Rossz szülő vagyok, ha besokallok a gyerek mellett, akkor engedem hogy mesét nézzem?
A héten "betegszabin" van a 3 éves kisfiam, már jól van szerencsére, de nagyon unatkozik, egész nap jön utánam, nyűgös, nekem meg haladnom kellene itthon, de egy főzést alig tudok megoldani. Ráadásul holnap jönnek hozzánk vendégek, ki kellene takarítanom a lakást, előkészítenem a holnapi kaját, és sehogy se állok. Délutánra el akarom végezni az itthoni dolgokat, hogy vele tudjak foglalkozni, el akarunk menni sétálni, bárhová, de hiába mondtam neki bármit, így elegem lett és tettem neki mesét. Már délelőtt, tudom, gáz vagyok.
Veletek szokott ilyen lenni? Vagy mit szoktatok csinálni, ha besokalltok?
A rossz szülőség nàlam nem ezt jelenti.
Mindenkinél vannak olyan pontok, mikor a gyerek érdeke is az hogy kicsit hagyjon békén (mert különben goromba lennék vele)
Kivéve a szuper mamikàt, tudom nàluk nincs olyan hogy teleszalad a répàjuk 😉
Nem kell ebből akkora dràmàt kreâlni!
Nem fog kiégni a gyerek agya ha olykor olykor megnéz egy mesét.
Köszönöm, aranyos vagy! :)
Egyébként nem tiltom amúgy sem a meséktől, csak az általános szabály az, hogy napi fél óra, és általában délután, estefelé. Most a héten ezt nagyon nem tudtam tartani, ezért van bűntudatom.
Szerintem egyáltalán nem, de azért az vicces, hogy ezen az oldalon mindenki keresztre feszítené azt, aki bölcsibe adná a 3 évesét (mert mondjuk oviba még nem vették fel), miközben jön a kistesó, anyuka "úgyis otthon van". Minek neki gyerek, ha nem tud egy újszülött mellett egy 3évest folyamatosan szórakoztatni? Ugyanakkor, ha egyetlen óvodás van otthon PÁR NAPIG és már akkor is útban van a szülőnek, az tök elfogadott.
Ne vedd magadra kérdező! Általános jelenség, azt írtam le, ahogy válaszolni szoktak az oldalon.
Nem, egyaltalan nincs el magaban es szenvedtem is mint a kutya mese nelkul, en megmondom teljesen oszinten :D
De 2 eves koraig nem nezett, azota is csak akkor, ha ossze kell raknom az ebedet, amig felvagom a hust, zoldseget es stb. Ha mar sulnek-fonek a dolgok, nincs gond, de az elokeszites pokol, mert amugy eddig 2 percenkent kellett megszakitanom es tartott vagy 2 oraig minimum a fozes, mikozben max 40 perc alatt kesz lehetett volna a kaja.
De annyival konnyebb igy, hogy van 20 percen nyugiban en ezt bevallom oszinten. Szoval en azt is megertem, akinel megy a tv 0-24, mert ehhez birkaturelem kell, az tuti. En valahogy kibirtam 2 evig, de sokszor gondolkozok azon, hogy nem lett volna-e jobb dontes inkabb hagyni mesezni, mert rengeteg sirastol, hisztitol megkimeltem volna magunkat.
Akkor már én is rossz szülő vagyok.
Néz mesét a gyerek, mértékkel.
Múltkor 40 fokos láza volt, nyugos volt, semmi nem volt jó.
Fél napig ment a tévében a mese.
Ott ültem mellette, simogattam, néztük a mesét, nevettünk rajta.
Örültem, hogy végre nem sír
Ha ez miatt szar vagyok, akkor tessék, az vagyok.
"Az nem rakja a tv elé, akinek olyan gyereke van, hogy elvan magában"
Mellé, de ha ettől jobban érzed magad. Nyilván kell az önigazolás.
Szerintem egyáltalán nem, de azért az vicces, hogy ezen az oldalon mindenki keresztre feszítené azt, aki bölcsibe adná a 3 évesét (mert mondjuk oviba még nem vették fel), miközben jön a kistesó, anyuka "úgyis otthon van"
Pontosan.. mert itt pár napot van otthon mikor BETEG és nincs állandóan lepasszolva csak mert anyuci csak megcsinálni tud két gyereket de bírni nem bír velük..értem én hogy könnyebb sunust vakarni a kanapén a pici cuckibabuval míg a nagyot nevelik helyette, de normális szülőnek egyik gyereke se kéne hogy teher legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!