Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem beszélünk gyerekekne...

Miért nem beszélünk gyerekeknek a szexről?

Figyelt kérdés
Kérlek ne lássatok bele semmit a kérdésbe, teljesen objektíven, és elméletileg közelítem meg a témát. Miért nem beszélünk gyerekek előtt szexről, vagy miért csak "virágnyelven". Pl. a gólya hozza a babát. Persze, itt most nem arra gondolok, hogy szemtől szembe felvessük ezt a témát egy gyereknek, vagy beavassuk a mocskos részletekbe, mindössze arról van szó, hogy direkt kerülik, átfogalmazzák, átfogalmazzuk a mondatot. Miért nem mondjuk ki a nyilvánvalót, miben ártana ez a gyereknek?

dec. 22. 22:57
 1/8 anonim ***** válasza:
74%
Mármint, hogy ti miért nem beszéltek? Én azt honnan tudjam?
dec. 22. 23:15
 2/8 anonim ***** válasza:
73%
Mi honnan tudjuk, hogy ti mit miért csináltok.
dec. 22. 23:20
 3/8 anonim ***** válasza:
93%
Egy bizonyos korig nem értik úgyse, hogy miről van szó. Hogy mikortól lehet / mikortól szükséges is beszélni már a szex témaköréről, az nem feltétlenül egyszerű kérdés és több tényezőtől függhet.
dec. 22. 23:31
 4/8 gabor49 ***** válasza:
100%
otthon a szülők iskolában a tanarok is szoktak róla beszélni
dec. 23. 05:04
 5/8 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez amúgy egyre kevesebb helyen van így szerencsére. Nyilván nem kell az orra alá tolni a témát, de előbb-utóbb előkerül ovis kor körül (főleg, ha kistesó születik, másnak születik kisbabája a családban). 4 éves lesz a lányom és terhes vagyok, szóval nálunk ez most napi téma. Tudja, hogy a baba a hasamban van, tudja, hogy a lányok nuniján jön ki a baba. Azt még nem kérdezte meg, hogy került oda, de ha megkérdezi, valami neki való egyszerű választ mondok (anya-apa összebújik, összeölelkezik, ilyesmi). Ha érdekli, kérdez még úgyis.
dec. 23. 05:52
 6/8 anonim ***** válasza:
92%
Beszélünk, csak a korának megfelelően. A gólya hozzá az olyan 2 éves gyerek szintje.
dec. 23. 06:47
 7/8 anonim ***** válasza:
85%

A jelenlegi pszichológiai álláspont az, hogy hülyeséget (gólya hozza) nem ajánlott mondani kicsiknek sem. Szerintem azért alakult ez így, mert a felnőttek cikinek érezték hogy elmondják, nem beszéltek ilyesmiről (más családtagoknak is, nem csak az életkor miatt), a gyerekek meg még nem tudták, hogy nem illik róla kérdezni, tehát kérdeztek. Akkor meg valamit mondani kellett.

És ma is kérdeznek :-) Egész piciknek is el lehet mondani, hogy az anya hasában van egy hely erre a célra, ahol a kisbaba növekedhet, és hogy ő is ott növekedett. Arra nem biztos hogy rákérdez, hogy kerül oda a baba, de el lehet mondani hogy amikor anyaés apa kisbabát akart akkor apa testéből és anya testéből is levált egy pici darab és abból lett.

dec. 23. 07:47
 8/8 anonim ***** válasza:
82%

Én nem mondtam ilyen marhaságokat soha és nem is ismerek ilyen gólyás mesés, madaras méhes magyarázót.. mindenki azt mondja, hogy a kuki megy a puncusba és a hasban növekszik a kisbaba az apuka "magja" a kukiból az anyuka pocakjába kerül a puncuson át és ott baba lesz belőle.

Lehet más nunit mond megy fütyit, de ezt tudják az ovisok/elsősök, aztán másodiktól bejön pár új kifejezés, 9-10 évesen meg már kicsit többet tudnak a "hogyan" részről.

dec. 23. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!