A férjem szeretne gyereket, én nem, bevállaljam így?
Nem. A férjednek sokkal kisebb lemondással jár egy gyerek, nem neki kell megszülni, 0-24 figyelni rá stb. A férfiak nagy része minimális részét veszi ki s gyereknevelésből, még azok is, akik nagyon akartak gyereket.
Így könnyű akarni, hogy csak egy kis játszadozást jelent nekik a gyerek, közben meg egy pelenkát nem cserélnek ki. Persze vannak kivételek, de a legtöbb pasi nem erőlteti meg magát ilyen téren.
Alaposan gondolod át. A gyerek tudni fogja, hogy nem akartad, nem lesz mentálisan egészséges felnőtt.
Meg férjed pl. vállalja hogy 6 hónap után otthon marad vele, te pedig visszamész dolgozni? Illetve addig is esténként alvás helyett pelenkázik meg büfiztet?
A kérdező nyilván be fogja vállalni, különben nem kérdezné meg itt.
Ez ugye ismerős, kérdező: a pasi nagyon gyereket akar, de a nő nem, a nő mégis bevállalja csak azért, hogy megtartsa az aktuális farkat és alárendeli magát mások akaratának ahelyett, hogy az önmaga igényeivel foglalkozna. Terhes lesz, majd a pasi undorodni kezd a női terhes testtől, esetleg a nőnek nem lesz hozá kedve, vagy tiltva lesz neki, erre a pasi, vagy a nő félrekúr. Na mindegy, megszületik a gyerek, a pasi, vagy a nő rájön, hogy még élni akar, a pasi lelép, de a nőnek ugye már van egy gyereke. De ha nem is ez történne, akkor a nőben ott marad egész életében, hogy nem akarta ezt a gyereket. Nevel majd emiatt egy tlejesen diszfunkcionális családban egy mentálisan sérült gyereket, elválnak, esetleg csalják egymást és tantermi példája lesznek egy teljesen diszfunkcionális családnak.
Boldog babavárást!
Én sosem szerettem volna, de ezt az elején mondtam is a férjemnek. Ő is így volt/van ezzel. Egyszer hozta szóba, hogy reméli nem bánjuk meg. Pont akkor született tesóm első gyereke, néha amikor náluk töltünk fél napot (már 2 van nekik) akkor mindig mondja hazafelé a kocsiban, hogy de jó, hogy nem vállaltunk egyet sem. :D
Őket imádjuk, de ugye más az amikor a jó részéből veszed ki a részed, hogy babázol vagy játszotok vagy "rosszalkodtok" és más amikor nevelned kell meg 0-24 feláldozni mindent.
Én azt mondom -szintén 36 évesen-,hogy nagyon megbántam volna anno ha hagytam volna magam rábeszélni a gyerekre és a férjem is így van ezzel.
Akkor van értelme ha mindkét félben megban az elhatározás. Ellenkező esetben 3 ember élete fog elcsesződni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!