Hány éves gyerekeknek való a játszótér?
A maximum életkorra vagyok kíváncsi, és nem olyan vonatkozásban, amikor 14 évesek egy random játszótéri padon bandáznak suli után, hanem amikor még valóban játszik ott a gyerek.
Hány éves koráig játszóterezett a gyereked?
Meg csak 4 éves a lányom,így nem tudom, ő meddig fog,de én határozottan emlékszem,hogy olyan 11-12 éves koromig használtam rendeltetésszerűen a jatszolót,tehát kb míg felsős nem lettem. Negyedikes osztálykirándulásra még vittem homokozót,mondjuk páran kirohogtek érte,meg megint páran játszottak velem.
Most 33 vagyok.
Nálunk 12 éves korhatár van kifüggesztve. Szerintem kb. átlagosan addig reális és vannak kivételek.
10 és 7 évesem van, még javában játszóznak. Szerintem a nagy tovább is fog, mint 12. Valószínűleg addig amíg a tesója nem lesz kb. annyi.
Szerintem azért játszótérfüggő is, mert a városban azért van néhány olyan játszótér, amit inkább 10-12+ mondanék ideálisnak, vagy legalábbis, néhány játékot afölött érzek reálisnak (tény, 4 éves a nagyobb, 2 a kisebb lányom, szóval még nem teljesen tapasztalatból beszélek :D). De olyan mászókák, olyan magas csúszdák, stb, amikre sokkal kisebb gyereket őszintén nem szívesen engedek.
Más játszótéren meg, ami nálunk így az ovi környékén van, meg ilyen kreszparkos meg ilyesmi, az nagyon max 10, de szerintem inkább 7-8 körül érdekes még a gyerekeknek. Mert már "dedós", mert nem túlzottan érdekes, nem tud mit csinálni, most a derékig érő csúszdával mit kezdjen egy 10 éves? Ugyanakkor én emlékszem, hogy azért 12-13 évesen még hintázni pl nagyon szerettem, szóval ez is olyan, hogy gyerekfüggő. Gondolom akinek van egy fiatalabb testvére, az tovább fog ilyen helyekre járni és élvezni a játszótér örömeit.
Nálunk van nagyobb kamaszoknak is külön rész. 2 pörgős jàtèk, kosàrpàlya, màsik jàtszótér mellett félcsövek gördeszkásoknak. Mászòkából is van akkora, ami felnőttnek is elèg nagy.
Ahogy látom, sok gyereknek kiskamasz kora előtt (8-10) megy át a játszóterezés bandázásba.
Hintázni sok felnőtt is szeret, meg kötélpàlyàn csúszni.
11 évesem a barátaival(15 éves korig) játszik rajta. Na persze nem úgy, mint egy hároméves.. visszafelé másznak a csúszdán miközben kergetik egymást, bunkert építenek a mászóka alá, a hinta tartóállványára másznak, állva hintáznak, húzódzkodnak és átfordulnak a hinta láncain, röpiznek a hinta felett és focinak a térköves részen, sáskát fognak a fűben és homokfőznek trutyit, amivel esetlegesen dobálják egymást, vagy temetőt csinálnak a homokozóba, vagy nagy gödröt, tele vízzel, amibe nyáron temetik a lábukat és tapossák egymás lábát benne, vagy felmásznak a szélére egyensúlyozni a mászóvárnak, mint egy gerendán, esetleg le is ugranak róla a homokba.
Persze bandáznak is, de nem tudom, miért bandázósabb, mikor ők esznek a padon és beszélgetnek 10+osan kiskamaszként, mint mikor ugyanezt csinálták 5 éve. Padonülés, beszélgetés, marhulás két szórakozás közt. Persze már nagygyerekesebben játszanak, de attól még játszanak/használják a saját szórakozásukra. Nálunk 12éves korig lehet használni a játékokat, ami marhaság, mert a 15 éves most annyi súlyban, mint a másik lány volt 10 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!