Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ahol az apa és az anya eléggé...

Ahol az apa és az anya eléggé eltérő nézeten van a nevelést illetően, ott sok ebből a konfliktus?

Figyelt kérdés
2010. nov. 6. 13:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Hát, nem egyszerű, nem irigyellek. És szerintem csak egyre nehezebb lesz. Én úgy látom, hogy amit írsz az nem csak egy kisebb kérdésben való más vélemény, hanem szinte az egész kapcsolatot meghatározó probléma. Én már viszonylag korán megfogalmaztam magamnak, hogy milyen társat akarok. És az egyik elsődleges szempont éppen ez volt, hogy olyant, aki mindenben társ, és mindenben segít. Szerintem a férjeden ezzel kapcsolatban nem nagyon tudsz már változtatni, főleg, hogy valószínűleg ő nem is akar, mert neki ez így természetes. Ismerek sok ilyesfajta embert, bocs, de mentsen meg az isten tőlük... Ahogy leírtad, szerintem vagy megszoksz, vagy megszöksz...
2010. nov. 7. 10:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Így már világos, hogy nem csak a gyereknevelésben nem egyeztek. Bocsánat, hogy ezt írom, de te kerested a bajt... ahogy már előttem is írták, társat választani tudni kell. Ha én ilyen pasival ismerkedtem volna meg, nem megyek hozzá, nem szülök neki gyereket. Nem lehet megváltoztatni senkit, az alapvető tulajdonság belé van kódolva, belé van nevelve. Itt nem elsősorban a gyereknevelésen van a vita/szóváltás köztetek, hanem teljesen máshol, a kapcsolat gyökerénél van a probléma.
2010. nov. 7. 12:45
 13/14 A kérdező kommentje:

hát, már 10 éve együtt vagyunk. volt sok vita, stb, de még mindig együtt vagyunk, ui. annak ellenére, hogy ebben a dolgoban nem értünk egyet, szeretjük egymást, az elején meg pláne nagyon nagyon lángolt a dolog. hiába, hogy látja az ember a hibákat, de ha a szív mást mond. :)

egyéb téren viszont nincs vele semmi baj, helyes, intelligens, nem smucig, nem bulizós, őszinte, én féltékeny típus vagyok, de egyáltalán nem félek , hogy titokban megcsal, ezeket leszámítva tényleg ugyanazokat a dolgokat tartjuk fontosnak az életben. csak hát azért ez egy eléggé meghatározó dolog, ezért nehéz az ügy. ...

2010. nov. 7. 12:56
 14/14 anonim ***** válasza:

1. vagyok, nekem is gyakran mondja a férjem, hogy ne keljek fel hozzá, hadd sírjon, de én sem engedem. Ha úgyis te kelsz hozzá, és nem ő, akkor legyél határozott. A szeparációs szorongást is úgy lehet a legjobban oldani, ha mindig ott vagy, ha igényli. Ki fogja nőni, és sokkal kiegyensúlyozottabb felnőtt lesz.

A poroszos nevelés alapja meg azt volt, hogy a hatalom nem akarta a család egységét erősíteni, hanem inkább hazafikat akart nevelni. Még olyat is olvastam, hogy a hitleri Németországban tiltották, hogy az anya puszilgassa a gyereket, mert az káros neki. Sokan még el is hitték. Te tudod, hogy mi a jó a gyereknek, csináld úgy. Ha nem segít a férjed, akkor ezzel nem nagyon tudsz mit csinálni. Ha nagyobb lesz, majd segít többet, a legtöbb pasi a kicsikkel nem tud mit kezdeni. Az én férjem sem pelenkáz, mert undorodik tőle. Nem etet, mert azt ő nem tudja. El is értük, hogy a baba nem fogadja el a kaját tőle, ha nagy ritkán rá is kényszerül, hogy ő etesse. A 3 éves gyerekkel viszont már játszik, vele jobban elvan.

2010. nov. 8. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!