Gyerekeknek való könyvtárba melyik könyveket raknád be mindenképpen?
Felmész a molyra és nézegeted a listákat.
Aki igazi olvasó, az nem 10-20, hanem több 100 könyvet olvas el mire felnő. Azt mindet felsorolni...
Nincs nélkülözhetetlen könyv. Mondom ezt úgy, hogy tegnap moziba mentünk, és ha már ott van mellette a Libri, vettem három könyvet. Bődületesen sokat olvasok, mindig sokat olvastam a lányomnak is, és ő is olvas, mióta ismeri a betűket (van, ami mindkettőnknek megvan, mert nem akartunk vele várni, míg a másik végez).
Amit mindenképpen meg akartam vele ismertetni, azok Janikovszky Éva könyvei.
Kemény laposokat nem írok, az látható szemmel melyik minőségi és jó, Julia Donaldson könyvei, Öreg néne őzikéje, Boribon, Füzesi Zsuzsa mondókáskönyvek, A titoktündér sorozat, A kis herceg, Vidám mesék, Kuflik, Magyar népmesék, Varró Dani könyvei (a felnőtt versesek a nagykamaszoknak is jók), Csukás István, Janikovszky, A végtelen történet, Harry Potter, Ropi/Zizi naplók segítenek ha nem szeret olvasni, Geronimo/Tea Stiltonok szintén.
Montgomery Anne sorozata, Verne Gyula könyvei, Jane Austen könyvei, összes nagyobb magyar költő versei, kötelező olvasmányokat nem tudom ide gondoltad-e írni, de abból is van rengeteg, ami jó.
Örökké tudnám sorolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!