Rossz szülő vagyok, ha besokallok a gyerek mellett, akkor engedem hogy mesét nézzem?
A héten "betegszabin" van a 3 éves kisfiam, már jól van szerencsére, de nagyon unatkozik, egész nap jön utánam, nyűgös, nekem meg haladnom kellene itthon, de egy főzést alig tudok megoldani. Ráadásul holnap jönnek hozzánk vendégek, ki kellene takarítanom a lakást, előkészítenem a holnapi kaját, és sehogy se állok. Délutánra el akarom végezni az itthoni dolgokat, hogy vele tudjak foglalkozni, el akarunk menni sétálni, bárhová, de hiába mondtam neki bármit, így elegem lett és tettem neki mesét. Már délelőtt, tudom, gáz vagyok.
Veletek szokott ilyen lenni? Vagy mit szoktatok csinálni, ha besokalltok?
Miért mellé?
Gondolom akinek ellegózik a gyereke az nem kapcsol tv-t
Mind a 3 gyerkőcöm itthon van a héten. Màr csak egy kis köhögéssel küzdünk.
Az ikrek épp legóznak. A nagy a leckét csinâlja.
Nem kapcsolok tv-t mert most épp elvannak.
De! Ha elkezdenek randalírozni, be fogom kapcsolni, mert az apjuk az emeleten alszik (éjszakàs a héten)
Mâskêpp sajna nem megy!
#10! Pont ez az, hogy pár napról van szó. Örülnék, hogy végre együtt lehetek tartalmasan a gyerekemmel, akivel egyébként alig találkozom, mert oviban van, én meg dolgozom.
Én még egy gyerek mellett se láttam senkit "sunust vakarni", de gondolom, te pasi vagy. Egész más elképzeléseid vannak az otthon lévő anyukákról. Javaslom, próbáld ki egyszer😉
Első gyereknél nem volt mese, mert jajjj mi lesz ha azon nő fel. Buta voltam na 😁 alig haladtam bármivel, főzés nálunk is 2 óra pokol volt. Mindig meg kellett szakítanom, mert persze pont akkor akart velem babázni/olvasni/gyurmázni stb.. bevonni sem tudtam, mert ahhoz nem volt kedve.
Második gyereknél már sokkal lazább voltam. Feleslegesen szivattam magam az elsőnél.
Ugyanolyan jól fejlődött mindkettő. De én sokkal gyorsabban befejeztem így a dolgokat és jobban rá tudtam a maradék időben koncentrálni.
Nálunk is szokott nézni a nagyobb, mert nem egyidőben altatom a gyerekeket(3 és 1 éves), és másképp nem megy. Addig nézhet mindig valamit (30-40 perc kb).
A károgóknak mindig fel szoktam ajánlani, ha nem szimpatikus bármi a módszereimmel, hogy lehet jönni akkor főzni, takarítani, altatni, szemetet kivinni, stb én meg akkor addig festek még egy kisautót a gyereknek. Sőt, ha ügyesebb nálam, kaphat egy doboz kekszet is. Pont leszrom.
Köszönöm, nagyon kedvesek vagytok, megnyugodtam hogy nem vagyok ezzel egyedül! :)
A délután már sokkal jobban alakult, végeztem délelőtt mindennel, sokat tudtunk játszani, a kisfiam is kevésbé volt nyűgös szerencsére.
Szerintem az aktív gyerekek szülei mind ezt teszik néha.
Könnyű egy vígan ellevő gyerek mellett nem mesét kapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!