Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalkozás indítása kicsi...

Vállalkozás indítása kicsi gyerekek mellett. Jól csinálom, vagy rosszul?

Figyelt kérdés
2 kis gyerekem van, 2,5 és 1 évesek. A munkahelyem katasztrófa, nem is fizet jól, és nagyon rosszul éreztem magam a szülés előtti időben már ott. Elhatároztam, hogy váltani szeretnék, arra, ami tényleg boldoggá tesz. Kb.fél éve építgetem saját tempómban a leendő vállalkozást/tanulok hozzá. Az a tervem, hogy mire a kisebbik is ovis lesz, szóval 2 év múlva nem megyek vissza az előző munkahelyemre, hanem felfuttatom ezt. Nem hajt senki, csak a belső motivációm, szeretem csinálni. Viszont még ez a "félgőz" is elég megterhelő, átlagosan hetente 3-4 napon, napi 3-4 órát foglalkozom vele, úgy, hogy itthon vannak a gyerekek is. Van egy kis napirendünk, reggel játszunk, aztán én elvonulok másfél-2 órára csinálni a dolgom, aztán sétálunk, ebédelünk, és amíg alszanak, megintcsak dolgozom/tanulok kicsit, délután megint játék, aztán hazajön a férjem, közösen csinálunk valamit, séta, vásárlás, főzés, stb...Na most olyan bűntudatom van, mert úgy érzem, hogy az a délelőtti 1-2 óra nagyon sokat elvesz tőlük. Akkor kicsit mindig el is szabadul a pokol, persze fél szemem mindig rajtuk, de nem vagyok aktív velük, inkább ide-oda rohangálok, nehogy bajt csináljanak. Sokszor azért jól elfoglalják magukat, ha már van egy összefüggő 15-20 percem, örülök. Bölcsi esélytelen, mivel nem dolgozom, és a magán is tele van, plusz azért nem is így néz ki minden nap, csak ha valami fontos megoldanivalóm van. Félek, hogy elszalasztom ezt az időt velük, de közben azt is tudom, hogy ha visszamegyek a régi helyemre dolgozni, soha nem lesz ebből semmi. Kicsit elveszettnek érzem magam, néha úgy érzem, hogy erre nekem is szükségem van, néha meg úgy, hogy ennek nem most van itt az ideje. Hálás vagyok, hogy a férjem is támogat, pl.nem szól semmit, inkább segít, amikor teljesen fel van fordulva a lakás, mert többet foglalkoztam a munkával, de emellett emiatt is rosszul érzem magam sokszor. Ráadásul mindig benne van, hogy nem jön be. Írjátok kérlek a véleményeteket! Köszönöm!
nov. 14. 14:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
52%

Attól függ mit értesz az alatt, hogy sérülnek e? Ha azt, hogy egész korán az vésődik be, hogy anya mindig lepattint, “soha” nem ér rá (azért teszem idézőjelbe, mert ami felnőttként racionális az gyerekként másképp fest), a munka fontosabb mint mi, akkor igen, sérülnek. Hogy ebből milyen üzenetet tesznek el maguknak a felnőtt életükre, az csak sokkal később fog kiderülni.

Ha a sérültet azzal definiálod, hogy depressziósak és öngyilkos hajlamúak lesznek, akkor nem, nem fognak sérülni.

Nekem is van egy kézműves vállalkozásom, de abban az időben amikor ilyen pici volt a lányom, csak akkor csináltam, amikor vagy otthon volt az apja is, vagy aludt (délután, este). Tőle nem vettem még el ilyenkor minőségi időt. Egy 1-2 évesnek még nem feladata, hogy anya önmegvalósítási terveihez asszisztáljon és átélje, hogy ő nem fontos. A gyerek ugyanis abból ha 1-2 évesen megkapja az osztatlan szülői figyelmet, abból nem azt tanulja hogy ő a világ közepe, hanem azt, hogy ő értékes. De mivel a gyerekek borzasztó alkalmazkodóak, így bele tudnak rázódni egy ilyen napirendbe is.

