Ahol az apa és az anya eléggé eltérő nézeten van a nevelést illetően, ott sok ebből a konfliktus?
hát, már 10 éve együtt vagyunk. volt sok vita, stb, de még mindig együtt vagyunk, ui. annak ellenére, hogy ebben a dolgoban nem értünk egyet, szeretjük egymást, az elején meg pláne nagyon nagyon lángolt a dolog. hiába, hogy látja az ember a hibákat, de ha a szív mást mond. :)
egyéb téren viszont nincs vele semmi baj, helyes, intelligens, nem smucig, nem bulizós, őszinte, én féltékeny típus vagyok, de egyáltalán nem félek , hogy titokban megcsal, ezeket leszámítva tényleg ugyanazokat a dolgokat tartjuk fontosnak az életben. csak hát azért ez egy eléggé meghatározó dolog, ezért nehéz az ügy. ...
1. vagyok, nekem is gyakran mondja a férjem, hogy ne keljek fel hozzá, hadd sírjon, de én sem engedem. Ha úgyis te kelsz hozzá, és nem ő, akkor legyél határozott. A szeparációs szorongást is úgy lehet a legjobban oldani, ha mindig ott vagy, ha igényli. Ki fogja nőni, és sokkal kiegyensúlyozottabb felnőtt lesz.
A poroszos nevelés alapja meg azt volt, hogy a hatalom nem akarta a család egységét erősíteni, hanem inkább hazafikat akart nevelni. Még olyat is olvastam, hogy a hitleri Németországban tiltották, hogy az anya puszilgassa a gyereket, mert az káros neki. Sokan még el is hitték. Te tudod, hogy mi a jó a gyereknek, csináld úgy. Ha nem segít a férjed, akkor ezzel nem nagyon tudsz mit csinálni. Ha nagyobb lesz, majd segít többet, a legtöbb pasi a kicsikkel nem tud mit kezdeni. Az én férjem sem pelenkáz, mert undorodik tőle. Nem etet, mert azt ő nem tudja. El is értük, hogy a baba nem fogadja el a kaját tőle, ha nagy ritkán rá is kényszerül, hogy ő etesse. A 3 éves gyerekkel viszont már játszik, vele jobban elvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!