Vállalkozás indítása kicsi gyerekek mellett. Jól csinálom, vagy rosszul?
Figyelt kérdés
2 kis gyerekem van, 2,5 és 1 évesek. A munkahelyem katasztrófa, nem is fizet jól, és nagyon rosszul éreztem magam a szülés előtti időben már ott. Elhatároztam, hogy váltani szeretnék, arra, ami tényleg boldoggá tesz. Kb.fél éve építgetem saját tempómban a leendő vállalkozást/tanulok hozzá. Az a tervem, hogy mire a kisebbik is ovis lesz, szóval 2 év múlva nem megyek vissza az előző munkahelyemre, hanem felfuttatom ezt. Nem hajt senki, csak a belső motivációm, szeretem csinálni. Viszont még ez a "félgőz" is elég megterhelő, átlagosan hetente 3-4 napon, napi 3-4 órát foglalkozom vele, úgy, hogy itthon vannak a gyerekek is. Van egy kis napirendünk, reggel játszunk, aztán én elvonulok másfél-2 órára csinálni a dolgom, aztán sétálunk, ebédelünk, és amíg alszanak, megintcsak dolgozom/tanulok kicsit, délután megint játék, aztán hazajön a férjem, közösen csinálunk valamit, séta, vásárlás, főzés, stb...Na most olyan bűntudatom van, mert úgy érzem, hogy az a délelőtti 1-2 óra nagyon sokat elvesz tőlük. Akkor kicsit mindig el is szabadul a pokol, persze fél szemem mindig rajtuk, de nem vagyok aktív velük, inkább ide-oda rohangálok, nehogy bajt csináljanak. Sokszor azért jól elfoglalják magukat, ha már van egy összefüggő 15-20 percem, örülök. Bölcsi esélytelen, mivel nem dolgozom, és a magán is tele van, plusz azért nem is így néz ki minden nap, csak ha valami fontos megoldanivalóm van. Félek, hogy elszalasztom ezt az időt velük, de közben azt is tudom, hogy ha visszamegyek a régi helyemre dolgozni, soha nem lesz ebből semmi. Kicsit elveszettnek érzem magam, néha úgy érzem, hogy erre nekem is szükségem van, néha meg úgy, hogy ennek nem most van itt az ideje. Hálás vagyok, hogy a férjem is támogat, pl.nem szól semmit, inkább segít, amikor teljesen fel van fordulva a lakás, mert többet foglalkoztam a munkával, de emellett emiatt is rosszul érzem magam sokszor. Ráadásul mindig benne van, hogy nem jön be. Írjátok kérlek a véleményeteket! Köszönöm!ma 14:16
1/7 A kérdező kommentje:
Ja, és nem írtam, de persze emelett délelőtt is kell mosni, azért takarítani, ilyesmik, szóval a maradék idő sem a teljes figyelmemről szól. 1 óra közös játékon kívül nem nagyon foglalkozom velük direkt módon délelőtt. Persze mindig kommentálom a házimunkát, meg ott vannak ők is mindig velem, de az nem ugyanaz. De ezt ismeritek gondolom.
ma 14:21
2/7 anonim válasza:
Gyerekeknek semmi baja nem lesz ettől, elvannak ők együtt. Megdöbbentő hogy van olyan gyerek, aki mellől 2 órát lehet dolgozni, nálunk ilyen sosem volt. Örülj neki nagyon és ne legyen bűntudatod.
3/7 A kérdező kommentje:
Szerintem nincs olyan gyerek. Közben 15x rohanok, hogy ne nyúljon a növényhez, ne kapja be az elemet, stb... És az utolsó 20 percben már húz a nagyobb, hogy "anya, gyere, anya, gyere"... Szóval Pont ezért van bűntudatom.
ma 14:24
5/7 A kérdező kommentje:
Fotós.
ma 14:32
6/7 anonim válasza:
El nem tudom képzelni, hogy lényegében 2 totyogós mellett hogyan lehet órákig dolgozni... o.O Az ideje itt lehetne, nem hiszem, hogy sérülnek ettől, ha mással is foglalkozol, de én ezt max bébiszitterrel lennék hajlandó leművelni.
7/7 anonim válasza:
Nem elvárás és nem is tesz jót szerintem ha az összes ébren töltött idejükben játszol velük. Nekem egy gyerekem van és így folyton egymással kellett lennünk, játszanunk. Nekem is nehéz, mert felnőttként nem szeretek úgy játszani, mint egy pár éves gyerek, de a lényeg a lányom se szereti azt gondolom, gyerekekkel akar játszani, akinek van tesója azzal akar játszani és nem az anyjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!