Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Átlagos szülők, "stresszeltek...

Átlagos szülők, "stresszeltek rajta", hogy fognak a gyerekeitek lakáshoz jutni ilyen ingatlanárak mellett a következő 10-20 évben?

Figyelt kérdés
Átlagos szülök alatt nyilván arra a többségre gondolok, akik nem kaptak plusz lakást a szüleiktől és nem is rendelkezdnek akkora jövedelemmel, hogy a saját ingatlanjuk kifizetése és gyerekeik felnevelése mellett még plusz lakások árát is összerakják.

dec. 9. 14:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
40%

A férjem egyke, ha a szülei nem rontanak el valamit nagyon a hátralévő életükben akkor örökölni fog egy elég jó helyen lévő tégla családi házat. Igaz nem 10-20, hanem reméljük inkább 30 év múlva, de az pont jó lesz a gyerekünknek, hogy ingatlanhoz jusson. (Az én szüleimnek is van saját, jó helyen lévő, jó állapotú lakása, de én nem vagyok egyke)

Ezen kívül nekünk tervünk, hogy vegyünk egy befektetési ingatlant, de az nem a gyereknek lesz, az a mi "nyugdíjunk" lesz. Azért egy kis lakás önerejét egy egész élet alatt nem olyan lehetetlen összerakni, ha nem Budapesten vagy legalábbis nem Budapest közepében gondolkodik az ember. Egy normálisan dolgozó, normális fizetéssel rendelkező, 2 keresős családban inkább az a kérdés "mi a fontosabb", drága telefon, drága cipő, drága nyaralás, drága autó, nagy családi ház, medence az udvaron vagy a megtakarítás...

Testvéremék családi házban laknak (szintén férj részén nagyszülőtől örökölt), nekik az a tervük, hogy ha idősek lesznek eladják és egy egy szobás panelba költöznek, a különbözetet adják a gyereknek önerőnek.

dec. 9. 14:29
 2/19 babyboom567 ***** válasza:
91%
Ha stresszelnék rajta ,lenne lakás?
dec. 9. 14:33
 3/19 anonim ***** válasza:
81%
Sosem stresszeltem ilyenen, nem is fogok. 20 éves a gyerekem, majd dolgozik szépen, spórol, vesz fel hitelt és vesz lakást magának.
dec. 9. 14:38
 4/19 anonim ***** válasza:
90%
Nem stresszelek rajta. Elég nagy a házunk, ha akar lakhat itt. Vagy vesz magának. Mi sem élünk örökké, egyszer örökölni is fognak. Már a mi generációnk is nagyjából úgy jutott lakáshoz, hogy valaki meghalt, nekünk sem volt könnyű lakáshoz jutni.
dec. 9. 14:50
 5/19 anonim ***** válasza:
45%
Átlagos szülők vagyunk, de van már egy lakás ami az övé lesz, ha szüksége lesz rá, addig kiadjuk.
dec. 9. 14:56
 6/19 anonim ***** válasza:
71%

Nem stresszelek, de azert van egy kis rossz erzes bennem ezzel kapcsolatban, mert nekem is borzasztoan nehez volt az eletem. Bar nem csak a lakas miatt, hogy az nem volt, hanem mert egy mittudomen, darab wc papirral se tudtak soha tamogatni a szuleim, arra se futotta.

Viszont ez a resze nalunk biztosan meglesz, legalabb ha egyetemre/ szakmat tanulni megy, dolgoznia es kuszkodnie emiatt nem kell, amig tanul eltartjuk.

De lakast azt valoszinuleg nem tudunk venni. Orokolni lehet fogunk, de erre most gondolni se akarok, mert szeretnem, ha sokaig elnenek a szuleink. Szoval ezt szamitasba nem veszem egyelore.

dec. 9. 14:56
 7/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem, max itt marad mindenki a szobájában.
dec. 9. 15:14
 8/19 anonim ***** válasza:
69%
Nem, mi is, a szüleink is megoldották, ők is meg fogják.
dec. 9. 15:20
 9/19 anonim ***** válasza:
93%
Nem stresszelek rajta, lehet nem is akar az országban maradni majd 🤷‍♀️
dec. 9. 15:21
 10/19 anonim ***** válasza:
93%
Minek előre stresszelni rajta? Nekem az egyik 5 éves a másik most született. Lehet 15 év múlva amikor a nagy 20 éves lesz már teljesen más árakon mozognak majd az ingatlanok. A férjemmel mi is magunknak vásáróltunk a szüleink nem tehették meg, hogy vegyenek nekünk vagy adjanak bele.
dec. 9. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!