Ezt érdemes elolvasni:

[link]

nov. 15. 13:18
 12/21 A kérdező kommentje:
Najó, ez nekem már a ló túloldala. Azt nem gondolom, nem is kérdeztem ilyet, hogy sérülnek-e, mert abban biztos vagyok, hogy nem. Akkor minden gyerek sérül, akinek az anyja nem rendeli a menüt, hanem maga főz, vagy nem hív takarítónőt, hanem maga takarít. A bölcsiről nem is beszélve, a környezetemben a legtöbb ekkora gyerek bölcsis, mert muszáj volt visszamenni dolgozni. Nekem azért van bűntudatom, mert nem lenne muszáj "dolgozni", mégis belekezdtem ebbe, ahelyett, hogy egész nap játszanánk. Azt nem hiszem, hogy nyomorult felnőttek lesznek emiatt, de abban nem vagyok biztos, hogy én nem fogom-e bánni az elszalasztott időt.
nov. 15. 13:39
 13/21 anonim ***** válasza:

kérdező

11 válaszolo nem ló tuloldala hanem pont jol csinálta ,

gyerekeim jårtak bölcsibe de hétvége az az ővék volt

takaritotam is mig lányom pici volt volt egy råcs szobájån amit felmosáskor becsuktam ő láthatot de ki nem tudott jönni de ez gyorsan meg volt .

probáltam én is tanfolyamot elvégezni mikor fiaim picik voltak de abba kelett hagynom mert sokat voltak betegek stb .

nov. 15. 15:43
 14/21 A kérdező kommentje:
Hogy mi van??? Bölcsisek voltak a gyerekeid, csak a hétvége volt az övék, de én heti 3 napon, napi 2 órát nem csinálhatok mást, mert így sérülnek, hogy nincs velük az anyjuk? 😃 Nah jó...
nov. 15. 16:04
 15/21 anonim ***** válasza:
Baromság, dehogy sérül, ott ahol elvannak egymással a tesok mindig együtt szoktak játszani, anya meg csinál amit akar. Mondjuk az 1 éves úgyis folyton elrangat majd a munka mellől. Nem is értem az ilyen anyák mit csinálnak, egész nap építik építőkockabol a tornyot, gyerek meg szetrugja?
nov. 15. 18:11
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Persze, mi is eljátszottunk a tesómmal. Mert nem volt más választásunk. Mégis felnőttként nekem nagy hiányom, hogy a szüleim állandóan dolgoztak, és sosem volt ránk idejük. Karácsony szenteste ültek le velünk max. társasozni.
nov. 15. 22:42
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, nagyon sajnálom, hogy ilyen szüleid voltak. Csak ennek most ehhez a kérdéshez semmi köze.
nov. 16. 06:32
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
16 Két végletről beszélsz, a kérdező nem azt írta, hogy csak szenteste ül le játszani velük, hanem azt, hogy néhány naponta 2 órát munkával szeretne tolteni (tehát még a "munkás" napokon is marad 8 órája, amit velük tölt.
nov. 16. 08:53
 19/21 anonim ***** válasza:
53%
Valamiért feltette ezt a kérdést (mert érzett valamit, hogy ez nem biztos, hogy így oké), de igazából az derül ki, hogy csak támogatást keresett, hogy ezt a rossz érzést ignorálni tudja. 🤷‍♀️
nov. 16. 09:10
 20/21 A kérdező kommentje:
Nem. Én érzem, hogy nem jó így, ezért tettem fel a kérdést. De különbség van aközött, hogy rossz érzésem van tőle, meg aközött, hogy életre sérül mindenki. Valamint az is egy kissé erős, hogy innentől kezdve mindenki nekem esik, még olyan is, akinek amúgy bölcsisek voltak a gyerekei??? Sajnalom, aki nem érzi ezeket az árnyalatokat.
nov. 16. 09:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!