

DE! Amiket írsz, azok valóban büfészakok. Azzal fel tudnak venni, de nem olyan munkakörbe, amihez diploma kell, így a fizetésed is a béka popója alatt lesz. Jogász, vagy közgazdász végzettséggel lehet leginkább elhelyezkedni nálunk.

febr. 16. 16:04
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!