Válás esetén mennyire "jó" a gyerekeknek a heti váltásban élés?
Korulmenyektol, a gyerek koratol es a szulok egymassal valo kapcsolatatol fugg. Na meg gondolom a birosagtol is, bar ebben a reszben nem tudok nyilatkozni.
En a gyerek szemszogebol tudok irni, 10 eves voltam, amikor elvaltak a szuleim es nalunk ez a heti valtasos dolog volt.
En szerettem, tinikent foleg, amikor mondjuk elegem volt az egyik szulombol, akkor 1 hetig jo volt, hogy ott volt a masik :DD
De a szuleim kozel laktak egymashoz, termeszetesen mindket hazban volt szobam, voltak cuccaim, csak az iskolataskam kellett cipelni.
Ez ugy nem mukodik, ha a targyi feltetelek se adottak, a gyerek kanapen alszik es egy poloja sincs az egyik szulonel.
Es a szuloknek tudnia kell normalisan beszelni egymassal, akarmi van. Ez is fontos, hiszen itt mindketten egyforman bevonodnak, igy szerintem tobbet is kell beszelni egymassal.
Illetve egy bizonyos kor alatt se feltetlenul mukodik, ha a gyerek nem erti esetleg, hogy miert csak hetente lathatja a szulot 1 hetig. Bar minden megszokas kerdese, bele lehet ebbe is szokni, de szerintem fontos a megertes is.
A gyerekeknek jobbat tesz ha legalább a környezetük nem változik folyton, nem lesznek olyanok mint a vándormadarak.
Pl A gyerekek maradnak abban a házban ahol addig éltek, ott a szobájuk, a dolgaik, és egyik héten az anya, másik héten az apa lakik ott velük. Tehát nem a gyerekeket ráncigáljátok ide- oda, hanem ti mint szülők mozdultok. Végülis ti vagytok azok akik már nem akartok/ nem tudtok együtt lenni. A legtöbb esetben mégis a gyerekek szívják ezt meg.
3-as, es akkor a gyakorlatban ezt hogy kell elkepzelni? 3 otthont tartanak fent? Mindenkinek kulon ugye.
Vagy kettot, es akkor heti valtasban gyakorlatilag ugyanugy egyutt laknak azok, akik szabadulni akarnak egymastol, csak epp nem talalkoznak, de nezegethetik egymas cuccait, veszekedhetnek tovabbra is, ha mondjuk az egyik kupit hagyott?
Es ha parjuk lesz? Oda viszik fel? Ha osszekoltoznenek a parjukkal, akkor mi van?
Vagy ha kozos a haz, egyszeruen osztozni kell es muszaj eladni, akkor mar megint bukott a sztori, mert ki kell robbantani a gyerekeket a megszokott kornyezetbol, nyilvan senki se akar a penzetol elbukni.
Hagyjuk mar.
Tudom, hogy ez a “nesting” manapsag kezd berobbanni a koztudatba, de ez tarthatatlan hosszu tavon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!